Darbības ar dokumentu

 LATVIJAS REPUBLIKAS AUGSTĀKĀS PADOMES LĒMUMS

Par Latvijas Republikas likuma «Par uzņēmumu, iestāžu un organizāciju darbības apturēšanas kārtību» spēkā stāšanās kārtību

Latvijas Republikas Augstākā Padome nolemj:

1. Noteikt, ka Latvijas Republikas likums «Par uzņēmumu, iestāžu un organizāciju darbības apturēšanas kārtību» stājas spēkā ar 1991. gada 15. decembri.

2. Uzdot Latvijas Republikas Ministru Padomei kopā ar Latvijas Republikas Vides aizsardzības komiteju un valsts uzņēmuma «Latvenergo» filiāli «Energokontrole» līdz 1992. gada 29. februārim pārskatīt un apstiprināt standartus, normatīvus un noteikumus likumā «Par uzņēmumu, iestāžu un organizāciju darbības apturēšanas kārtību» paredzētajās jomās un noteikt, kuru standartu, normatīvu vai noteikumu pārkāpumu gadījumā uzņēmuma darbību var apturēt, iepriekš par to brīdinot uzņēmumu, un kuru pārkāpumu gadījumā to var izdarīt bez iepriekšēja brīdinājuma.

3. Uzdot Latvijas Republikas Ministru Padomei, Latvijas Republikas

Vides aizsardzības komitejai un valsts uzņēmuma «Latvenergo» filiālei «Energokontrole» līdz 1992. gada 30. aprīlim publicēt standartu, normatīvu un noteikumu, to grozījumu un papildinājumu sarakstu likumā «Par uzņēmumu, iestāžu un organizāciju darbības apturēšanas kārtību» paredzētajās jomās.

4. Latvijas Republikas Ministru Padomei līdz 1992. gada 29. februārim izstrādāt un iesniegt Latvijas Republikas Augstākajai Padomei likumprojektus par papildinājumiem un grozījumiem Latvijas administratīvo pārkāpumu kodeksā, Latvijas kriminālkodeksā un citos Latvijas Republikas normatīvajos aktos sakarā ar Latvijas Republikas likuma «Par uzņēmumu, iestāžu un organizāciju darbības apturēšanas kārtību» pieņemšanu.

Latvijas Republikas Augstākās Padomes priekšsēdētājs A. GORBUNOVS

Latvijas Republikas Augstākās Padomes sekretārs I. DAUDIŠS

Rīgā 1991. gada 11. decembrī

22.01.1992