Darbības ar dokumentu

Tiesību akts: zaudējis spēku
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

 LATVIJAS REPUBLIKAS LIKUMS 

Par grozījumiem un papildinājumiem Latvijas Republikas 1991. gada 5. novembra likumā «Par ārvalstu ieguldījumiem Latvijas Republikā»

Latvijas Republikas Augstākā Padome nolemj:

Izdarīt Latvijas Republikas 1991. gada 5. novembra likumā «Par ārvalstu ieguldījumiem Latvijas Republikā» (Latvijas Republikas Augstākās Padomes un Valdības Ziņotājs, 1991, 46) šādus grozījumus un papildinājumus:

1. Likumā lietotajos terminos izteikt terminu «Ārvalstu ieguldījumi» šādā redakcijā:

"Ārvalstu ieguldījumi - uzņēmējdarbības veikšanai Latvijas Republikā nodalīta ārvalstu ieguldītāju konvertējama valūta, kā arī konvertējamā valūtā novērtēta no ārvalstīm ievesta ārvalstu ieguldītāju manta.

Nosakot ārvalstu ieguldījuma īpatsvaru, konvertējamās valūtas pārrēķins tiek izdarīts pēc kursa, kas nav augstāks par Latvijas Bankas noteikto valūtas kursu operācijas veikšanas dienā.»

2. Izteikt 8. panta pirmo daļu šādā redakcijā:

«1. Latvijas Republika nodrošina ārvalstu ieguldījumu aizsardzību. Ārvalstu ieguldījumu piespiedu atsavināšanu Latvijas Republikā var izdarīt tikai ar atsevišķu likumu, kas pieņemts saskaņā ar Latvijas Republikas 1992. gada 15. septembra likumu «Par nekustamā īpašuma piespiedu atsavināšanu valsts vai sabiedriskajām vajadzībām» (Latvijas Republikas Augstākās Padomes un Valdības Ziņotājs, 1992, 39).»

3. Izteikt 10. panta 1.1. punktu šādā redakcijā:

"1.1. Ja ārvalstu ieguldītāja daļa uzņēmuma pamatkapitālā (statūtu fondā) nodokļa maksāšanas sākuma periodā un visu nodokļa maksājumu atvieglojuma darbības laiku pārsniedz 30 procentus, bet nav mazāka par 50000 (piecdesmit tūkstošiem) ASV dolāru vai ir ekvivalenta šai summai jebkurā citā konvertējamā valūtā, uzņēmumu atbrīvo no peļņas nodokļa maksāšanas uz diviem gadiem, sakot ar peļņas ieguves pirmo gadu (ieskaitot), bet nākamajos divos gados peļņas nodokli uzņēmumam samazina par 50 procentiem.» 4. Izteikt 10. panta 1.2. punktu šādā redakcijā: «1.2. Ja ārvalstu ieguldītāja daļa uzņēmuma pamatkapitālā (statūtu fondā) nodokļa maksāšanas sākuma periodā un visu nodokļa maksājumu atvieglojuma darbības laiku pārsniedz 30 procentus, bet nav mazāka par 50000 (piecdesmit tūkstošiem) ASV dolāru vai ekvivalenta šai summai jebkurā citā konvertējamā valūtā un šis uzņēmums veic darbību, kurai saskaņā ar šā likuma 3. pielikumu Latvijas Republikas Ministru Padome noteikusi vislabvēlīgāko saimnieciskās darbības režīmu, uzņēmumu atbrīvo no peļņas nodokļa maksāšanas uz trijiem gadiem, sākot ar peļņas ieguves pirmo gadu (ieskaitot), bet nākamajos divos gados peļņas nodokli uzņēmumam samazina par 50 procentiem.»

Latvijas Republikas Augstākās Padomes priekšsēdētājs A. GORBUNOVS

Latvijas Republikas Augstākās Padomes sekretārs I. DAUDIŠS

Rīgā 1993. gada 23. februārī

09.03.1993