Tiesību akts: spēkā esošs
Saeima ir pieņēmusi un Valsts
prezidents izsludina šādu likumu:
Par zemes īpašuma tiesību atjaunošanu Latvijas Kara invalīdu savienībai

1.pants. Ar šo likumu Latvijas Kara invalīdu savienībai tiek atzītas īpašuma tiesības uz zemi, kura tai 1940.gada 22.jūlijā piederēja Ogres rajona Tīnūžu pagastā, un tā atdodama dabā, izņemot to zemes daļu, kura līdz šā likuma spēkā stāšanās brīdim piešķirta īpašumā citām personām vai kura zemes reformas pirmajā kārtā atbilstoši likumam "Par zemes reformu Latvijas Republikas lauku apvidos" un likumam "Par zemes privatizāciju lauku apvidos" piešķirta pastāvīgā lietošanā fiziskajām personām:

1) zemnieku saimniecībām;

2) piemājas saimniecībām;

3) dzīvojamo māju vai vasarnīcu uzturēšanai, kā arī iesāktās celtniecības pabeigšanai;

4) individuālo augļu dārzu uzturēšanai;

5) valstij un pašvaldībām piederošo ēku, būvju un neražojoša rakstura koplietošanas objektu uzturēšanai.

2.pants. Pagasta zemes komisija triju mēnešu laikā pēc šā likuma spēkā stāšanās precizē dabā atdodamās zemes platību un robežas, kā arī pieņem lēmumu par līdzvērtīgas zemes vai kompensācijas piešķiršanu Latvijas Kara invalīdu savienībai likumā "Par zemes privatizāciju lauku apvidos" noteiktajā kārtībā.

3.pants. Latvijas Kara invalīdu savienībai nav tiesību prasīt no pašreizējiem zemes lietotājiem (apsaimniekotājiem) maksu par atdodamā zemes īpašuma lietošanu līdz īpašuma tiesību atjaunošanai. Pašreizējie zemes lietotāji (apsaimniekotāji) nav tiesīgi prasīt no Latvijas Kara invalīdu savienības kompensāciju par zemes uzturēšanā un lietošanā (zemes meliorācijā, apgūšanā un citos pasākumos) ieguldītajiem līdzekļiem.

Likums Saeimā pieņemts 1997.gada 28.maijā.
Valsts prezidents G.Ulmanis
Rīgā 1997.gada 11.jūnijā
25.06.1997