Darbības ar dokumentu

Tiesību akts: spēkā esošs

Saeima ir pieņēmusi un Valsts
prezidents izsludina šādu likumu:

Grozījumi Komerclikuma spēkā stāšanās kārtības likumā

Izdarīt Komerclikuma spēkā stāšanās kārtības likumā (Latvijas Republikas Saeimas un Ministru Kabineta Ziņotājs, 2002, 2.nr.) šādus grozījumus:

1. Izslēgt 3.panta otrajā daļā vārdus "un to savienības, bezpeļņas organizācijas sabiedrības ar ierobežotu atbildību, bezpeļņas organizācijas akciju sabiedrības".

2. Papildināt likumu ar 3.1 pantu šādā redakcijā:

"3.1 pants. To uzņēmumu (uzņēmējsabiedrību) reģistrācija uzņēmumu reģistrā, kuri dibināti kā bezpeļņas organizācijas

(1) Sākot ar 2004.gada 1.maiju, uzņēmumu reģistrā nav atļauts reģistrēt jaundibinātu vai reorganizācijas rezultātā izveidotu uzņēmumu (uzņēmējsabiedrību), kas dibināts kā bezpeļņas organizācija [turpmāk - bezpeļņas uzņēmums (uzņēmējsabiedrība)].

(2) Sākot ar 2004.gada 1.maiju, uzņēmumu reģistrā atļauts reģistrēt tādu bezpeļņas uzņēmumu (uzņēmējsabiedrību), par kura dibināšanu lēmums pieņemts un attiecībā uz kuru reģistrācijas pieteikums iesniegts līdz 2004.gada 30.aprīlim. Ja pēc 2004.gada 1.maija tiek pieņemts lēmums par atteikumu reģistrēt bezpeļņas uzņēmumu (uzņēmējsabiedrību), konstatēto trūkumu novēršanai tiek noteikts 14 dienu termiņš. Pēc noteiktā konstatēto trūkumu novēršanas termiņa atkārtota dokumentu iesniegšana bezpeļņas uzņēmuma (uzņēmējsabiedrības) reģistrācijai nav atļauta. Ja atkārtoti iesniegtajos dokumentos konstatētie trūkumi noteiktajā termiņā nav novērsti vai tie ir novērsti tikai daļēji, tiek pieņemts lēmums par atteikumu reģistrēt un atkārtota dokumentu iesniegšana nav atļauta.

(3) Bezpeļņas uzņēmumu (uzņēmējsabiedrību) pamatdokumentu grozījumu un citu izmaiņu reģistrācija līdz šā likuma 25.panta pirmajā daļā noteiktajam termiņam vai valsts vai pašvaldību bezpeļņas uzņēmumu (statūtsabiedrību) pamatdokumentu grozījumu un citu izmaiņu reģistrācija līdz šā likuma 12.pantā noteiktajiem termiņiem notiek atbilstoši to likumu noteikumiem, kuri regulē attiecīgo bezpeļņas uzņēmumu (uzņēmējsabiedrību) reģistrāciju."

3. Izslēgt 4.panta pirmās daļas 5. un 6.punktā vārdus "un "kooperatīvo sabiedrību savienība"".

4. 5.pantā:

izslēgt pirmajā daļā vārdus "un to savienības";

papildināt septīto daļu ar otro teikumu šādā redakcijā:

"Komersanta reģistrācijas apliecībā papildus Komerclikumā noteiktajām ziņām norāda arī reģistrācijas datumu uzņēmumu reģistrā."

5. Izteikt 7.panta otro un trešo daļu šādā redakcijā:

"(2) Valsts nodeva par grozījumu ierakstīšanu citos reģistros un jaunu, ar uzņēmumu reģistrā reģistrēta uzņēmuma (uzņēmējsabiedrības), filiāles, nodaļas vai pārstāvniecības ierakstīšanu komercreģistrā saistītu dokumentu [to skaitā speciālu atļauju (licenču)] izsniegšanu ir 50 procenti no samaksas par grozījumu ierakstīšanu attiecīgajā reģistrā vai dokumentu izsniegšanu.

