Darbības ar dokumentu

Tiesību akts ir zaudējis spēku.

LATVIJAS REPUBLIKAS AUGSTĀKĀS PADOMES LĒMUMS

Par Latvijas Republikas likuma «Par lauksaimniecības uzņēmumu un zvejnieku kolhozu privatizāciju» spēkā stāšanās kārtību

 

Latvijas Republikas Augstākā Padome nolemj:

1. Noteikt, ka Latvijas Republikas likums «Par lauksaimniecības uzņēmumu un zvejnieku kolhozu privatizāciju» stājas spēkā ar 1991. gada 1. jūliju.

2. Noteikt, ka katra privatizējamā uzņēmuma administrācijai vai valdei jāizstrādā nolikuma projekts par uzņēmuma kopējā kapitāla un par fizisko un juridisko personu kapitāla daļu aprēķināšanu, kā arī jāsasauc uzņēmuma kopsapulce šā nolikuma pieņemšanai un privatizācijas komisijas izveidošanai ne vēlāk kā triju mēnešu laikā no likuma «Par lauksaimniecības uzņēmumu un zvejnieku kolhozu privatizāciju» spēkā stāšanās brīža.

3. Noteikt, ka privatizējamo uzņēmumu privatizācijas komisijām darbs jāplāno un jāveic tā, lai privatizētie un pārveidotie uzņēmumi līdz 1992. gada 15. martam tiktu reģistrēti Latvijas Republikas Uzņēmumu reģistrā.

4. Noteikt, ka tajos privatizējamajos uzņēmumos, kur kapitāla daļu aprēķini jau ir izdarīti vai tiek veikti, kapitāla daļu aprēķināšanas nolikumi un aprēķini ir jāsaskaņo ar Latvijas Republikas likumā «Par lauksaimniecības uzņēmumu un zvejnieku kolhozu privatizāciju» formulētajiem principiem, bet šo uzņēmumu statūtos jāietver visas tās prasības, kuras paredz šis likums.

5. Uzdot Latvijas Republikas Ministru Padomei:

līdz 1991. gada 1. augustam izstrādāt un iesniegt Latvijas Republikas Augstākajai Padomei nolikuma projektu par kārtību, kādā no Latvijas Republikas budžeta dzēšami privatizēto uzņēmumu kredīti, fiziskajām personām vai to grupām atsavinot šā uzņēmuma kapitāla daļas vai nododot sociālās infrastruktūras objektus pašvaldībām;

līdz 1991. gada 1. augustam sagatavot un iesniegt Latvijas Republikas Augstākajai Padomei pagaidām neprivatizējamo specializēto valsts lauksaimniecības uzņēmumu sarakstu;

līdz 1991. gada 1. augustam noteikt par valsts budžeta līdzekļiem veikto meliorācijas un zemes kapitālās ielabošanas objektu pārņēmēju no privatizējamajiem uzņēmumiem, kā arī noteikt nodošanas un pārņemšanas procedūru un termiņus.

6. Uzdot Latvijas Republikas Zivsaimniecības ministrijai vai rajonu lauksaimniecības departamentiem (lauksaimniecības pārvaldēm), kā arī pagastu un pilsētu pašvaldībām, kuru teritorijā atrodas privatizējamie uzņēmumi, pilnvarot un norīkot savus pārstāvjus privatizējamo uzņēmumu privatizācijas komisijās līdz privatizācijas komisijas izveidošanai attiecīgajā uzņēmumā, bet ne vēlāk kā divu mēnešu laikā no likuma «Par lauksaimniecības uzņēmumu un zvejnieku kolhozu privatizāciju» spēkā stāšanās brīža.

7. Noteikt, ka:

mantiskās pretenzijas pret privatizējamajiem uzņēmumiem juridiskās personas piesaka ne vēlāk kā triju mēnešu laikā no likuma «Par lauksaimniecības uzņēmumu un zvejnieku kolhozu privatizāciju» spēkā stāšanās brīža;

visus mantiskos strīdus, kuros viena no pusēm ir privatizējamais uzņēmums, izskata tiesa.

8. Uzdot Latvijas Republikas laikrakstam «Diena» līdz 1991. gada 14. jūlijam publicēt Latvijas Republikas likumu «Par lauksaimniecības uzņēmumu un zvejnieku kolhozu privatizāciju» un šo lēmumu.

Latvijas Republikas Augstākās Padomes priekšsēdētājs A. GORBUNOVS

Latvijas Republikas Augstākās Padomes sekretārs I. DAUDIŠS

Rīgā 1991. gada 21. jūnijā

17.07.1991