Darbības ar dokumentu

Tiesību akts: zaudējis spēku
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Ministru kabineta noteikumi Nr.315

Rīgā 1997.gada 9.septembrī (prot. nr.50 12.§)

Grozījumi Ministru kabineta 1997.gada 29.jūlija noteikumos nr.267 "Noteikumi par sadarbību sauszemes transportlīdzekļu īpašnieku civiltiesiskās atbildības obligātās apdrošināšanas informācijas apmaiņas jomā"

Izdoti saskaņā ar Sauszemes transportlīdzekļu īpašnieku
civiltiesiskās atbildības obligātās apdrošināšanas
likuma 20.panta trešo daļu un 50.pantu

Izdarīt Ministru kabineta 1997.gada 29.jūlija noteikumos nr.267 "Noteikumi par sadarbību sauszemes transportlīdzekļu īpašnieku civiltiesiskās atbildības obligātās apdrošināšanas informācijas apmaiņas jomā" (Latvijas Vēstnesis, 1997, 197.nr.) šādus grozījumus:

1. Izteikt 17.punktu šādā redakcijā:

"17. Pēc apdrošinātā transportlīdzekļa datu pārbaudes Direkcijas transportlīdzekļu reģistrā Direkcija tieši vai ar Apdrošinātāja starpniecību šajos noteikumos noteiktajā kārtībā izsniedz attiecīgu uzlīmi par civiltiesiskās atbildības obligāto apdrošināšanu (turpmāk ( uzlīme)."

2. Papildināt noteikumus ar 17.1-17.8 punktu šādā redakcijā:

"17.1 Uzlīmes izsniedz, ja Direkcijā reģistrētā transportlīdzekļa īpašnieka apdrošināšanas standartlīguma termiņš nav mazāks par trīs mēnešiem.

17.2 Uzlīmes saturā ir no valsts nozīmes transportlīdzekļu reģistra izdrukāta informācija par transportlīdzekli, apdrošināšanas polisi un tās darbības termiņu.

17.3 Direkcija pārbauda saskaņā ar šo noteikumu 16.punktu Apdrošinātāju sniegto informāciju divu darbadienu laikā un datus, kuros netiek atklātas kļūdas, vienas darbadienas laikā iekļauj valsts nozīmes transportlīdzekļu reģistrā.

17.4 Direkcija sagatavo un izsniedz (nodod) uzlīmes:

17.4 1. personām, kuras uzrāda apdrošināšanas polises oriģinālu vai transportlīdzekļa reģistrācijas apliecību, vai īpašnieka - juridiskās personas - izsniegtu pilnvarojumu saņemt uzlīmes konkrētiem transportlīdzekļiem;

17.4 2. personām, kuras uzrāda Apdrošinātāja pilnvarojumu saņemt uzlīmes konkrētiem transportlīdzekļiem;

17.4 3. Apdrošinātāju aģentiem, kuri uzrāda apdrošināšanas polises otro eksemplāru, uz kura apdrošinājuma ņēmējs vai transportlīdzekļa īpašnieks ir rakstiski apliecinājis piekrišanu tam, ka uzlīmi saņem Apdrošinātāja aģents.

17.5 Direkcija nodrošina uzlīmju sagatavošanu un izsniegšanu (nodošanu) rajonu nodaļās šo noteikumu 17.4punktā minētajām personām ne vēlāk kā nākamajā darbadienā pēc Apdrošinātāju sniegtās informācijas pārbaudes un attiecīgo datu iekļaušanas valsts nozīmes transportlīdzekļu reģistrā.

17.6 Satiksmes ministrs, ņemot vērā valsts tehniskās apskates uzlīmes paraugu, kā arī pretviltošanas elementus, katru gadu līdz 1.decembrim apstiprina nākamā gada uzlīmes paraugu un pretviltošanas pazīmju aprakstu. Uzlīmes pamatkrāsai jāatbilst attiecīgā gada valsts tehniskās apskates uzlīmes pamatkrāsai.

17.7 Uzlīmei jānodrošina uz tās uzdrukāto, individualizēto datu saglabāšana un aizsardzība, lai novērstu informācijas viltošanas, uzlīmes atkārtotas izmantošanas un apmaiņas iespēju.

17.8 Uzlīme tiek izsniegta (nodota) bez maksas."

Ministru prezidents G.Krasts

Satiksmes ministrs V.Krištopans

13.09.1997