(3) Šā panta pirmajā daļā noteiktās valsts nodevas apmērs nedrīkst pārsniegt ar attiecīgā ieraksta izdarīšanu saistītos administratīvos izdevumus."

6. 8.pantā:

papildināt sesto daļu ar teikumu šādā redakcijā:

"Ja neviens uzņēmums (uzņēmējsabiedrība) ar vienādām firmām līdz minētajam termiņam nav iesniedzis pieteikumu par ierakstīšanu komercreģistrā un iesniedz šādu pieteikumu līdz 2003.gada 31.decembrim, pirmtiesību uz firmu nosaka atkarībā no brīža, kad tā ierakstīta komercreģistrā.";

papildināt astoto daļu ar teikumu šādā redakcijā:

"Šajā gadījumā komercreģistra iestāde ir atbrīvota no tiesas izdevumu samaksas."

7. Papildināt 9.pantu ar sesto un septīto daļu šādā redakcijā:

"(6) Līdz sabiedrības ar ierobežotu atbildību ierakstīšanai komercreģistrā izmaiņas uzņēmumu reģistrā netiek reģistrētas. Ja lēmums par sabiedrības ar ierobežotu atbildību izmaiņām ir pieņemts līdz 2004.gada 30.aprīlim un pieteikums iesniegts līdz 2004.gada 15.maijam, izmaiņas uzņēmumu reģistrā tiek reģistrētas.

(7) Šā panta piektās un sestās daļas noteikumi nav attiecināmi uz šā likuma 3.1 panta trešajā daļā, 23. un 24.pantā paredzētajiem gadījumiem."

8. Izteikt 12.pantu šādā redakcijā:

"12.pants. Valsts un pašvaldību uzņēmumi (statūtsabiedrības)

(1) Valsts uzņēmumu ar Ministru kabineta lēmumu līdz 2004.gada 31.oktobrim pārveido par valsts kapitālsabiedrību, ņemot vērā likuma "Par valsts un pašvaldību uzņēmumu pārveidošanu statūtsabiedrībās" noteikumus, ja šis likums vai Komerclikums nenosaka citādi, un piesaka ierakstīšanai komercreģistrā vai pārveido par tiešās pārvaldes iestādi vai nodibinājumu, vai uzsāk šā uzņēmuma likvidāciju, piesakot to reģistrācijai uzņēmumu reģistrā.

(2) Valsts statūtsabiedrību līdz 2004.gada 31.oktobrim piesaka ierakstīšanai komercreģistrā vai pārveido par tiešās pārvaldes iestādi vai nodibinājumu, vai uzsāk šīs statūtsabiedrības likvidāciju, piesakot to reģistrācijai uzņēmumu reģistrā.

(3) Pašvaldības uzņēmumu ar pašvaldības domes (padomes) lēmumu līdz 2004.gada 31.oktobrim pārveido par pašvaldības kapitālsabiedrību, ņemot vērā likuma "Par valsts un pašvaldību uzņēmumu pārveidošanu statūtsabiedrībās" noteikumus, ja šis likums vai Komerclikums nenosaka citādi, un piesaka ierakstīšanai komercreģistrā vai pārveido par pašvaldības iestādi vai nodibinājumu, vai uzsāk šā uzņēmuma likvidāciju, piesakot to reģistrācijai uzņēmumu reģistrā.

(4) Pašvaldības statūtsabiedrību līdz 2004.gada 31.oktobrim piesaka ierakstīšanai komercreģistrā vai pārveido par pašvaldības iestādi vai nodibinājumu, vai uzsāk šīs statūtsabiedrības likvidāciju, piesakot to reģistrācijai uzņēmumu reģistrā.

