Darbības ar dokumentu

 LATVIJAS REPUBLIKAS AUGSTĀKĀS PADOMES LĒMUMS

Par Latvijas Republikas likuma «Par Iedzīvotāju reģistru» un Latvijas Republikas Augstākās Padomes lēmuma «Par Latvijas Republikas pilsoņu tiesību atjaunošanu un naturalizācijas pamatnoteikumiem» izpildi

Latvijas Republikas Augstākā Padome konstatē, ka Ministru Padome nav nodrošinājusi Latvijas iedzīvotāju reģistrāciju Augstākās Padomes lēmumā «Par Latvijas Republikas pilsoņu tiesību atjaunošanu un naturalizācijas pamatnoteikumiem» noteiktajā termiņā.

Latvijas Republikas Augstākā Padome nolemj:

1. Uzdot Ministru Padomei nekavējoties veikt nepieciešamos pasākumus, lai ne vēlāk kā 1992. gada 31. decembrī pabeigtu Latvijas iedzīvotāju reģistrāciju.

2. Izskaidrot, ka Latvijas administratīvo pārkāpumu kodeksa 190.2 pants piemērojams tikai pēc Latvijas iedzīvotāju reģistrācijas pabeigšanas.

3. Uzdot Ministru Padomei izdarīt nepieciešamos grozījumus ar Ministru Padomes lēmumu Nr. 216 apstiprinātajā «Nolikumā par Latvijas Republikas pilsoņu pasēm», lai nodrošinātu tā atbilstību Latvijas Republikas likumam «Par Iedzīvotāju reģistru» un Augstākās Padomes lēmumam «Par Latvijas Republikas pilsoņu tiesību atjaunošanu un naturalizācijas pamatnoteikumiem».

4. Lēmums stājas spēkā ar tā pieņemšanas dienu.

Latvijas Republikas Augstākās Padomes priekšsēdētājs A. GORBUNOVS

Latvijas Republikas Augstākās Padomes sekretārs I. DAUDIŠS

Rīgā 1992. gada 25. augustā

25.08.1992