Darbības ar dokumentu

Darbības ar dokumentu
Tiesību akts: spēkā esošs

 

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas padomes lēmums Nr.294

Rīgā 2004.gada 1.decembrī (prot. Nr.52 (207), 4.p.)

Par operatora izvēles pakalpojuma un operatora iepriekšējas izvēles pakalpojuma ieviešanas termiņu noteikšanu sabiedrībai ar ierobežotu atbildību "LATTELEKOM SIA"

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija (turpmāk - Komisija), izvērtējot elektronisko sakaru tirgus un elektronisko sakaru pakalpojumu sniedzēju attīstību, ir nosūtījusi sabiedrībai ar ierobežotu atbildību "LATTELEKOM SIA", reģ. Nr. 40003052786, Vaļņu iela 30, Rīga, LV-1050, (turpmāk - SIA "LATTELEKOM SIA") 2004.gada 11.jūnija vēstuli Nr.1-2.72/2372 ar lūgumu izteikt viedokli par operatora izvēles un operatora iepriekšējas izvēles pakalpojumu nodrošināšanu citos termiņos, nekā tie ir minēti ar Komisijas 2002.gada 28.decembra lēmumu Nr.159 izsniegtās SIA "LATTELEKOM SIA" publiskā fiksētā telekomunikāciju tīkla operatora individuālās licences Nr.T10035/1, kas grozīta ar Komisijas 2003.gada 12.marta lēmumu Nr.67 un 2004.gada 21.aprīļa lēmumu Nr.119 (turpmāk - Licence), 23.2.5.punkta 3. un 6.apakšpunktā. Komisija 2004.gada 12.jūlijā saņēma SIA "LATTELEKOM SIA" atbildes vēstuli Nr.16-4/07-673 "Par operatora izvēles un operatora iepriekšējas izvēles pakalpojumiem".

Šajā vēstulē SIA "LATTELEKOM SIA" norāda iespējamos termiņus un tehniskās iespējas operatora izvēles pakalpojuma un operatora iepriekšējas izvēles pakalpojuma ieviešanai:

1. Operatora izvēlei izsaukumiem uz publisko mobilo elektronisko sakaru tīklu no 2005.gada 1.janvāra, izņemot abonentiem, kuru tālruņa līnijas ir pieslēgtas Licences pielikumā ĪN2 minētajām automātiskajām telefonu centrālēm.

2. Operatora izvēlei vietējiem izsaukumiem no 2005.gada 1.janvāra, izņemot abonentiem, kuru tālruņa līnijas ir pieslēgtas Licences pielikumā ĪN2 minētajām automātiskajām telefonu centrālēm.

3. Operatora iepriekšējai izvēlei izsaukumiem uz publisko mobilo elektronisko sakaru tīklu no 2005.gada 1.jūlija, izņemot abonentiem, kuru tālruņa līnijas ir pieslēgtas Licences pielikumā ĪN2 minētajām automātiskajām telefonu centrālēm.

4. Operatora iepriekšējai izvēlei vietējiem izsaukumiem ne ātrāk par 2006.gadu.

Komisija, izvērtējot šo informāciju, konstatē, ka SIA "LATTELEKOM SIA" ir iespējas ieviest operatora izvēles un operatora iepriekšējas izvēles pakalpojumus ātrāk, nekā to paredz Licences īpašie nosacījumi.

Uz 2004.gada 1.decembra padomes sēdi tika uzaicināts SIA "LATTELEKOM SIA" pārstāvis. SIA "LATTELEKOM SIA" šajā sēdē lūdza Komisiju noteikt SIA "LATTELEKOM SIA" šādus termiņus:

1. Operatora izvēles pakalpojumu vietējiem izsaukumiem - 2005.gada 1.aprīli, izņemot abonentiem, kuru tālruņa līnijas ir pieslēgtas Licences pielikumā ĪN2 minētajām analogajām automātiskajām telefonu centrālēm.

2. Operatora izvēles pakalpojumu izsaukumiem uz publisko mobilo telefonu tīklu - 2005.gada 1.aprīli, izņemot abonentiem, kuru tālruņa līnijas ir pieslēgtas Licences pielikumā ĪN2 minētajām analogajām automātiskajām telefonu centrālēm.

3. Operatora iepriekšējas izvēles pakalpojumu vietējiem izsaukumiem - 2005.gada 1.septembri, izņemot abonentiem, kuru tālruņa līnijas ir pieslēgtas Licences pielikumā ĪN2 minētajām analogajām automātiskajām telefonu centrālēm. Bet visiem abonentiem operatora iepriekšējas izvēles pakalpojums vietējiem izsaukumiem - 2006.gada 1.jūliju.

