Darbības ar dokumentu

Tiesību akts: zaudējis spēku
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Ministru kabineta noteikumi Nr. 272

Rīgā 2000.gada 15.augustā (prot. Nr. 37, 3.§)

Grozījumi Militārpersonu izdienas pensiju likumā

Izdoti Latvijas Republikas Satversmes 81.panta kārtībā

Izdarīt Militārpersonu izdienas pensiju likumā (Latvijas Republikas Saeimas un Ministru Kabineta Ziņotājs, 1998, 8.nr.; 2000, 9.nr.) šādus grozījumus:

1. Papildināt 2.pantu ar trešo daļu šādā redakcijā:

"(3) Uz izdienas pensiju nav tiesību militārpersonai, kura atvaļināta no aktīvā militārā dienesta sakarā ar notiesājošu tiesas spriedumu vai kurai atvaļināšana no aktīvā dienesta piemērota kā disciplinārsods."

2. Papildināt 4.panta pirmās daļas 1.punktu ar "d" apakšpunktu šādā redakcijā:

"d) vienu dienesta dienu, kas aizvadīta konflikta zonā, pildot starptautiskā novērotāja pienākumus vai piedaloties starptautiskajās pārbaudes misijās, ieskaita izdienas stāžā kā divas dienas;".

3. Svītrot 5.panta otrajā daļā vārdus "kā arī citas piemaksas, kuru veidus nosaka likumi un Ministru kabineta normatīvie akti".

4. Papildināt 5.pantu ar trešo daļu šādā redakcijā:

"(3) Militārpersonai, kura dienesta laikā ir piedalījusies šā likuma 4.panta pirmās daļas 1.punktā norādītajās starptautiskajās operācijās, aprēķinot izdienas pensiju, par šo operāciju izpildes laiku ņem vērā šā likuma 5.panta otrajā daļā nosacīto dienesta atalgojumu, kas militārpersonas amatam bija noteikts tās pamatdienesta vietā Latvijā pirms nosūtīšanas minēto starptautisko operāciju veikšanai."

Ministru prezidents A.BĒRZIŅŠ

Aizsardzības ministra vietā -
iekšlietu ministrs M.Segliņš

19.08.2000