Darbības ar dokumentu

Tiesību akts: zaudējis spēku
Engures novada domes iesūtītā saistošo noteikumu konsolidētā redakcija (DOCX).
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Engures novada domes saistošie noteikumi Nr. 11

Engures novada Smārdes pagastā 2020. gada 3. aprīlī

Grozījums Engures novada domes 2019. gada 20. jūnija saistošajos noteikumos Nr. 6 "Par trūcīgas un maznodrošinātas ģimenes (personas) statusa noteikšanu un pašvaldības sociālo pabalstu saņemšanas kārtību Engures novadā"

APSTIPRINĀTI
ar Engures novada domes
2020. gada 3. aprīļa
sēdes lēmumu (prot. Nr. 5 p. 2)

Izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām"
43. panta trešo daļu, Sociālo pakalpojumu un
sociālās palīdzības likuma 35. panta otro,
ceturto un piekto daļu, 33. panta otro daļu,
likuma "Par palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā"
25. panta pirmo daļu, Ministru kabineta 17.06.2009.
noteikumiem Nr. 550 "Kārtība, kādā aprēķināms,
piešķirams, izmaksājams pabalsts garantētā
minimālā ienākumu līmeņa nodrošināšanai
un slēdzama vienošanās par līdzdarbību"
13. un 15. punktu

Engures novada domes 2019. gada 20. jūnija saistošajos noteikumos Nr. 6 "Par trūcīgas un maznodrošinātas ģimenes (personas) statusa noteikšanu un pašvaldības sociālo pabalstu saņemšanas kārtību Engures novadā" papildināt ar 49.5. apakšpunktu šādā redakcijā:

"49.5. EUR 100,00 apmērā mēnesī katram ģimenes loceklim, kurš atzīts par nonākušu valsts izsludinātajā ārkārtas krīzes situācijā (bezalgas atvaļinājums, nodarbinātas personas, kas zaudējušas ienākumu avotu, nav saņemts bezdarbnieka pabalsts, personas atrodas pašizolācijā, ģimene atrodas karantīnā u.c.). Pabalstu izmaksā vienu reizi mēnesī uz krīzes pasludināšanas laika periodu."

Engures novada domes priekšsēdētājs G. Važa

 

Paskaidrojuma raksts
Engures novada domes 2020. gada 3. aprīļa saistošajiem noteikumiem Nr. 11 "Grozījums Engures novada domes 2019. gada 20. jūnija saistošajos noteikumos Nr. 6 "Par trūcīgas un maznodrošinātas ģimenes (personas) statusa noteikšanu un pašvaldības sociālo pabalstu saņemšanas kārtību Engures novadā""

Paskaidrojuma raksta sadaļas Norādāmā informācija
1. Īss projekta satura izklāsts Saistošie noteikumi (turpmāk - noteikumi) tiek izdoti saskaņā ar Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības likuma Pārejas noteikumu 37. punktā noteikto, ka laikā, kamēr visā valstī ir izsludināta ārkārtējā situācija sakarā ar Covid-19 izplatību (Ministru kabineta 2020. gada 12. marta rīkojuma Nr. 103 "Par ārkārtējās situācijas izsludināšanu" 1. punkts) un vienu kalendāra mēnesi pēc ārkārtējās situācijas beigām, pašvaldība piešķir ģimenei (personai), kura ārkārtējās situācijas dēļ nespēj nodrošināt savas pamatvajadzības, pabalstu krīzes situācijā.

Ģimenei (personai), kura ārkārtējās situācijas dēļ nespēj nodrošināt savas pamatvajadzības, laikā, kamēr visā valstī ir izsludināta ārkārtējā situācija sakarā ar Covid-19 izplatību pabalstu 100,00 euro katram ģimenes loceklim izmaksā vienu reizi mēnesī.

2. Projekta nepieciešamības pamatojums Noteikumi ir nepieciešami, lai uzlabotu sociālo situāciju krīzes situācijā nonākušām ģimenēm (personām), sakarā ar ārkārtējo situāciju valstī. Pabalsts krīzes situācijā ārkārtējās situācijas laikā ir viens no atbalsta veidiem Engures novada pašvaldības iedzīvotājiem, kas ļaus nodrošināt pamatvajadzības minētājā periodā.
3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu Noteikumu realizēšanai tiek plānoti naudas līdzekļi pašvaldības 2020. gada budžetā. Tiek prognozēts, ka papildus ir nepieciešami naudas līdzekļi 30000,00 euro.
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Neietekmē.
5. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz administratīvajām procedūrām

Noteikumu izpildi nodrošinās Sociālais dienests.

6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Nav.

Engures novada domes priekšsēdētājs G. Važa

04.04.2020