Šādi termiņi, kā paskaidroja SIA "LATTELEKOM SIA" pārstāvis, ir saistīti ar norēķinu sistēmas sakārtošanu un citām tehniskajām iespējām.

Komisija, pieņemot lēmumu, ņem vērā SIA "LATTELEKOM SIA" publiskā telefona tīkla tehniskās sazvanīšanas iespējas un pakalpojumu testēšanai un sagatavošanai nepieciešamo laiku, kā arī savas kompetences ietvaros vērtē konkurences attīstības iespējas elektronisko sakaru tirgū, tādējādi nodrošinot operatora izvēles un operatora iepriekšējas izvēles pakalpojuma pieejamību ne tikai SIA "LATTELEKOM SIA", bet arī citu operatoru gala lietotājiem. Līdz ar to labums, ko gūst sabiedrība, tas ir, SIA "LATTELEKOM SIA" un citu operatoru gala lietotāji, ir lielāks nekā tiesisko interešu ierobežojums, nosakot SIA "LATTELEKOM SIA" šajā lēmumā pienākumu ieviest operatora izvēles un operatora iepriekšējas izvēles pakalpojumu nodrošināšanu citos termiņos, nekā tie ir noteikti Licencē.

Lai veicinātu elektronisko sakaru tirgus, elektronisko sakaru komersantu un konkurences attīstību elektronisko sakaru nozarē, pamatojoties uz likuma "Par sabiedrisko pakalpojumu regulatoriem" 5.pantu un 9.panta pirmās daļas 1. un 6.punktu un otro daļu, Elektronisko sakaru likuma 8.panta pirmās daļas 2. un 5.punktu un otro daļu, 43.panta pirmo un trešo daļu un Pārejas noteikumu 9.punktu un Administratīvā procesa likuma 57.pantu, padome nolemj:

1. Noteikt SIA "LATTELEKOM SIA" pienākumu ieviest operatora izvēles pakalpojumu vietējiem izsaukumiem ne vēlāk par 2005.gada 1.aprīli, izņemot abonentiem, kuru tālruņa līnijas ir pieslēgtas Licences pielikumā ĪN2 minētajām analogajām automātiskajām telefonu centrālēm. SIA "LATTELEKOM SIA" jānodrošina visiem abonentiem operatora izvēles pakalpojums vietējiem izsaukumiem ne vēlāk par 2005.gada 31.decembri.

2. Noteikt SIA "LATTELEKOM SIA" pienākumu ieviest operatora izvēles pakalpojumu izsaukumiem uz publisko mobilo telefonu tīklu ne vēlāk par 2005.gada 1.aprīli, izņemot abonentiem, kuru tālruņa līnijas ir pieslēgtas Licences pielikumā ĪN2 minētajām analogajām automātiskajām telefonu centrālēm. SIA "LATTELEKOM SIA" jānodrošina visiem abonentiem operatora izvēles pakalpojums izsaukumiem uz publisko mobilo telefonu tīklu ne vēlāk par 2005.gada 31.decembri.

3. Noteikt SIA "LATTELEKOM SIA" pienākumu ieviest operatora iepriekšējas izvēles pakalpojumu vietējiem izsaukumiem ne vēlāk par 2005.gada 1.septembri, izņemot abonentiem, kuru tālruņa līnijas ir pieslēgtas Licences pielikumā ĪN2 minētajām analogajām automātiskajām telefonu centrālēm. SIA "LATTELEKOM SIA" jānodrošina visiem abonentiem operatora iepriekšējas izvēles pakalpojums vietējiem izsaukumiem ne vēlāk par 2006.gada 1.jūliju.

4. Noteikt SIA "LATTELEKOM SIA" pienākumu ieviest operatora iepriekšējas izvēles pakalpojumu izsaukumiem uz publisko mobilo telefonu tīklu ne vēlāk par 2005.gada 1.jūliju, izņemot abonentiem, kuru tālruņa līnijas ir pieslēgtas Licences pielikumā ĪN2 minētajām analogajām automātiskajām telefonu centrālēm. SIA "LATTELEKOM SIA" jānodrošina visiem abonentiem operatora iepriekšējas izvēles pakalpojums izsaukumiem uz publisko mobilo telefonu tīklu ne vēlāk par 2005.gada 31.decembri.

Lēmums stājas spēkā ar tā pieņemšanas brīdi.

Šo lēmumu var pārsūdzēt Administratīvajā rajona tiesā viena mēneša laikā no lēmuma saņemšanas dienas.

SIA "LATTELEKOM SIA", nodrošinot operatora izvēles un operatora iepriekšējas izvēles pakalpojumus šajā lēmumā noteiktajos termiņos, netiek piemēroti Licences 23.2.5.punkta 3.un 6.apakšpunktā noteiktie termiņi.

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas priekšsēdētāja I.Šteinbuka

01.12.2004