(5) Šā panta pirmajā un trešajā daļā paredzētajos gadījumos pieteikumam pievieno likuma "Par valsts un pašvaldību uzņēmumu pārveidošanu statūtsabiedrībās" 9.panta otrajā daļā minētos dokumentus, kā arī Komerclikuma 149.panta trešās daļas 4. (ja sabiedrībai ir padome), 5., 6. un 7.punktā minētos dokumentus, ja tie nav iesniegti Latvijas Republikas Uzņēmumu reģistram. Šā panta otrajā un ceturtajā daļā paredzētajos gadījumos pieteikumā par ierakstīšanu komercreģistrā norāda šā likuma 9.panta otrajā daļā minētās ziņas un pievieno tajā minētos dokumentus. Pārveidojot valsts vai pašvaldības uzņēmumu par nodibinājumu, pieteikumā par ierakstīšanu biedrību un nodibinājumu reģistrā ieraksta Biedrību un nodibinājumu likuma 15.pantā paredzētās ziņas, kā arī reģistrācijas numuru uzņēmumu reģistrā, un pieteikumam pievieno Biedrību un nodibinājumu likuma spēkā stāšanās kārtības likuma 9.panta ceturtajā daļā minētos dokumentus.

(6) Pārveidojot valsts vai pašvaldības uzņēmumu (statūtsabiedrību) par valsts pārvaldes iestādi, viss valsts vai pašvaldības uzņēmuma (statūtsabiedrības) īpašums pāriet attiecīgi valstij vai pašvaldībai. Izveidotā valsts pārvaldes iestāde ir attiecīgi valsts vai pašvaldības uzņēmuma (statūtsabiedrības) tiesību un pienākumu pārņēmēja."

9. Aizstāt 13.panta otrajā daļā skaitļus un vārdu "345., 346.pants" ar skaitļiem un vārdu "345. - 347.pants".

10. 17.pantā:

izslēgt pirmajā daļā vārdu "(ģimenes)";

izteikt astoto daļu šādā redakcijā:

"(8) Individuālā (ģimenes) uzņēmuma, zemnieku un zvejnieku saimniecības pārveidošanai par komercsabiedrību attiecīgi piemēro šā likuma 13.panta otrās daļas noteikumus."

11. Papildināt 18.pantu ar ceturto daļu šādā redakcijā:

"(4) Šā panta pirmās, otrās un trešās daļas noteikumi attiecināmi arī uz pieteikumu par valsts vai pašvaldības bezpeļņas uzņēmuma (statūtsabiedrības) ierakstīšanu biedrību un nodibinājumu reģistrā, kas iesniegts šā likuma 12.pantā noteiktajā termiņā, un uz pieteikumu par bezpeļņas uzņēmuma (uzņēmējsabiedrības) ierakstīšanu biedrību un nodibinājumu reģistrā, kas iesniegts šā likuma 25.pantā noteiktajā termiņā, ja attiecīgais termiņš ir beidzies, bet pieteikums vēl nav izskatīts."

12. 19.pantā:

papildināt otrās daļas pirmo teikumu ar vārdiem "un komercreģistra iestāde izdara attiecīgu ierakstu uzņēmumu reģistrā.";

aizstāt sestajā daļā vārdu "komercdarbību" ar vārdu "uzņēmējdarbību";

papildināt pantu ar septīto daļu šādā redakcijā:

"(7) Ja šā panta trešajā daļā minētajā termiņā komercreģistra iestāde ir saņēmusi kreditoru vai nodokļu administrācijas paziņojumu par prasījumiem, uzņēmums (uzņēmējsabiedrība) veic uzņēmuma (uzņēmējsabiedrības), filiāles, nodaļas vai pārstāvniecības likvidāciju atbilstoši normatīvajiem aktiem, saskaņā ar kuriem tie nodibināti. Likvidācijas izdevumus sedz no likvidējamā uzņēmuma (uzņēmējsabiedrības), filiāles, nodaļas vai pārstāvniecības līdzekļiem."

