Darbības ar dokumentu

Tiesību akts: spēkā neesošs

Jūrmalas pilsētas domes saistošie noteikumi Nr. 37

Jūrmalā 2019. gada 26. septembrī (prot. Nr. 13, 8. p.)

Grozījums Jūrmalas pilsētas domes 2018. gada 24. maija saistošajos noteikumos Nr. 20 "Par decentralizēto kanalizācijas pakalpojumu sniegšanas un uzskaites kārtību Jūrmalas pilsētas pašvaldībā"

Izdoti saskaņā ar
Ūdenssaimniecības pakalpojumu likuma
6. panta ceturtās daļas 5. punktu un
Ministru kabineta 2017. gada 27. jūnija
noteikumu Nr. 384 "Noteikumi par decentralizēto
kanalizācijas sistēmu apsaimniekošanu
un reģistrēšanu" 6. punktu

1. Izdarīt Jūrmalas pilsētas domes 2018. gada 24. maija saistošajos noteikumos Nr. 20 "Par decentralizēto kanalizācijas pakalpojumu sniegšanas un uzskaites kārtību Jūrmalas pilsētas pašvaldībā" šādu grozījumu:

Izteikt 32. punktu šādā redakcijā:

"32. Par šo saistošo noteikumu prasību neievērošanu izsaka brīdinājumu vai uzliek naudas sodu: fiziskajām personām līdz 100 naudas soda vienībām, juridiskajām personām līdz 300 naudas soda vienībām".

2. Saistošie noteikumi stājas spēkā 2020. gada 1. janvārī.

Jūrmalas pilsētas domes priekšsēdētājs G. Truksnis

 

Paskaidrojuma raksts
Jūrmalas pilsētas pašvaldības 2019. gada 26. septembra saistošajiem noteikumiem Nr. 37 "Grozījums Jūrmalas pilsētas domes 2018. gada 24. maija saistošajos noteikumos Nr. 20 "Par decentralizēto kanalizācijas pakalpojumu sniegšanas un uzskaites kārtību Jūrmalas pilsētas pašvaldībā""

Paskaidrojuma raksta sadaļas Norādāmā informācija
1. Īss projekta satura izklāsts 1.1. Saistošie noteikumi izdoti saskaņā ar Ūdenssaimniecības pakalpojumu likuma 6. panta ceturtās daļas 5. punktu, ievērojot Ministru kabineta 2017. gada 27. jūnija noteikumus Nr. 384 "Noteikumi par decentralizēto kanalizācijas sistēmu apsaimniekošanu un reģistrēšanu";

1.2. saistošo noteikumu mērķis un būtība ir noteikt atbildību par saistošo noteikumu neievērošanu, nosakot piemērojamos naudas sodu apmērus, ievērojot Administratīvās atbildības likumu, kas stāsies spēkā 2020. gada 1. janvārī.

2. Projekta nepieciešamības pamatojums Saistošo noteikumu grozījums nepieciešams saskaņā ar Administratīvās atbildības likumu, kas stāsies spēkā 2020. gada 1. janvārī.
3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu Saistošo noteikumu īstenošanas finansiālās ietekmes prognoze uz pašvaldības budžetu nav prognozēta.
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā 4.1.  Saistošo noteikumu mērķa grupa, uz kuru attiecināms saistošo noteikumu tiesiskais regulējums, ir Jūrmalas pilsētas pašvaldības aglomerācijā esošo decentralizēto kanalizācijas sistēmu īpašnieki un valdītāji;

4.2.  saistošo noteikumu tiesiskais regulējums attiecībā uz mērķa grupu nodrošinās vienlīdzīgas tiesības un iespējas, veicinās tiesību realizēšanu, uzlabos pakalpojumu pieejamību un kvalitāti u.c.

5. Informācija par administratīvajām procedūrām 5.1.  Saistošo noteikumu ievērošanu kontrolēs Jūrmalas pilsētas pašvaldības administratīvajā teritorijā reģistrēts sabiedrisko ūdenssaimniecības pakalpojumu sniedzējs šo noteikumu paredzētajā kārtībā un Jūrmalas pilsētas pašvaldības policijas amatpersonas;

5.2.  saistošo noteikumu izpilde neietekmēs tās institūcijas funkcijas un uzdevumus, kura nodrošinās saistošo noteikumu izpildi;

5.3.  saistošo noteikumu piemērošanā attiecībā uz asenizatoru reģistrēšanu var vērsties Jūrmalas pilsētas domes Attīstības pārvaldē;

5.4.  saistošo noteikumu piemērošanā attiecībā uz decentralizētās kanalizācijas sistēmu, tās reģistrāciju un kontroli var vērsties Jūrmalas pilsētas pašvaldības administratīvajā teritorijā reģistrētā sabiedrisko ūdenssaimniecības pakalpojumu sniedzēja (pašvaldības kapitālsabiedrība SIA "Jūrmalas ūdens").

6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Saistošo noteikumu grozījumam konsultācijas ar privātpersonām netika veiktas.

Jūrmalas pilsētas domes priekšsēdētājs G. Truksnis