Tiesību akts: zaudējis spēku
Tiesību akts ir zaudējis spēku.
Ministru kabineta noteikumi Nr.425

Rīgā 2000.gada 5.decembrī (prot. Nr.57 18.§)
Iesnieguma par atteikšanos no nepilsoņa statusa iesniegšanas kārtība
Izdoti saskaņā ar likuma "Par to bijušās PSRS pilsoņu statusu,
kuriem nav Latvijas vai citas valsts pilsonības" 6.panta pirmo daļu

1. Šie noteikumi nosaka kārtību, kādā persona iesniedz iesniegumu par atteikšanos no nepilsoņa statusa (turpmāk — iesniegums), kā arī iesnieguma veidlapas paraugu.

2. Iesniegumu saskaņā ar likumu "Iesniegumu, sūdzību un priekšlikumu izskatīšanas kārtība valsts un pašvaldību institūcijās" izskata Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde (turpmāk — pārvalde).

3. Nepilsonis, kura dzīvesvieta ir Latvijā, iesniegumu (pielikums) iesniedz pārvaldes teritoriālajā nodaļā atbilstoši dzīvesvietai.

4. Nepilsonis, kura dzīvesvieta ir ārpus Latvijas, iesniegumu iesniedz pārvaldē vai Latvijas Republikas diplomātiskajā pārstāvniecībā (konsulārajā iestādē) attiecīgajā ārvalstī, kura to nosūta pārvaldei.

5. Persona, iesniedzot iesniegumu, uzrāda personu apliecinošu dokumentu — pasi vai citu starptautiski atzītu personu apliecinošu dokumentu — un iesniegumam pievieno:

5.1. dokumentu, kas apliecina, kuras valsts pilsonība (pavalstniecība) personai jau ir vai kuras valsts pilsonība (pavalstniecība) viņai tiek garantēta;

5.2. divas fotogrāfijas (3 x 4 cm).

6. Nepilngadīgas personas vārdā iesniegumu par atteikšanos no nepilsoņa statusa iesniedz šīs personas vecāki (adoptētāji) un papildus šo noteikumu 5.punktā minētajiem dokumentiem pievieno nepilngadīgās personas dzimšanas apliecības kopiju.

7. Nepilngadīgā persona, kura ir sasniegusi 15 gadu vecumu, iesniegumā ar parakstu apliecina, ka piekrīt atteikties no nepilsoņa statusa.

8. Ja pārvaldē netiek iesniegti visi nepieciešamie dokumenti, iesniegumu neizskata un personai sniedz motivētu rakstisku atteikumu.

Ministru prezidents A.Bērziņš

Iekšlietu ministrs M.Segliņš
Pielikums
Ministru kabineta
2000.gada 5.decembra noteikumiem Nr.425
Iekšlietu ministrs M.Segliņš
09.12.2000