Tiesību akts: zaudējis spēku
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Skatīt Ministru kabineta 2011. gada 1. februāra noteikumus Nr. 109 "Kārtība, kādā atsavināma publiskas personas manta".
Ministru kabineta noteikumi Nr.164

Rīgā 2010.gada 23.februārī (prot. Nr.10 2.§)
Noteikumi par kārtību, kādā iestāde izvēlas piedāvājumu valsts vai pašvaldības kustamās mantas maiņai, un gadījumiem, kuros var nenoskaidrot valsts iestāžu vajadzību pēc citām valsts iestādēm nevajadzīgās kustamās mantas
Izdoti saskaņā ar Valsts un pašvaldību mantas atsavināšanas likuma
4.panta 1.1 daļu un 38.1 panta ceturto daļu

1. Noteikumi nosaka:

1.1. kārtību, kādā iestāde izvēlas piedāvājumu valsts vai pašvaldības kustamās mantas maiņai pret līdzvērtīgu citas personas kustamo mantu;

1.2. gadījumus, kuros valsts kustamās mantas maiņu vai nodošanu piegādātājam, izdarot ieskaitu, var ierosināt, nenoskaidrojot iestāžu vajadzību pēc citām iestādēm nevajadzīgās kustamās mantas.

2. Valsts kustamās mantas maiņu vai nodošanu piegādātājam, izdarot ieskaitu, var ierosināt, nenoskaidrojot iestāžu vajadzību pēc citām iestādēm nevajadzīgās kustamās mantas, ja pastāv kāds no šādiem nosacījumiem:

2.1. kustamās mantas atlikusī bilances vērtība pēc grāmatvedības uzskaites datiem ir mazāka par 500 latiem;

2.2. kustamā manta atbilst kādai no atkritumu klasifikatorā noteiktajām kategorijām saskaņā ar Atkritumu apsaimniekošanas likumu;

2.3. kustamā manta izņemta no valsts materiālajām rezervēm sakarā ar valsts materiālo rezervju nomenklatūras vai daudzuma precizēšanu.

3. Ja maiņas līguma paredzamā līgumcena ir 3000 latu vai lielāka, piedāvājumu valsts vai pašvaldības kustamās mantas maiņai pret līdzvērtīgu citas personas kustamo mantu, tai skaitā pretendentus, izvēlas Publisko iepirkumu likumā paredzētajā kārtībā.

4. Ja maiņas līguma paredzamā līgumcena ir mazāka par 3000 latu, piedāvājumu valsts vai pašvaldības kustamās mantas maiņai pret līdzvērtīgu citas personas kustamo mantu, tai skaitā pretendentus, izvēlas Publisko iepirkumu likuma 8.1 pantā paredzētajā kārtībā, nepiemērojot paziņojuma publikācijai par plānoto līgumu un informatīvā paziņojuma publikācijai par noslēgto līgumu paredzētos nosacījumus.

5. Ja maiņas līguma paredzamā līgumcena ir mazāka par 3000 latu, iestāde, kuras valdījumā vai turējumā atrodas attiecīgā manta, papildus šo noteikumu 4.punktā noteiktajam savā mājaslapā internetā:

5.1. publicē paziņojumu par plānoto līgumu, nosakot piedāvājumu iesniegšanas termiņu, kas nav īsāks par septiņām dienām no paziņojuma publicēšanas dienas;

5.2. ne vēlāk kā piecas dienas pēc maiņas līguma noslēgšanas publicē informatīvu paziņojumu par noslēgto maiņas līgumu.

6. Šo noteikumu izpratnē paredzamās līgumcenas vērtību veido līdzvērtīgas citas personas kustamās mantas (kas tiks saņemta pret valsts vai pašvaldības kustamo mantu) vērtība bez pievienotās vērtības nodokļa. Nosakot paredzamo līgumcenu, ņem vērā arī maināmo kustamo mantu nosacīto cenu starpību. Valsts vai pašvaldību iestāde cenu starpību sedz naudā.

7. Komisiju, kas izvēlas piedāvājumu valsts vai pašvaldības kustamās mantas maiņai pret līdzvērtīgu citas personas kustamo mantu, izveido Valsts un pašvaldību mantas atsavināšanas likuma 9.panta trešajā daļā minētie subjekti.

Ministru prezidenta vietā – finanšu ministrs E.Repše

Aizsardzības ministra vietā – satiksmes ministrs K.Gerhards
27.02.2010