Darbības ar dokumentu

Tiesību akts: spēkā esošs
Saeima ir pieņēmusi un Valsts
prezidents izsludina šādu likumu:
Par nekustamā īpašuma tiesību atjaunošanu Latvijas Grāmatrūpniecības arodu savienībai

1.pants. Latvijas Grāmatrūpniecības arodu savienībai tiek atjaunotas īpašuma tiesības uz 1940.gadā tai piederējušo nekustamo īpašumu Rīgā, Lāčplēša ielā 43/45 (zemes kadastra nr. 01000300012), izņemot to daļu, kura ir privatizēta vai uz kuru līdz šā likuma spēkā stāšanās dienai atbilstoši likumam "Par valsts un pašvaldību dzīvojamo māju privatizāciju" ir iesniegts pieteikums par dzīvojamo telpu privatizāciju.

2.pants. Triju mēnešu laikā pēc šā likuma spēkā stāšanās Valsts nekustamo īpašumu aģentūra nodod Latvijas Grāmatrūpniecības arodu savienībai šā likuma 1.pantā minēto īpašumu ar nodošanas un pieņemšanas aktu. Minētais nodošanas un pieņemšanas akts ir derīgs ierakstīšanai zemesgrāmatā un Latvijas Grāmatrūpniecības arodu savienības īpašuma tiesību nostiprināšanai.

Pārejas noteikums

Ja līdz šā likuma spēkā stāšanās dienai ir iesniegts pieteikums par dzīvojamo telpu privatizāciju un triju mēnešu laikā no likuma spēkā stāšanās dienas nav noslēgts pirkuma līgums, attiecīgā nekustamā īpašuma daļa nododama Latvijas Grāmatrūpniecības arodu savienībai.

Likums stājas spēkā nākamajā dienā pēc tā izsludināšanas.

Likums Saeimā pieņemts 1998.gada 1.aprīlī.
Valsts prezidents G.Ulmanis
Rīgā 1998.gada 15.aprīlī
16.04.1998