Darbības ar dokumentu

Tiesību akts ir zaudējis spēku.

 LATVIJAS REPUBLIKAS MINISTRU PADOMES LĒMUMS Nr. 217

Par ārvalstu pilsoņu iebraukšanas un uzturēšanās pagaidu kārtību Latvijas Republikā

(Bez pielikumiem)

Latvijas Republikas Ministru Padome nolemj:

1. Apstiprināt pievienotos «Pagaidu noteikumus par ārvalstu pilsoņu iebraukšanas un uzturēšanās kārtību Latvijas Republikā».

Uzdot Iekšlietu ministrijai nodrošināt šo noteikumu ievērošanu.

2. Uzdot Ārlietu ministrijas Ārpolitiskajam dienestam izsniegt ārvalstu pilsoņiem iebraukšanas pagaidvīzas pēc pievienotā parauga.

Noteikt, ka līdz 1991. gada 9. septembrim iebraukšanas pagaidvīzas izsniedz arī Ārlietu ministrijas Konsulārā departamenta darbinieki Rīgas lidostā un Rīgas jūras pasažieru stacijā.

Latvijas Republikas Ministru Padomes priekšsēdētājs I. GODMANIS

Latvijas Republikas valdības lielu ministrs K. LĪCIS

Rīgā 1991. gada 27.augustā

APSTIPRINĀTI
ar Latvijas Republikas Ministru Padomes
1991. gada 27. augusta lēmumu Nr. 217

 PAGAIDU NOTEIKUMI
par ārvalstu pilsoņu iebraukšanas un uzturēšanās kārtību Latvijas Republikā

1. Ārvalstu pilsoņiem pagaidvīzas iebraukšanai Latvijas Republikā izsniedz Latvijas Republikas pārstāvniecības ārzemēs, pamatojoties uz vīzas pieprasītāja izpildītu anketu (pielikums).

2. Latvijas Republikā ierodošos ārvalstu pilsoņu (pavalstnieku) pasu kontroli uz Latvijas Republikas robežas, Rīgas lidostā un Rīgas jūras pasažieru stacijā veic Latvijas Republikas Iekšlietu ministrijas darbinieki.

3. Ārvalstu pilsoņiem 24 stundu laikā pēc Latvijas Republikas valsts robežas šķērsošanas jāreģistrējas Latvijas Republikas Iekšlietu ministrijas Vīzu un ārzemnieku reģistrācijas daļā.

4. Ja ārvalsts pilsonis uz laiku, ilgāku par 24 stundām, izbrauc ārpus savas uzturēšanās vietas, viņam jāreģistrējas Iekšlietu ministrijas iestādē pēc savas faktiskās atrašanās vietas.

5. Ārvalsts pilsonim, kas iebraucis Latvijas Republikā ar pagaidvīzu, aizliegts šķērsot Latvijas Republikas valsts robežu ar Igaunijas Republiku, Lietuvas Republiku, Baltkrievijas PSR un KPFSR.

6. Šie noteikumi attiecas arī uz personām bez pilsonības (apatrīdiem) .

7. Šo noteikumu neievērošanas gadījumā ārvalsts pilsonis izraidāms no Latvijas Republikas. To veic Latvijas Republikas Iekšlietu ministrija, bet ar izraidīšanu saistītās izmaksas sedz izraidāmā persona.

8. Šo noteikumu darbības laikā visiem Latvijas Republikas uzņēmumiem, uzņēmējsabiedrībām, organizācijām, iestādēm un valsts institūcijām aizliegts pieņemt darbā ārvalstu pilsoņus, kuri iebraukuši Latvijas Republikā ar pagaidvīzu.

9. Šie noteikumi neattiecas uz PSRS pilsoņiem.

27.08.1991