Darbības ar dokumentu

Tiesību akts: zaudējis spēku
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Skatīt Labklājības ministrijas 1998. gada 9. oktobra rīkojumu "Profesiju klasifikators".

Ministru kabineta noteikumi Nr. 84

Rīgā 1994. gada 12. aprīlī (prot. Nr. 19 1. §)

Par Latvijas Republikas profesiju klasifikatoru

1. Apstiprināt Latvijas Republikas profesiju klasifikatoru (tālāk tekstā - «klasifikators») un noteikt, ka tas stājas spēkā ar 1994. gada 1. jūliju.

2. Klasifikatora lietošana ir obligāta visa Latvijas Republikas teritorijā - valsts un pašvaldību iestādēs, uzņēmumos un uzņēmējsabiedrībās neatkarīgi no to īpašuma vai uzņēmējdarbības veida, kā arī fondos un reliģiskajās organizācijās.

3. Valsts un pašvaldību iestādēm, uzņēmumiem un uzņēmējsabiedrībām, kā arī fondiem un reliģiskajām organizācijām, ja nepieciešams, iesniegt Labklājības ministrijai priekšlikumus par precizējumiem klasifikatorā.

4. Labklājības ministrijai, ņemot vērā ar valsts un pašvaldību iestādēm, uzņēmumiem un uzņēmējsabiedrībām, kā arī ar fondiem un reliģiskajām organizācijām saskaņotos priekšlikumus, nodrošināt klasifikatora aktualizāciju ne retāk kā divas reizes gadā un iesniegt attiecīgus priekšlikumus par grozījumiem klasifikatorā apstiprināšanai Ministru kabinetā.

5. Ar 1994. gada 1. jūliju Latvijas Republikas teritorijā netiek piemērots ar PSRS Valsts standartu komitejas 1986:gada 27. augusta lēmumu Nr. 016 apstiprinātais «Vissavienības strādnieku profesiju un kalpotāju amatu klasifikators un tarifu kategorijas».

Ministru prezidents V. BIRKAVS

Labklājības ministrs J. RITENIS

27.04.1994