Darbības ar dokumentu

Tiesību akts: zaudējis spēku
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Skatīt Ministru kabineta 2007. gada 29. maija noteikumus Nr. 361 "Uzziņas sagatavošanā un saskaņošanā iesaistīto iestāžu sadarbības kārtība".

 

Ministru kabineta noteikumi Nr.919

Rīgā 2004.gada 9.novembrī (prot. Nr.64 26.§)

Uzziņas sagatavošanā iesaistīto institūciju sadarbības kārtība

Izdoti saskaņā ar Ministru kabineta iekārtas likuma 14.panta pirmās daļas 3.punktu

 

1. Noteikumi nosaka kārtību, kādā iestāde:

1.1. lūdz augstākas iestādes, Tieslietu ministrijas, kā arī citu institūciju palīdzību uzziņas sagatavošanā, un kārtību, kādā minētās institūcijas izpilda iestādes lūgumu vai atsakās to izpildīt (Administratīvā procesa likuma 99.panta otrā daļa);

1.2. pirms uzziņas paziņošanas adresātam nosūta uzziņas projektu augstākai iestādei (Administratīvā procesa likuma 99.panta trešā daļa);

1.3. nosūta uzziņas kopiju uzziņas saturā ieinteresētajām institūcijām, kā arī institūcijām, kas piedalījās uzziņas sagatavošanā (Administratīvā procesa likuma 99.panta trešā daļa).

2. Ja iestāde konstatē, ka tai ir nepieciešama augstākas iestādes, Tieslietu ministrijas vai citu institūciju palīdzība uzziņas sagatavošanā, tā nekavējoties nosūta attiecīgajai institūcijai motivētu lūgumu, norādot:

2.1. uzziņas pieprasītāja sniegto informāciju;

2.2. uzziņas sagatavošanai nepieciešamo palīdzību;

2.3. iemeslus, kādēļ ir nepieciešama attiecīgās institūcijas palīdzība;

2.4. paredzamo uzziņas saturu.

3. Iestāde šo noteikumu 2.punktā minēto lūgumu nosūta gan rakstiski, gan arī elektroniski uz attiecīgās institūcijas oficiālo e-pasta adresi.

4. Augstāka iestāde, Tieslietu ministrija, kā arī citas institūcijas 10 darbdienu laikā pēc šo noteikumu 2.punktā minētā lūguma saņemšanas sniedz pieprasīto palīdzību atbilstoši kompetencei. Ja palīdzība nepieciešama steidzami, attiecīgā institūcija sniedz informāciju īsākā termiņā.

5. Ja augstāka iestāde, Tieslietu ministrija vai cita institūcija, saņemot šo noteikumu 2.punktā minēto lūgumu, konstatē, ka lūgtā palīdzība neatbilst attiecīgās institūcijas kompetencei, tā nekavējoties, bet ne vēlāk kā triju darbdienu laikā pārsūta minēto lūgumu kompetentajai institūcijai, vienlaikus informējot par to uzziņas sagatavotāju. Informāciju nosūta gan rakstiski, gan arī elektroniski uz uzziņas sagatavotāja e-pasta adresi.

6. Ja augstākas iestādes, Tieslietu ministrijas vai citas institūcijas palīdzības sniegšana uzziņas sagatavošanā izpaužas kā informācijas vai atzinuma sagatavošana, attiecīgā informācija vai atzinums tiek nosūtīts gan rakstiski, gan arī elektroniski uz uzziņas sagatavotāja e-pasta adresi.

7. Iestāde - uzziņas sagatavotāja nosūta uzziņas projektu saskaņošanai augstākai iestādei gan rakstiski, gan arī elektroniski uz augstākās iestādes oficiālo e-pasta adresi.

8. Augstākā iestāde septiņu darbdienu laikā izvērtē uzziņas projekta saturu. Pēc uzziņas izvērtēšanas augstākā iestāde informē uzziņas sagatavotāju par saskaņošanu vai motivētiem iebildumiem, nosūtot attiecīgi informāciju vai iebildumus gan rakstiski, gan arī elektroniski uz uzziņas sagatavotāja e-pasta adresi.

9. Adresātam nosūta ar augstāku iestādi saskaņoto uzziņu.

10. Uzziņas sagatavotājam jāņem vērā augstākas iestādes iebildumi un jāizdara attiecīgas izmaiņas uzziņas saturā. Šādā gadījumā iestāde pēc uzziņas nosūtīšanas tās adresātam nosūta uzziņu arī augstākai iestādei gan rakstiski, gan arī elektroniski uz augstākās iestādes oficiālo e-pasta adresi.

11. Ja noteiktajā termiņā iestāde - uzziņas sagatavotāja nav saņēmusi informāciju par saskaņojumu vai iebildumus pret uzziņas projekta saturu, uzziņa uzskatāma par saskaņotu, un to nosūta adresātam.

12. Par uzziņas sagatavošanu atbildīgā iestāde pēc uzziņas nosūtīšanas tās adresātam nosūta uzziņas kopiju arī uzziņas sagatavošanā iesaistītajām institūcijām. Uzziņas kopiju nosūta arī tām institūcijām, kas paudušas tiesisku interesi par uzziņas saturu. Uzziņas kopiju nosūta gan rakstiski, gan arī elektroniski uz attiecīgās institūcijas oficiālo e-pasta adresi.

Ministru prezidents I.Emsis

Tieslietu ministre V.Muižniece

Redakcijas piebilde: noteikumi stājas spēkā ar 2004.gada 13.novembri.

13.11.2004