Darbības ar dokumentu

Tiesību akts: zaudējis spēku
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Ministru kabineta noteikumi nr. 363

(prot. nr.62, 47.§) Rīgā 1995.gada 21.novembrī

Noteikumi par pensiju un pabalstu izmaksu un piegādi

Izdoti saskaņā ar likuma "Par 1925.gada 1.aprīļa likuma
"Ministru kabineta iekārta" atjaunošanu
" 14.panta 3.punktu

1. Valsts sociālās apdrošināšanas fonds, pamatojoties uz pensijas vai pabalsta saņēmēja pieprasījumu, veic pensiju un pabalstu ieskaitīšanu bez maksas saņēmēju noguldījumu kontos kredītiestādēs ar valsts iestādes "Latvijas pasts" norēķinu sistēmas starpniecību.

2. Lai nodrošinātu Valsts sociālās apdrošināšanas fonda piešķirto pensiju un pabalstu izmaksu ar piegādi saņēmēja dzīvesvietā atbilstīgi viņa pieprasījumam, noteikt, ka pensijas un pabalstus izmaksā valsts iestādes "Latvijas pasts" norēķinu sistēmas ietvaros. Instrukciju par pensiju un pabalstu piegādi un ieskaitīšanu norēķinu kontos apstiprina labklājības ministrs un satiksmes ministrs.

3. Valsts sociālās apdrošināšanas fondam no valsts pamatbudžeta un sociālās apdrošināšanas budžeta līdzekļiem veikt norēķinus par pensiju un pabalstu izmaksu un piegādi atbilstīgi šādiem tarifiem (par vienas pensijas (pabalsta) izmaksu un piegādi):

3.1. Rīgā - 0,17 latu;

3.2. citās pilsētās - 0,19 latu;

3.2. laukos - 0,25 lati.

4. Valsts sociālās apdrošināšanas fondam ir tiesības līdz 20 procentiem no kopējām pensiju un pabalstu izmaksu summām izmaksāt ar citu institūciju starpniecību.

Noslēguma jautājumi

5. Līdz 1996.gada 1.maijam pensiju un pabalstu izmaksas un piegādes tiesības ir valsts iestādei "Latvijas pasts" un valsts akciju sabiedrībai "Latvijas Krājbanka" vai citai institūcijai, kas saskaņā ar šo noteikumu 4.punktu veic pensiju un pabalstu izmaksu un piegādi.

6. Šo noteikumu 3.punkts stājas spēkā ar 1996.gada 1.janvāri, bet 1. un 2.punkts - ar 1996.gada 1.maiju.

Ministru prezidents M.Gailis

Labklājības ministrs, Ministru prezidenta biedrs A.Bērziņš

29.11.1995