Darbības ar dokumentu

Tiesību akts: spēkā esošs
Ministru kabineta noteikumi Nr.77

Rīgā 2008.gada 5.februārī (prot. Nr.7 36.§)
Grozījumi Ministru kabineta 2005.gada 8.marta noteikumos Nr.175 "Recepšu veidlapu izgatavošanas un uzglabāšanas, kā arī recepšu izrakstīšanas un uzglabāšanas noteikumi"
Izdoti saskaņā ar Ārstniecības likuma 60.pantu un likuma "Par narkotisko un psihotropo vielu un zāļu likumīgās aprites kārtību" 36.panta pirmo daļu

Izdarīt Ministru kabineta 2005.gada 8.marta noteikumos Nr.175 "Recepšu veidlapu izgatavošanas un uzglabāšanas, kā arī recepšu izrakstīšanas un uzglabāšanas noteikumi" (Latvijas Vēstnesis, 2005, 48.nr.; 2007, 104.nr.) šādus grozījumus:

1. Aizstāt noteikumu tekstā:

1.1. vārdus "Medicīniskās aprūpes un darbspējas ekspertīzes kvalitātes kontroles inspekcija" (attiecīgā locījumā) ar vārdiem "Veselības inspekcija" (attiecīgā locījumā);

1.2. vārdus "Valsts farmācijas inspekcija" (attiecīgā locījumā) ar vārdiem "Veselības inspekcija" (attiecīgā locījumā).

2. Izteikt 23.punktu šādā redakcijā:

"23. Šo noteikumu 22.punktā minētā komisija sastāda aktu. Aktā norāda atgadījuma veidu, recepšu veidlapu sēriju, numurus, daudzumu, akta sastādīšanas datumu un komisijas locekļus (vārdu, uzvārdu un amatu). Aktu sastāda divos eksemplāros, un to paraksta visi komisijas locekļi. Pirmais akta eksemplārs paliek ārstniecības iestādē vai aģentūrā (ja atgadījums noticis aģentūrā), otro nodod Veselības inspekcijai. Ja konstatēts recepšu veidlapu iztrūkums (arī zādzība vai izlaupīšana), Veselības inspekcija informē aptiekas par attiecīgo recepšu veidlapu sēriju un numuriem."

3. Izteikt 51.punktu šādā redakcijā:

"51. Veselības inspekcija kontrolē recepšu veidlapu aprites kārtības ievērošanu aģentūrā un ārstniecības iestādēs, kā arī recepšu aprites kārtības ievērošanu aptiekās."

4. Svītrot 52.punktu.

Ministru prezidents I.Godmanis

Veselības ministrs I.Eglītis
09.02.2008