Darbības ar dokumentu

Tiesību akts: spēkā esošs

Ministru kabineta noteikumi Nr.488

Rīgā 2014.gada 19.augustā (prot. Nr.44 14.§)

Grozījumi Ministru kabineta 2010.gada 13.jūlija noteikumos Nr.634 "Sabiedriskā transporta pakalpojumu organizēšanas kārtība maršrutu tīklā"

Izdoti saskaņā ar Sabiedriskā transporta pakalpojumu likuma
6.panta pirmo un desmito daļu

Izdarīt Ministru kabineta 2010. gada 13. jūlija noteikumos Nr. 634 "Sabiedriskā transporta pakalpojumu organizēšanas kārtība maršrutu tīklā" (Latvijas Vēstnesis, 2010, 122. nr.; 2011, 205. nr.; 2013, 252. nr.) šādus grozījumus:

1. Izteikt 4. un 5. punktu šādā redakcijā:

"4. Maršrutus maršrutu tīklā veido un savstarpēji saskaņo atbilstoši pasažieru plūsmai, izvēloties pēc iespējas taisnāko ceļu starp pieturvietām (pasažieru apmaiņas vietām), kā arī starp maršruta sākuma un beigu punktiem.

5. Pieturvietu izvietojumu nosaka:

5.1. ārpus republikas pilsētas administratīvās teritorijas robežām - Autotransporta direkcija pēc saskaņošanas ar plānošanas reģionu;

5.2. republikas pilsētas administratīvās teritorijas robežās - attiecīgā republikas pilsētas pašvaldība."

2. Svītrot 17. punktu.

3. Papildināt noteikumus ar 21.1 un 21.2 punktu šādā redakcijā:

"21.1 Reģionālās un pilsētas nozīmes maršrutu tīkla grozījumiem pievieno tos šo noteikumu 16. vai 21. punktā minētos dokumentus, kuri tiek grozīti atbilstoši maršrutu tīkla grozījumiem.

21.2 Autotransporta direkcija šo noteikumu 16. punktā minētā maršrutu tīkla grozījumiem pievieno ieinteresēto plānošanas reģionu viedokli, bet dzelzceļa maršrutu tīklu un tā grozījumus saskaņo ar dzelzceļa infrastruktūras pārvaldītāju."

4. Svītrot 25. punkta otro teikumu.

5. Izteikt 27. punktu un 28. punkta ievaddaļu šādā redakcijā:

"27. Jauna maršruta vai reisa atklāšanu vai esoša maršruta vai reisa grozīšanu vai slēgšanu var ierosināt Sabiedriskā transporta padome, plānošanas reģions, pasūtītājs, pārvadātājs, kā arī jebkura juridiska vai fiziska persona, pamatojot ierosināto izmaiņu nepieciešamību.

28. Pasūtītājs un pārvadātājs šo noteikumu 27. punktā minētajam priekšlikumam pievieno šādus dokumentus:".

6. Svītrot 28.1. apakšpunktā skaitli un vārdu iekavās "(4. pielikums)".

7. Svītrot 29., 30., 31. un 32. punktu.

8. Aizstāt 34. punktā vārdus "reģionālais starppilsētu nozīmes maršruts" ar vārdiem "reģionālās nozīmes maršruts".

9. Svītrot 35. punktu.

10. Papildināt 36. punktu ar otro teikumu šādā redakcijā:

"Atbilstību jaunam maršrutam pasūtītājs nosaka, izvērtējot arī tā funkcionālo nozīmi."

11. Svītrot 37. punktā skaitli "35.".

12. Izteikt 38. un 39. punktu šādā redakcijā:

"38. Atklājot un saskaņojot reģionālās nozīmes maršrutu vai reisu, tā identifikācijai Autotransporta direkcija piešķir maršruta vai reisa numuru (izņemot dzelzceļa maršrutus vai reisus).

39. Reģionālās nozīmes maršrutu identifikācijas numuru autobusiem veido četrciparu skaitlis, kura pirmais cipars ir 3, 5, 6 vai 7."

13. Svītrot 45. punkta ievaddaļā vārdus "un reģionālā vietējās nozīmes maršruta".

14. Aizstāt 45.1. apakšpunktā vārdus "vai attiecīgā plānošanas reģiona" ar vārdu "pašvaldības".

15. Aizstāt 46. punkta ievaddaļā vārdus "Reģionālā starppilsētu" ar vārdu "Reģionālās".

16. Svītrot 46.7. apakšpunktā vārdus "ja nepieciešams, kā arī citas ieinteresētās personas".

17. Papildināt noteikumus ar 46.8. apakšpunktu šādā redakcijā:

"46.8. citas ieinteresētās personas, ja tas ir nepieciešams."