13. Izslēgt 22.panta nosaukumā vārdus "un to savienības".

14. Izteikt 24.panta tekstu šādā redakcijā:

"(1) Uzņēmumu reģistrā reģistrēts uzņēmums (uzņēmējsabiedrība), kas atzīts par maksātnespējīgu līdz 2004.gada 31.decembrim, visu maksātnespējas procesa laiku līdz bankrota procedūras pabeigšanai ir tiesīgs darboties atbilstoši likumiem, saskaņā ar kuriem tas nodibināts, izņemot šā panta otrajā daļā paredzēto gadījumu.

(2) Šā panta pirmajā daļā minētā uzņēmuma (uzņēmējsabiedrības) maksātnespējas procesu var izbeigt citādi, nevis ar bankrota procedūras pabeigšanu, tikai tādā gadījumā, ja attiecīgais uzņēmums (uzņēmējsabiedrība) ir ierakstīts komercreģistrā. Ja ierakstīšanai komercreģistrā ir nepieciešams attiecīgo uzņēmumu (uzņēmējsabiedrību) pārveidot par Komerclikumā paredzēta veida komersantu, šādai pārveidošanai piemēro Komerclikuma noteikumus."

15. Izteikt 25.pantu šādā redakcijā:

"25.pants. To uzņēmumu (uzņēmējsabiedrību) pārveidošana, kuri dibināti kā bezpeļņas organizācijas

(1) Ja citos likumos nav noteikts citādi, uzņēmumu reģistrā reģistrētu bezpeļņas uzņēmumu (uzņēmējsabiedrību) attiecīgi ar īpašnieka vai dalībnieku (akcionāru) sapulces (pilnsapulces) lēmumu līdz 2004.gada 31.decembrim pārveido par biedrību vai nodibinājumu un piesaka ierakstīšanai biedrību un nodibinājumu reģistrā vai pārveido par kapitālsabiedrību un piesaka ierakstīšanai komercreģistrā, vai attiecīgi ar īpašnieka vai dalībnieku (akcionāru) sapulces (pilnsapulces) lēmumu uzsāk šā bezpeļņas uzņēmuma (uzņēmējsabiedrības) likvidāciju, piesakot to reģistrācijai uzņēmumu reģistrā.

(2) Termiņu un kārtību, kādā pieņemams lēmums par to valsts un pašvaldību uzņēmumu (statūtsabiedrību) pārveidošanu, kuri dibināti kā bezpeļņas organizācijas, kā arī Latvijas Republikas Uzņēmumu reģistram iesniedzamos dokumentus nosaka šā likuma 12.pants.

(3) Kooperatīvā sabiedrība, kura dibināta kā bezpeļņas organizācija, izdara grozījumus statūtos bezpeļņas organizācijas statusa atcelšanai vai pieņem lēmumu par kooperatīvās sabiedrības pārveidošanu par kādu no šā panta pirmajā daļā minētajiem subjektiem, līdz 2005.gada 31.augustam piesakot to reģistrācijai uzņēmumu reģistrā.

(4) Viena īpašnieka bezpeļņas uzņēmumu, kā arī bezpeļņas uzņēmējsabiedrību, kurā ir viens dalībnieks (akcionārs), nevar pārveidot par biedrību.

(5) Uzņēmumu reģistrā reģistrētu bezpeļņas uzņēmumu (uzņēmējsabiedrību) darbībai līdz to ierakstīšanai biedrību un nodibinājumu reģistrā vai komercreģistrā vai līdz to likvidācijai piemēro likumus, kuri regulē bezpeļņas uzņēmumu (uzņēmējsabiedrību) darbību, ja šajā likumā nav noteikts citādi.

(6) Uzņēmumu reģistrā reģistrētu bezpeļņas uzņēmumu (uzņēmējsabiedrību) ierakstīšanu komercreģistrā regulē šā likuma noteikumi par uzņēmumu (uzņēmējsabiedrību), filiāļu, nodaļu un pārstāvniecību ierakstīšanu komercreģistrā.

