Darbības ar dokumentu

Darbības ar dokumentu
Tiesību akts: zaudējis spēku
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Rīgas Domes lēmums Nr.5111

Rīgā 1997.gada 7.oktobrī (prot.Nr.22,8.¤)

Par Rīgas dzīvojamā fonda ēku iekšējo siltumapgādes sistēmu tehniskās apkopes kārtību

Lai nodrošinātu dzīvojamo ēku (pašvaldības, privatizējamie vai privatizētie un kooperatīvā īpašuma daudzdzīvokļu nami) iekšējo siltumapgādes sistēmu (ēku siltuma mezgli un siltuma ievadu komercuzskaites mezgli, apkures un karstā ūdens regulēšanas un sadales sistēmas) uzturēšanu, kvalitatīvu apkopi un regulēšanu, Rīgas Dome nolemj:

1. Noteikt, ka dzīvojamo ēku iekšējo siltumapgādes sistēmu apkopi nodrošina ēkas īpašnieks (vai valdītājs), izvēloties dzīvojamajai ēkai vienu no šādiem siltumapgādes sistēmu tehniskās apkopes veidiem:

1.1. ar pašu spēkiem;

1.2. pieaicinot siltumpiegādātāju organizāciju;

1.3. uzticot apkopi licencētai firmai konkursa kārtībā.

2. Apstiprināt Rīgas Domes noteikumus Nr.4 "Dzīvojamo ēku iekšējo siltumapgādes sistēmu tehniskās apkopes noteikumi" un noteikt, ka dzīvojamo ēku iekšējo siltumapgādes sistēmu tehniskā apkope tiek veikta saskaņā ar šiem noteikumiem.

3. Noteikt, ka dzīvojamās ēkas siltuma mezglos (vai siltuma ievadu komercuzskaites mezglos) jābūt šādiem dokumentiem:

3.1. siltumenerģijas patēriņa uzskaites un parametru reģistrācijas žurnālam;

3.2. dzīvojamo ēku iekšējās siltumapgādes sistēmu tehniskās apkopes noteikumiem;

3.3. siltuma mezglu (vai siltuma ievadu komercuzskaites mezgla) principiālajai shēmai;

3.4. dzīvojamās ēkas iekšējo siltumapgādes sistēmu tehniskās apkopes personāla darba instrukcijām;

3.5. ēkas energopārvaldnieka dienesta nolikumam un viņa darbības instrukcijai.

4. Noteikt, ka 3.punktā minētos dokumentus sagatavo un nodrošina :

4.1. 3.1.-3.4.punktā minētos dokumentus-siltumenerģijas piegādātājs;

4.2. 3.5.punktā minētos dokumentus - ēkas īpašnieks (vai valdītājs) saskaņā ar Rīgas Domes apstiprinātajiem materiāliem.

5. Apstiprināt vienotas līguma "Līgums Nr..par dzīvojamās ēkas iekšējo siltumapgādes sistēmu tehnisko apkopi" veidlapas paraugu. Šo līgumu slēdz ēkas īpašnieks (vai valdītājs) ar pakalpojumu sniedzēju uz noteiktu laiku (piemēram, uz apkures sezonu).

6. Noteikt, ka noslēgto līgumu par dzīvojamās ēkas iekšējo siltumapgādes sistēmu tehnisko apkopi ēkas īpašnieks (vai valdītājs) var pārtraukt pirms termiņa, ja viņam ir pretenzijas pret darbu veicēju par izpildīto darbu kvalitāti un pārskaitīto līdzekļu izlietojumu.

7.Noteikt, ka par dzīvojamo ēku iekšējo siltumapgādes sistēmu tehnisko apkopi no iedzīvotājiem ik mēnesi tiek iekasēta maksa - Ls 0,02 (bez pievienotās vērtības nodokļa) par vienu dzīvokļa platības kvadrātmetru (neskaitot balkonus un nesiltinātas lodžijas). Atzīt par spēku zaudējušu Rīgas Domes 03.10.1995. lēmuma Nr. 2440 6.punktu, saskaņā ar kuru no 03.11.1995. maksa par apkures sistēmas apkalpošanu iedzīvotājiem Rīgas pašvaldības dzīvojamās mājās bija noteikta Ls 0,03 (bez pievienotās vērtības nodokļa) mēnesī par vienu dzīvokļa kopējās platības kvadrātmetru.

8. Noteikt, ka par katru cetruksni līdz nākošā mēneša 15. datumam organizācija, kura veic dzīvojamās ēkas iekšējo siltumapgādes sistēmu tehnisko apkopi, apkopojot informāciju par viena īpašnieka (vai valdītāja) pārziņā esošajām ēkām, sagatavo un iesniedz šo informāciju ēkas īpašniekam (vai valdītājam), kā arī nodod Rīgas Domes Komunālajā departamentā pārskatu par pašvaldības dzīvojamās mājās veiktajiem darbiem un izlietotajiem līdzekļiem.

9.Noteikt, ka ar 8.punktā minēto pārskatu ēkas iedzīvotāju pārstāvis var iepazīties pie ēkas īpašnieka (vai valdītāja).

10. Lēmums stājas spēkā ar 15.10.1997. Ieviešanas termiņš - 3 mēneši no lēmuma spēkā stāšanās brīža.

11. Lēmuma izpildi kontrolēt Rīgas Domes Komunālo un dzīvokļu jautājumu komitejai.

Rīgas Domes priekšsēdētājs A.Bērziņš

15.10.1997