Darbības ar dokumentu

Tiesību akts: zaudējis spēku
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Zemkopības ministrijas rīkojums Nr.406

Rīgā 2003.gada 22.decembrī

Par komisijas izveidošanu zvejas produktu un akvakultūras produktu ievedēju uzņēmumu (uzņēmējsabiedrību) iekļaušanai sarakstos vai svītrošanai no tiem

Pamatojoties uz Ministru kabineta 2003.gada 11.novembra noteikumiem Nr.638 "Prasības zvejas produktu, pārtikai paredzēto akvakultūras dzīvnieku un to produktu ievešanai Latvijā, izvešanai no tās un tranzīta pārvadājumiem" 16. un 19.punktu:

1. Izveidot komisiju zvejas produktu, pārtikai paredzēto akvakultūras dzīvnieku un to produktu ievedēju uzņēmumu (uzņēmējsabiedrību) iekļaušanai sarakstos vai svītrošanai no tiem (turpmāk - komisija) šādā sastāvā:

komisijas priekšsēdētājs:

V.Grapmanis - Veterinārā un pārtikas departamenta direktors;

komisijas locekļi:

A.Mackeviča - Veterinārā un pārtikas departamenta veterinārās nodaļas vecākā referente;

V.Krapivenceva - Lauksaimniecības stratēģijas departamenta Tirdzniecības nodaļas vecākā referente;

L.Ankviča - Valsts zivsaimniecības pārvaldes Ražošanas attīstības un stratēģiskās plānošanas nodaļas vecākā referente;

S.Smuļko - Pārtikas un veterinārā dienesta Sanitārās robežinspekcijas priekšnieces vietniece veterinārajā jomā;

K.Zālīte - Pārtikas un veterinārā dienesta Pārtikas uzraudzības departamenta Zvejas produktu uzraudzības sektora vadītājas vietniece;

Ē.Pauliņa - Pārtikas un veterinārā dienesta Starptautiskās tirdzniecības daļas vadītāja.

2. Apstiprināt komisijas nolikumu (pielikums).

3. Rīkojums stājas spēkā nākamajā dienā pēc tā publicēšanas laikrakstā "Latvijas Vēstnesis".

Zemkopības ministrs M.Roze

 

 

Pielikums

Komisijas nolikums zvejas produktu, pārtikai paredzēto akvakultūras dzīvnieku un to produktu ievedēju uzņēmumu (uzņēmējsabiedrību) iekļaušanai sarakstos vai svītrošanai no tiem

1. Komisija zvejas produktu, pārtikai paredzēto akvakultūras dzīvnieku un to produktu ievedēju uzņēmumu (uzņēmējsabiedrību) iekļaušanai sarakstos vai svītrošanai no tiem (turpmāk - komisija) veic šādas funkcijas:

1.1. izskata un izvērtē Pārtikas un veterinārā dienesta iesniegtos dokumentus, kas apliecina, ka zvejas produktu, pārtikai paredzēto akvakultūras dzīvnieku un to produktu ievedēju uzņēmums (uzņēmējsabiedrība) ir iekļaujams attiecīgajā sarakstā saskaņā ar Ministru kabineta 2003.gada 11.novembra noteikumu Nr.638 "Prasības zvejas produktu, pārtikai paredzēto akvakultūras dzīvnieku un to produktu ievešanai Latvijā, izvešanai no tās un tranzīta pārvadājumiem" 16.punktu;

1.2. izskata un izvērtē Pārtikas un veterinārā dienesta vai citu valsts uzraudzības un kontroles institūciju iesniegtos dokumentus, kas apliecina, ka zvejas produktu un akvakultūras produktu ievedēju uzņēmums (uzņēmējsabiedrība) ir pārkāpis normatīvo aktu prasības un līdz ar to izslēdzams no attiecīgā saraksta vai uz laiku apturama ievedēju uzņēmuma (uzņēmējsabiedrības) darbība saskaņā ar Ministru kabineta 2003.gada 11.novembra noteikumu Nr.638 "Prasības zvejas produktu, pārtikai paredzēto akvakultūra dzīvnieku un to produktu ievešanai Latvijā, izvešanai no tās un tranzīta pārvadājumiem" 19.punktu.

2. Ja nepieciešams, komisijai ir tiesības pieprasīt Pārtikas un veterinārajam dienestam papildu informāciju par uzņēmumiem (uzņēmējsabiedrībām).

3. Komisija izskata un izvērtē Pārtikas un veterinārā dienesta sagatavotos priekšlikumus par grozījumiem attiecīgajā sarakstā un lēmumu pieņem komisijas sēdes laikā.

4. Ja komisija priekšlikumus atbalsta, Veterinārais un pārtikas departaments (V.Grapmanis) triju darba dienu laikā pēc komisijas sēdes sagatavo Zemkopības ministrijas rīkojuma projektu.

5. Ja komisija priekšlikumus noraida, Pārtikas un veterinārajam dienestam tiek iesniegts komisijas sēdes protokola izraksts, un Pārtikas un veterinārais dienests par komisijas pieņemto lēmumu informē rakstiski ievedēju uzņēmumu (uzņēmējsabiedrību).

6. Komisijas lēmumu par priekšlikumu noraidīšanu ievedēju uzņēmums (uzņēmējsabiedrība) 10 darba dienu laikā var pārsūdzēt zemkopības ministram.

7. Komisijas sēdi vada komisijas priekšsēdētājs, viņa prombūtnes laikā komisijas sēdes vada komisijas priekšsēdētāja rakstiski pilnvarots komisijas loceklis.

8. Komisija ir lemttiesīga, ja tajā piedalās ne mazāk kā puse no komisijas locekļiem (neskaitot sēdes vadītāju).

9. Komisija pieņem lēmumu ar vienkāršu balsu vairākumu, atklāti balsojot. Ja balsu skaits sadalās līdzīgi, izšķirošā ir komisijas priekšsēdētāja balss.

10. Komisijas sēdes sasauc pēc nepieciešamības, bet ne retāk kā reizi ceturksnī. Ja nepieciešams, komisijas priekšsēdētājs uz komisijas sēdi var pieaicināt citus speciālistus un ekspertus, kuri saskaņā ar komisijas darba kārtībā iekļautajiem jautājumiem piedalās komisijas darbā ar padomdevēja tiesībām.

11. Komisijas sēdes laiku un darba kārtību paziņo visiem komisijas locekļiem un uzaicinātajiem speciālistiem un ekspertiem.

12. Komisijas sēdes protokolē un komisijas lēmumus ieraksta protokolā. Katras nākamās sēdes sākumā apstiprina iepriekšējās sēdes protokolu. Protokolu paraksta sēdes vadītājs un protokolists.

Veterinārā un pārtikas departamenta direktors V.Grapmanis

25.12.2003