(7) Bezpeļņas organizācijas statusa piešķiršana komercreģistrā ierakstītiem komersantiem nav atļauta."

16. Papildināt likumu ar 25.1, 25.2 , 25.3 un 25.4 pantu šādā redakcijā:

"25.1 pants. Uzņēmumu reģistrā reģistrētu bezpeļņas uzņēmumu (uzņēmējsabiedrību) ierakstīšana biedrību un nodibinājumu reģistrā

(1) Lēmumu par bezpeļņas uzņēmuma (uzņēmējsabiedrības) pārveidošanu un tā statūtus, kas nepieciešami, lai šo bezpeļņas uzņēmumu (uzņēmējsabiedrību) pieteiktu ierakstīšanai biedrību un nodibinājumu reģistrā, pieņem attiecīgi uzņēmuma īpašnieks vai uzņēmējsabiedrības dalībnieku (akcionāru) sapulce (pilnsapulce) ar klātesošo vienkāršu balsu vairākumu. Sapulce (pilnsapulce) sasaucama attiecīgo bezpeļņas uzņēmējsabiedrības veidu regulējošā likumā un attiecīgās bezpeļņas uzņēmējsabiedrības statūtos noteiktajā kārtībā. Atkārtoti sasauktā sapulce (pilnsapulce) ir tiesīga lemt par bezpeļņas uzņēmējsabiedrības pārveidošanu par biedrību vai nodibinājumu, nepiemērojot likuma un statūtu noteikumus par nepieciešamo kvorumu. Ja uzņēmējsabiedrībā ir vairāki dalībnieki (akcionāri), sapulcē (arī atkārtoti sasauktajā sapulcē) lēmums par bezpeļņas uzņēmējsabiedrības pārveidošanu par biedrību jāpieņem ne mazāk kā diviem dalībniekiem (akcionāriem).

(2) Pieteikumu par ierakstīšanu biedrību un nodibinājumu reģistrā iesniedz līdz 2004.gada 31.decembrim un paraksta visas biedrības vai nodibinājuma amatpersonas, kurām ir pārstāvības tiesības. Pieteikumā par ierakstīšanu biedrību un nodibinājumu reģistrā norāda Biedrību un nodibinājumu likuma 15.pantā paredzētās ziņas, kā arī reģistrācijas numuru uzņēmumu reģistrā.

(3) Pieteikumam pievieno:

1) īpašnieka vai dalībnieku (akcionāru) sapulces (pilnsapulces) lēmumu par bezpeļņas uzņēmuma (uzņēmējsabiedrības) ierakstīšanu biedrību un nodibinājumu reģistrā;

2) statūtu pilnu tekstu jaunajā redakcijā.

(4) Pārveidojot viena īpašnieka bezpeļņas uzņēmumu par nodibinājumu, līdz ar attiecīgā nodibinājuma ierakstīšanu biedrību un nodibinājumu reģistrā īpašnieks kļūst par nodibinājuma dibinātāju. Ja bezpeļņas uzņēmējsabiedrība tiek pārveidota par nodibinājumu, līdz ar attiecīgā nodibinājuma ierakstīšanu biedrību un nodibinājumu reģistrā visi uzņēmējsabiedrības dalībnieki (akcionāri) kļūst par nodibinājuma dibinātājiem.

(5) Ja bezpeļņas uzņēmējsabiedrība tiek pārveidota par biedrību, līdz ar attiecīgās biedrības ierakstīšanu biedrību un nodibinājumu reģistrā visi uzņēmējsabiedrības dalībnieki (akcionāri) kļūst par biedrības biedriem. Par šādas biedrības dibinātājiem uzskatāmas personas, kuras dibinājušas bezpeļņas uzņēmējsabiedrību, bet gadījumā, ja bezpeļņas statuss nav iegūts līdz ar dibināšanu, par šādas biedrības dibinātājiem uzskatāmi dalībnieki (akcionāri), kuri balsojuši par bezpeļņas statusa piešķiršanu šai uzņēmējsabiedrībai.

