Darbības ar dokumentu

Tiesību akts ir zaudējis spēku.

 LATVIJAS REPUBLIKAS AUGSTĀKĀS PADOMES PREZIDIJA LĒMUMS

Par grozījumiem un papildinājumiem Latvijas Republikas Augstākās Padomes Prezidija 1991. gada 24. oktobra lēmumā «Par specializēto valsts lauksaimniecības uzņēmumu saraksta apstiprināšanu un par šo uzņēmumu privatizācijas īpatnībām»

Latvijas Republikas Augstākās Padomes Prezidijs nolemj:

Izdarīt Latvijas Republikas Augstākās Padomes Prezidija 1991. gada 24. oktobra lēmumā «Par specializēto valsts lauksaimniecības uzņēmumu saraksta apstiprināšanu un par šo uzņēmumu privatizācijas īpatnībām» šādus grozījumus un papildinājumus:

1. Izslēgt no lēmuma pielikuma 3. punkta šādu tekstu: «6. Dobeles LLU mācību un pētījumu saimniecība «Vecauce»», attiecīgi mainot turpmākā uzskaitījuma numerāciju.

2. Izslēgt no lēmuma 2. punkta otro rindkopu.

3. Papildināt lēmuma 4. punktu ar tekstu šādā redakcijā: «Ja atbildīgās valsts institūcijas šā lēmuma pielikuma 3. punktā minētajos privatizējamajos valsts lauksaimniecības uzņēmumos ir pieteikušas valsts mantiskās pretenzijas uz valstiski svarīgo funkciju veikšanai nepieciešamo mantu, tad uz šajās pretenzijās iekļautā īpašuma bāzes veidojami patstāvīgi valsts uzņēmumi, bet pārējā šo privatizējamo uzņēmumu īpašuma daļa privatizējama saskaņā ar minēto likumu.

Ja uzreiz patstāvīgu valsts uzņēmumu izveidot nav iespējams, atbildīgās valsts institūcijas pārstāvis vienojas ar privatizējamā valsts lauksaimniecības uzņēmuma pilnvarotu pārstāvi par kārtību, kādā privatizētajā uzņēmumā tiks veiktas valstiski svarīgās funkcijas un kā tiks izmantota valsts mantiskajās pretenzijās iekļautā manta. Šās vienošanās nosacījumi obligāti iekļaujami privatizētā uzņēmuma statūtos.»

4. Papildināt lēmumu ar jaunu 5. un 6. punktu šādā redakcijā:

«5. Noteikt, ka valsts mantiskajās pretenzijās iekļautā īpašuma vērtība šā lēmuma 2. un 4. punktā minētajos privatizējamajos uzņēmumos uzskatāma par valsts kapitāla dalu tādā apjomā, kādā šo vērtību pēc stāvokļa uz 1991. gada 1. jūliju apstiprina Latvijas Republikas Augstākās Padomes Prezidijs saskaņā ar Lauksaimniecības ministrijas iesniegto mantas uzskaitījumu.

Ja uz valsts kapitāla daļā iekļautā īpašuma bāzes nav izveidots patstāvīgs valsts uzņēmums valstiski svarīgo funkciju veikšanai, šā lēmuma 2. un 4. punktā minēto privatizējamo uzņēmumu privatizācijas un pārveidošanas sapulcēm, kā arī visām turpmākajām dalībnieku pilnsapulcēm nav tiesību mainīt privatizētā uzņēmuma galveno darbības virzienu.

6. Ieteikt Latvijas Republikas Ministru Padomei izskatīt iespējas kompensēt kopējā kapitāla samazināšanos tiem privatizējamajiem valsts lauksaimniecības uzņēmumiem, kuros valsts kapitāla daļa ir apstiprināta ar Latvijas Republikas Augstākās Padomes Prezidija lēmumu, un iesniegt Latvijas Republikas Augstākajai Padomei atzinumus par to līdz 1992. gada 1. jūlijam.»

5. Uzskatīt šā lēmuma 5. un 6. punktu attiecīgi par 7. un 8. punktu.

Latvijas Republikas Augstākās Padomes priekšsēdētājs A. GORBUNOVS

Latvijas Republikas Augstākās Padomes sekretārs I. DAUDIŠS

Rīgā 1992. gada 7. februārī

10.03.1992