18. Izteikt 48. punktu, 49. punkta ievaddaļu un 49.1. apakšpunktu šādā redakcijā:

"48. Ja jauna autoceļa, ielas, tilta vai dzelzceļa pārbrauktuves izbūves vai esoša autoceļa, ielas, tilta vai dzelzceļa pārbrauktuves remonta dēļ pārvadājumā noteiktais maršruts tiek novirzīts pa apvedceļu, tiek mainīts pieturvietu izvietojums vai ir paredzēts citādi būtiski ierobežot vai mainīt sabiedriskā transporta satiksmi, autoceļa (ielas, tilta) valdītāja vai dzelzceļa infrastruktūras pārvaldītāja pienākums ir saskaņot ar sabiedriskā transporta pakalpojumu pasūtītāju jaunā autoceļa, ielas, tilta vai dzelzceļa pārbrauktuves izbūves vai esošā autoceļa, ielas, tilta vai dzelzceļa pārbrauktuves remonta darbu projektu.

49. Ja ir paredzēts autoceļa, ielas, tilta vai dzelzceļa infrastruktūras remonts:

49.1. dzelzceļa infrastruktūras pārvaldītājs par dzelzceļa infrastruktūras remontu, kas saistīts ar pasažieru vilcienu kustības pārtraukšanu vai ierobežošanu dzelzceļa posmā, kā dēļ nav iespējama pasažieru pārvadājumu pasūtījuma izpilde, informē sabiedriskā transporta pakalpojumu pasūtītāju, ievērojot šādus termiņus:".

19. 49.2. apakšpunktā:

19.1. aizstāt vārdus "autoceļš vai iela" (attiecīgā locījumā) ar vārdiem "autoceļš, iela vai tilts" (attiecīgā locījumā);

19.2. papildināt ievaddaļu aiz vārda "informē" ar vārdiem "sabiedriskā transporta pakalpojumu".

20. Svītrot 50. punktu.

21. Izteikt 51. punktu šādā redakcijā:

"51. Pārvadātāja izdevumus, kas saistīti ar apbraucamā ceļa izmantošanu, autoceļa, ielas, tilta vai dzelzceļa pārbrauktuves īpašnieks (autoceļa, ielas, tilta vai dzelzceļa pārbrauktuves izbūves vai remontdarbu pasūtītājs) iekļauj autoceļa, ielas, tilta vai dzelzceļa pārbrauktuves izbūves vai remontdarbu tāmē un sedz pārvadātājam radušos izdevumus."

22. Papildināt noteikumus ar 51.1 punktu šādā redakcijā:

"51.1 Pārvadātāja izdevumus, kas saistīti ar apbraucamā ceļa izmantošanu saistībā ar publiskiem pasākumiem, sedz attiecīgā publiskā pasākuma organizētājs."

23. Izteikt 55. punktu šādā redakcijā:

"55. Informāciju par izmaiņām sabiedriskā transporta pakalpojumu sniegšanas nosacījumos pārvadātājs 10 dienas pirms izmaiņu stāšanās spēkā paziņo publiski, izvietojot informāciju:

55.1. autoostās, dzelzceļa stacijās, pieturvietās un plašsaziņas līdzekļos - par jauna maršruta vai reisa atklāšanu, maršrutā vai reisā izdarītajiem grozījumiem vai maršruta vai reisa slēgšanu;

55.2. autoostās, dzelzceļa stacijās un plašsaziņas līdzekļos - par šo noteikumu 52. punktā minētajām izmaiņām;

55.3. autoostās, dzelzceļa stacijās, pārvadātāja mājaslapā internetā un citos plašsaziņas līdzekļos - par sabiedriskā transporta braukšanas maksas (tarifu) izmaiņām."

24. Izteikt 66. punktu šādā redakcijā:

"66. Reģionālās nozīmes maršrutu reisiem pasūtītājs apliecinājumus sagatavo, izmantojot sabiedriskā transporta pakalpojumu datubāzi un uzskaites sistēmu."

25. Izteikt 67.6. un 67.7. apakšpunktu šādā redakcijā:

"67.6. reisa numurs (izņemot pilsētas nozīmes maršrutus);

67.7. reisā norīkotā sabiedriskā transportlīdzekļa atiešanas laiks no viena galapunkta un pienākšanas laiks otrā galapunktā (izņemot pilsētas nozīmes maršrutus);".

26. Izteikt 69. punktu šādā redakcijā:

"69. Pilsētas nozīmes maršrutos apliecinājumu var izsniegt maršrutam, un tas ir derīgs tikai kopā ar pasūtītāja apstiprinātu maršruta kustības sarakstu."

27. Svītrot 73. un 75. punktu.

28. Izteikt 80. punkta otro teikumu šādā redakcijā:

"Informāciju par eksperimentāliem pārvadājumiem maršrutā vai reisā pasūtītājs ievada sabiedriskā transporta pakalpojumu datubāzē un uzskaites sistēmā."

29. Papildināt noteikumus ar 87. punktu šādā redakcijā:

"87. Līdz sabiedriskā transporta pakalpojumu datubāzes un uzskaites sistēmas izveidošanai pasūtītājs reģionālās nozīmes maršrutu reisu apliecinājumus sagatavo un informāciju par eksperimentāliem pārvadājumiem maršrutā vai reisā ievada vienotajā biļešu tirdzniecības sistēmā."

30. Izteikt 2. pielikuma nosaukumu šādā redakcijā:

"Autobusu kustības saraksts reģionālās nozīmes maršrutā Nr. _________".

31. Svītrot 4. pielikumu.

Ministru prezidente Laimdota Straujuma

Satiksmes ministrs Anrijs Matīss

27.08.2014