(6) Pārveidojamās bezpeļņas uzņēmējsabiedrības pamatkapitāls un kapitāla daļas (akcijas) dzēšas līdz ar ierakstīšanu biedrību un nodibinājumu reģistrā. Uzņēmējsabiedrība nedrīkst atpirkt no dalībniekiem (akcionāriem) kapitāla daļas (akcijas), un dalībnieki (akcionāri) nesaņem atlīdzību par dzēstajām kapitāla daļām (akcijām).

(7) Biedrību un nodibinājumu reģistrā ierakstītais subjekts ir attiecīgā pārveidotā bezpeļņas uzņēmuma (uzņēmējsabiedrības) tiesību un saistību pārņēmējs.

(8) Ja biedrību un nodibinājumu reģistrā ierakstāmā biedrība vai nodibinājums tiek pārreģistrēts no uzņēmumu reģistra, tad ar šīs ierakstīšanas brīdi attiecīgais subjekts izslēdzams no uzņēmumu reģistra. Par to izdarāms attiecīgs ieraksts uzņēmumu reģistrā.

25.2 pants. Bezpeļņas uzņēmumu (uzņēmējsabiedrību) pievienošana

(1) Bezpeļņas uzņēmumu (uzņēmējsabiedrību), kura vienīgais īpašnieks ir normatīvajos aktos noteiktajai pārreģistrācijai pakļauta sabiedriskā organizācija vai sabiedrisko organizāciju apvienība, var bez pārveidošanas pievienot attiecīgajai sabiedriskajai organizācijai vai sabiedrisko organizāciju apvienībai, ierakstot sabiedrisko organizāciju biedrību un nodibinājumu reģistrā. Pievienošanai attiecīgi piemērojami Biedrību un nodibinājumu likuma noteikumi par reorganizāciju pievienošanas ceļā, kā arī šā likuma 25.1 panta sestās daļas noteikumi.

(2) Veicot pievienošanu šā panta pirmajā daļā minētajos gadījumos, bezpeļņas uzņēmuma (uzņēmējsabiedrības) rezerves fonds pāriet iegūstošajai biedrībai vai nodibinājumam.

25.3 pants. Uzņēmumu reģistrā reģistrētu bezpeļņas uzņēmumu (uzņēmējsabiedrību) darbības izbeigšana un izslēgšana no uzņēmumu reģistra

(1) Ja bezpeļņas uzņēmums (uzņēmējsabiedrība) šā likuma 12.pantā un 25.panta pirmajā daļā noteiktajos termiņos nav pieteikts ierakstīšanai biedrību un nodibinājumu reģistrā vai komercreģistrā un Latvijas Republikas Uzņēmumu reģistram nav pieteikta tā likvidācija, to likvidē saskaņā ar šā likuma 19.panta noteikumiem.

(2) Manta, kas palikusi pēc kreditoru prasījumu apmierināšanas, netiek nodota uzņēmuma īpašniekam vai uzņēmējsabiedrības dalībniekiem (akcionāriem).

