Tiesību akts: zaudējis spēku
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Skatīt Ministru kabineta 2012. gada 17. aprīļa noteikumus Nr. 279 "Noteikumi par ugunsgrēku un glābšanas darbu uzskaiti".
Ministru kabineta noteikumi Nr.503

Rīgā 2011.gada 28.jūnijā (prot. Nr.40 19.§)
Kārtība, kādā Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests uzskaita ugunsgrēkus, to sekas un veiktos glābšanas darbus

1. Noteikumi nosaka kārtību, kādā Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests uzskaita ugunsgrēkus, to sekas un Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta veiktos glābšanas darbus, kā arī apkopojamās informācijas apjomu un glabāšanas termiņus.

2. Ugunsgrēkus, to sekas un Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta veiktos glābšanas darbus uzskaita Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta informācijas sistēmā.

3. Informācijas sistēmas pārzinis un turētājs ir Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests.

4. Informācijas sistēmā par ugunsgrēku iekļauj šādas ziņas:

4.1. sākotnējā informācija par ugunsgrēku (pieteikuma datums un laiks, adrese, ugunsgrēka veids, pieteicēja tālruņa numurs un cita informācija, kura saņemta pieteikumā);

4.2. informācija par ugunsgrēka radītajām sekām:

4.2.1. cietušo cilvēku (personas, kurām ugunsgrēka bīstamo faktoru ietekmē (iedarbībā) nodarīts kaitējums veselībai un kurām sniegta medicīniskā palīdzība) skaits, vecums un dzimums;

4.2.2. izglābto cilvēku (personas, kuras bez citu palīdzības nevar izkļūt no riska zonas, kā arī pirmo palīdzību saņēmušās personas) skaits;

4.2.3. evakuēto cilvēku (personas, kuras organizēti iziet vai tiek izvestas ārpus riska zonas) skaits;

4.2.4. bojā gājušo cilvēku (personas, kurām ugunsgrēka bīstamo faktoru ietekmē (iedarbībā) iestājusies nāve) skaits, vecums un dzimums;

4.2.5. bojātais un iznīcinātais īpašums – būvju un transportlīdzekļu veids un skaits, kā arī bojātā nekustamā īpašuma platība;

4.2.6. bojā gājušo mājdzīvnieku skaits;

4.3. ugunsgrēka dzēšanā iesaistīto cilvēku skaits no Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta, iestādēm, organizācijām, komercsabiedrībām, pašvaldību ugunsdzēsības un glābšanas dienestiem un brīvprātīgo ugunsdzēsēju organizācijām, kā arī ugunsgrēka dzēšanā izmantoto iekārtu, speciālā un tehniskā aprīkojuma veids un skaits.

5. Ja nepieciešams, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests precizē informāciju par ugunsgrēka radītajām sekām saskaņā ar ārstniecības iestāžu, apdrošināšanas komercsabiedrību, citu institūciju un privātpersonu sniegto informāciju.

6. Informācijas sistēmā par Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta veiktajiem glābšanas darbiem iekļauj šādas ziņas:

6.1. glābšanas darbu veids;

6.2. sākotnējā informācija par glābšanas darbiem (pieteikuma datums un laiks, adrese, pieteicēja tālruņa numurs un cita informācija, kura saņemta pieteikumā);

6.3. izglābto cilvēku skaits;

6.4. evakuēto cilvēku skaits;

6.5. glābšanas darbos iesaistīto cilvēku skaits no Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta, iestādēm, organizācijām, komercsabiedrībām, pašvaldību ugunsdzēsības un glābšanas dienestiem un brīvprātīgo ugunsdzēsēju organizācijām, kā arī glābšanas darbos izmantoto iekārtu, speciālā un tehniskā aprīkojuma veids un skaits.

7. Informācijas sistēmā informāciju aktīvajā datubāzē glabā trīs gadus. Pēc glabāšanas termiņa beigām informāciju uz 10 gadiem ievieto informācijas sistēmas arhīvā.

8. Pēc glabāšanas termiņa beigām informāciju nodod Latvijas Nacionālajam arhīvam atbilstoši normatīvajiem aktiem, kas regulē informācijas sistēmās esošo dokumentēto datu un elektronisko dokumentu arhivēšanu.

9. Noteikumi stājas spēkā 2011.gada 1.jūlijā.

Ministru prezidents V.Dombrovskis

Tieslietu ministrs, iekšlietu ministra pienākumu izpildītājs A.Štokenbergs
01.07.2011