Darbības ar dokumentu

LATVIJAS REPUBLIKAS AUGSTĀKĀS PADOMES LĒMUMS

Par Latvijas Republikas likuma «Par presi un citiem masu informācijas līdzekļiem» spēkā stāšanās kārtību

Latvijas Republikas Augstākā Padome nolemj:

1. Noteikt, ka Latvijas Republikas likums «Par presi un citiem masu informācijas līdzekļiem» stājas spēkā ar 1991. gada 1. janvāri.

2. Uzdot Latvijas Republikas Ministru Padomei līdz 1991. gada 15. februārim izdarīt grozījumus un papildinājumus tās pieņemtajos normatīvajos aktos, lai tos saskaņotu ar likumu «Par presi un citiem masu informācijas līdzekļiem».

3. Uzdot Latvijas Republikas Ministru Padomei līdz 1991. gada 15. janvārim izstrādāt noteikumus par periodisko izdevumu obligāto eksemplāru nosūtīšanas kārtību.

4. Uzdot Latvijas Republikas Augstākās Padomes Tautas pašvaldības un sabiedrisko lietu komisijai un Latvijas Republikas Ministru Padomei līdz 1991. gada 1. martam izstrādāt likumprojektu par valsts noslēpumiem.

5. Noteikt, ka visiem Latvijas Republikā iznākošajiem periodiskajiem iedevumiem, kuri līdz 1990. gada 31. decembrim, pamatojoties uz Latvijas PSR Ministru Padomes 1990. gada 6. marta lēmumu Nr. 54 «Par izdevējdarbību Latvijas Padomju Sociālistiskajā Republikā», ir reģistrējušies Latvijas republikāniskajā izdevniecību, poligrāfijas un grāmatu tirdzniecības ražošanas apvienībā «LITTA», līdz 1991. gada 15. aprīlim ir jāpārreģistrējas Latvijas Republikas Tieslietu ministrijā. Šie periodiskie izdevumi tiek atbrīvoti no reģistrācijas nodevas.

Latvijas Republikas Augstākās Padomes priekšsēdētājs A. GORBUNOVS

Latvijas Republikas Augstākās Padomes sekretārs I. DAUDIŠS

Rīgā 1990. gada 20. decembrī

20.12.1990