25.4 pants. Bezpeļņas uzņēmumu (uzņēmējsabiedrību) rezerves fonds

(1) Ja bezpeļņas uzņēmumu (uzņēmējsabiedrību) ieraksta komercreģistrā kā kapitālsabiedrību, bezpeļņas uzņēmuma (uzņēmējsabiedrības) darbības laikā uzkrāto rezerves fondu (ieņēmumu pārsniegumu pār izdevumiem) ieskaita kapitālsabiedrības pamatkapitālā, proporcionāli palielinot esošo kapitāla daļu (akciju) vērtību, vai minētās summas apmērā veido speciālo rezervi. Bezpeļņas uzņēmuma (uzņēmējsabiedrības) darbības laikā uzkrāto rezerves fondu (ieņēmumu pārsniegumu pār izdevumiem), kurš ir ieskaitīts pamatkapitālā vai speciālajā rezervē, kapitālsabiedrības darbības laikā aizliegts izmaksāt kapitālsabiedrības dalībniekiem (akcionāriem). Kapitālsabiedrības dalībniekiem (akcionāriem) tās likvidācijas vai reorganizācijas gadījumā izmaksātās summas no pamatkapitāla vai speciālās rezerves, kuras tajā ir ieskaitītas kā bezpeļņas uzņēmuma (uzņēmējsabiedrības) uzkrātais rezerves fonds (ieņēmumu pārsniegums pār izdevumiem), kā arī kapitāla daļu (akciju) īpašniekiem atsavinot tiem piederošās pārveidotās kapitālsabiedrības kapitāla daļas (akcijas), kuru vērtība ir tikusi palielināta, ieskaitot bezpeļņas uzņēmuma (uzņēmējsabiedrības) darbības laikā uzkrāto rezerves fondu (ieņēmumu pārsniegumu pār izdevumiem) kapitālsabiedrības pamatkapitālā, kapitāla daļu (akciju) atsavināšanas ienākumu apliek ar ienākuma nodokli nodokļu likumos noteiktajā kārtībā.

(2) Ja bezpeļņas uzņēmumu (uzņēmējsabiedrību) pārveido par biedrību vai nodibinājumu, rezerves fonds, kas izveidots bezpeļņas uzņēmuma (uzņēmējsabiedrības) darbības rezultātā, pāriet biedrībai vai nodibinājumam.

(3) Bezpeļņas organizācijas darbības rezultātā gūtos ieņēmumus, kuri pārsniedz izdevumus un kurus, pārkāpjot likuma "Par bezpeļņas organizāciju" noteikumus, ieguvuši bezpeļņas organizācijas dalībnieki (akcionāri), ieskaita valsts pamatbudžeta ieņēmumos."

17. Pārejas noteikumos:

papildināt pārejas noteikumus ar 1.1 punktu šādā redakcijā:

"1.1 2005.gada 1.septembrī spēku zaudē likums "Par bezpeļņas organizāciju" (Latvijas Republikas Augstākās Padomes un Valdības Ziņotājs, 1992, 6./7.nr.; 1993, 20./21.nr.; Latvijas Republikas Saeimas un Ministru Kabineta Ziņotājs, 1996, 1.nr.; 1997, 15.nr.; 2003, 23.nr.).";

izteikt 4.punktu šādā redakcijā:

"4. Ministru kabinets līdz 2004.gada 31.decembrim izstrādā un iesniedz Saeimai likumprojektu par aroddarbību un līdz 2004.gada 1.septembrim izstrādā un iesniedz projektus par nepieciešamajiem grozījumiem citos likumos.";

papildināt pārejas noteikumus ar 5. un 6. punktu šādā redakcijā:

"5. Ministru kabinets līdz 2004.gada 31.maijam sagatavo un iesniedz Saeimai nepieciešamos grozījumus likumā "Par uzņēmumu ienākuma nodokli" un likumā "Par iedzīvotāju ienākuma nodokli", kuros noteikta šā likuma 25.4 panta pirmajā daļā paredzētā nodokļa maksāšanas kārtība.

6. Līdz attiecīgu normatīvo aktu pieņemšanai valsts bezpeļņas sabiedrība ar ierobežotu atbildību "Latvijas Radio" un valsts bezpeļņas sabiedrība ar ierobežotu atbildību "Latvijas Televīzija" darbojas atbilstoši tiem likumiem, saskaņā ar kuriem tās darbojas līdz 2004.gada 31.decembrim."

Likums stājas spēkā 2004.gada 1.maijā.

Likums Saeimā pieņemts 2004.gada 31.martā.

Valsts prezidente V.Vīķe-Freiberga

Rīgā 2004.gada 20.aprīlī

01.05.2004