Darbības ar dokumentu

Tiesību akts: zaudējis spēku
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Precizēts 24.04.1996., Latvijas Vēstnesis Nr.70 (555)

Ministru kabineta noteikumi Nr. 99

Rīgā 1996.gada 4.aprīlī (prot. nr.19, 10.§)

Grozījumi likumā "Par Valsts apdrošināšanas uzraudzības inspekciju"

Izdoti Satversmes 81.pantā noteiktajā kārtībā

 

Izdarīt likumā "Par Valsts apdrošināšanas uzraudzības inspekciju" (Latvijas Vēstnesis, 1995, 139.nr.) šādus grozījumus:

1. Izteikt 8.panta pirmo daļu šādā redakcijā:

"(1) Inspekcija pārrauga apdrošinātāju darbību. Apdrošinātājiem ir saistoši Inspekcijas norādījumi par apdrošinātāju darbību regulējošām prasībām un apdrošinātāju darbību raksturojošo rādītāju aprēķināšanas un pārskatu iesniegšanas kārtību, kas izdoti saskaņā ar šo likumu un likumu "Par apdrošināšanu" (Latvijas Republikas Augstākās Padomes un Valdības Ziņotājs, 1993, 3./4.nr.; Latvijas Vēstnesis, 1994, 11.nr.; 1995, 139.nr.)."

2. Izteikt 13.pantu šādā redakcijā:

"13.pants. Neatkarīgi no apdrošinātāja iesniegtajiem pārskatiem (bet ne retāk kā reizi trijos gados) Inspekcijai ir jāveic apdrošinātāja darbības pilna revīzija."

3. Izteikt 16.pantu šādā redakcijā:

"16.pants. (1) Inspekcijas darbiniekam nav atļauts piedalīties un iesaistīties apdrošināšanas sabiedrību, banku, biržu, investīciju fondu un citu uzņēmējsabiedrību pārvaldes un revīzijas struktūrās, izņemot gadījumus, ja viņš ar attiecīgas valsts institūcijas aktu ir pilnvarots pārstāvēt šajās struktūrās valsts īpašuma daļu vai aizstāvēt valsts ekonomiskās intereses.

(2) Inspekcijas darbiniekam nav atļauts pildīt nekādus pienākumus un nav atļauts sniegt nekādus apmaksātus pakalpojumus uzņēmumos (uzņēmējsabiedrībās), kuri atrodas Inspekcijas pārraudzībā.

(3) Inspekcijas darbiniekam nav atļauts piedalīties vai iesaistīties peļņas uzņēmumos, kā arī darījumos, kuru dēļ viņa personiskās intereses varētu saskarties ar Inspekcijā veicamā darba interesēm vai kuru norisi viņš varētu ietekmēt, izmantojot ieņemamo amatu.

(4) Inspekcijas darbiniekam nav atļauts veikt atalgotus blakusdarbus bez Inspekcijas priekšnieka piekrišanas. Pēc Inspekcijas priekšnieka pieprasījuma darbiniekam rakstiski jāsniedz ziņas par blakusdarbu veidu un apjomu.

(5) Inspekcijas darbiniekam nav atļauts pieņemt no jebkurām personām naudas balvas, dāvinājumus vai citus materiālus labumus saistībā ar ieņemamo amatu, izņemot likumos un Ministru kabineta noteikumos paredzētos gadījumus.

(6) Inspekcijas darbiniekam, atrodoties darba attiecībās ar Inspekciju, kā arī pēc šo attiecību izbeigšanās, ir pienākums glabāt un neizpaust informāciju, kas viņam kļuvusi pieejama, strādājot Inspekcijā. Šis ierobežojums neattiecas uz likumos paredzētajiem izņēmumiem.

(7) Inspekcijas darbinieks drīkst izteikt Inspekcijas oficiālo viedokli sabiedrības informācijas līdzekļos tikai ar Inspekcijas priekšnieka pilnvarojumu.

(8) Par likumu un citu normatīvo aktu neievērošanu, pildot darba pienākumus, kā arī par nolikumos, instrukcijās un Inspekcijas darba pienākumu aprakstos noteiktās kārtības pārkāpumiem Inspekcijas darbinieku var saukt pie atbildības likumā noteiktajā kārtībā."

4. Svītrot 17.pantu.

Ministru prezidents A.Šķēle

Finansu ministrs A.G.Kreituss

 

 

11.04.1996