Darbības ar dokumentu

Tiesību akts: spēkā esošs
Ministru kabineta noteikumi Nr.630

Rīgā 2003.gada 4.novembrī (prot. Nr.58 20.§)
Grozījumi Ministru kabineta 2003.gada 27.maija noteikumos Nr.275 "Sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas pakalpojumu samaksas kārtība un kārtība, kādā pakalpojuma izmaksas tiek segtas no pašvaldības budžeta"
Izdoti saskaņā ar Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības likuma 8.panta ceturto un piekto daļu

Izdarīt Ministru kabineta 2003.gada 27.maija noteikumos Nr.275 "Sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas pakalpojumu samaksas kārtība un kārtība, kādā pakalpojuma izmaksas tiek segtas no pašvaldības budžeta" (Latvijas Vēstnesis, 2003, 81.nr.) šādus grozījumus:

1. Aizstāt 4.punktā vārdu "reģistrējis" ar vārdu "deklarējis".

2. Izteikt 5.1.apakšpunktu šādā redakcijā:

"5.1. pēc pakalpojuma samaksas (izņemot samaksu par ilgstošas sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas institūcijā (turpmāk — ilgstošas aprūpes institūcija) sniegto pakalpojumu) klienta rīcībā esošie līdzekļi nedrīkst būt mazāki par normatīvajos aktos par kārtību, kādā ģimene vai atsevišķi dzīvojoša persona atzīstama par trūcīgu, noteikto ienākumu un materiālā stāvokļa līmeni, kuru nepārsniedzot persona tiek atzīta par trūcīgu;".

3. Papildināt noteikumus ar 8., 9. un 10. punktu šādā redakcijā:

"8. Ja klients maksā par pakalpojumu ilgstošas aprūpes institūcijā no valsts pensijas (turpmāk — pensija) vai valsts sociālā nodrošinājuma pabalsta (turpmāk — pabalsts), viņš Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūrā atbilstoši deklarētajai dzīvesvietai (turpmāk — aģentūra) iesniedz rakstisku iesniegumu par pensijas vai pabalsta daļas — samaksas par pakalpojumu — pārskaitīšanu ilgstošas aprūpes institūcijas pamatbudžeta kontā un par starpības izmaksu starp pensijas vai pabalsta apmēru un samaksas par pakalpojumu apmēru Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības likuma 29.panta otrajā daļā noteiktajā apmērā atbilstoši noteiktajam izmaksas veidam.

9. Ja par pakalpojumu ilgstošas aprūpes institūcijā maksā šo noteikumu 8.punktā noteiktajā kārtībā, pakalpojuma sniedzēja pienākums ir informēt aģentūru par klienta uzturēšanās izmaksas apmēru un tā izmaiņām, kā arī par citām izmaiņām, kas saistītas ar pensijas vai pabalsta izmaksu.

10. Ja informācija par izmaksas apmēra izmaiņām par klientam sniegto pakalpojumu ilgstošas aprūpes institūcijā iesniegta līdz mēneša piecpadsmitajam datumam, aģentūra turpmāk izmaksājamo summu pārrēķina ne vēlāk kā nākamajā mēnesī pēc attiecīgās informācijas saņemšanas."

Ministru prezidents E.Repše

Labklājības ministra vietā — izglītības un zinātnes ministrs K.Šadurskis
08.11.2003