Darbības ar dokumentu

Tiesību akts ir zaudējis spēku.

LATVIJAS REPUBLIKAS AUGSTĀKĀS PADOMES LĒMUMS

Par to, kā tiek pildīts Latvijas Republikas Augstākās Padomes lēmums «Par pasākumiem, kas veicami, lai uzlabotu Černobiļas AES avārijas rezultātā cietušo Latvijas Republikas iedzīvotāju sociālo stāvokli»

 

Noklausījusies Latvijas Republikas Ministru Padomes ziņojumu par to, kā tiek pildīts Latvijas Republikas Augstākās Padomes 1991. gada 15. maija lēmums «Par pasākumiem, kas veicami, lai uzlabotu Černobiļas AES avārijas rezultātā cietušo Latvijas Republikas iedzīvotāju sociālo stāvokli», un par bada streiku pieteikušo apvienības «Černobiļa» pārstāvju prasībām, kā arī informāciju par šīs apvienības, Latvijas Republikas Ministru Padomes un Augstākās Padomes pārstāvju sarunu gaitu kopš 1991. gada 27. maija, Latvijas Republikas Augstākā Padome nolemj:

1. Uzdot Latvijas Republikas Ministru Padomei:

1) līdz 1991. gada 20. jūnijam izveidot Ministru Padomes darba grupu apvienības «Černobiļa» pārstāvju sociālo problēmu risināšanai saskaņā ar agrāk pieņemtajiem normatīvajiem aktiem, iekļaujot darba grupā apvienības pārstāvjus;

2) savas kompetences ietvaros pildīt no PSRS likuma «Par Černobiļas katastrofas rezultātā cietušo pilsoņu sociālo aizsardzību» izrietošās saistības attiecībā uz Latvijas Republikas iedzīvotājiem, kas cietuši Černobiļas AES avārijas rezultātā.

2. Uzdot Latvijas Republikas delegācijai, kas izveidota konsultācijām ar PSRS, šajās konsultācijās atrisināt jautājumu par PSRS likuma «Par Černobiļas katastrofas rezultātā cietušo pilsoņu sociālo aizsardzību» izpildi attiecībā uz Latvijas Republikas iedzīvotājiem, kas cietuši Černobiļas AES avārijas rezultātā, paredzot vienošanos valdību līmenī.

3. Uzdot Latvijas Republikas Ministru Padomes darba grupai un Latvijas Republikas delegācijai, kas izveidota konsultācijām ar PSRS, 1991. gada 1. septembrī ziņot Latvijas Republikas Augstākajai Padomei par Černobiļas AES avārijas rezultātā cietušo Latvijas Republikas iedzīvotāju sociālo problēmu risināšanas gaitu.

4. Uzdot pašvaldību iestādēm konsekventi izpildīt visus pieņemtos normatīvos aktus par Černobiļas AES avārijas rezultātā cietušo Latvijas Republikas iedzīvotāju sociālā stāvokļa uzlabošanu.

5. Noteikt, ka Latvijas Republikas Augstākās Padomes lēmums «Par pasākumiem, kas veicami, lai uzlabotu Černobiļas AES avārijas rezultātā cietušo Latvijas Republikas iedzīvotāju sociālo stāvokli» ir spēkā līdz laikam, kad PSRS sāks pildīt savas saistības attiecībā uz Černobiļas AES avārijas rezultātā cietušajiem Latvijas Republikas iedzīvotājiem saskaņā ar PSRS likumu «Par Černobiļas katastrofas rezultātā cietušo pilsoņu sociālo aizsardzību».

6. Noteikt, ka lēmums stājas spēkā ar tā pieņemšanas brīdi.

Latvijas Republikas Augstākās Padomes priekšsēdētājs A. GORBUNOVS

Latvijas Republikas Augstākās Padomes sekretārs I. DAUDIŠS

Rīgā 1991. gada 13. jūnijā

 

13.06.1991