Darbības ar dokumentu

Tiesību akts: spēkā esošs

Saeima ir pieņēmusi un Valsts
prezidents izsludina šādu likumu

Grozījumi Pilsētas domes, rajona padomes un pagasta padomes vēlēšanu likumā

Izdarīt Pilsētas domes, rajona padomes un pagasta padomes vēlēšanu likumā (Latvijas Republikas Saeimas un Ministru Kabineta Ziņotājs, 1994, 3) šādus grozījumus:

1. Papildināt 12. pantu ar piekto daļu šādā redakcijā:

«Ja vēlēšanu komisijas loceklis tiek pieteikts par deputāta kandidātu, viņa darbība komisijā izbeidzas ar brīdi, kad tiek iesniegts attiecīgais kandidātu saraksts.»

2. Pārejas noteikumos:

aizstāt 1. punktā skaitli un vārdu «22. maijā» ar skaitli un vārdu «29. maijā»;

papildināt Pārejas noteikumus ar jaunu 2. un 3. punktu šādā redakcijā:

«2. Saeima nosaka, ka 1994. gada 29. maijā paredzētajās domes (padomes) vēlēšanās rajona pilsētas domē un pagasta padomē var ievēlēt Latvijas Republikas pilsoni, kurš vēlēšanu dienā ir sasniedzis 21 gada vecumu, ja viņš attiecīgās pašvaldības administratīvajā teritorijā ir bijis pierakstīts vai strādājis algotā amatā vismaz pēdējos 12 mēnešus pirms vēlēšanu dienas un ja uz viņu neattiecas kāds no šā likuma 9. pantā minētajiem ierobežojumiem.

3. Pārbaude attiecībā uz to vai persona, kura tiek pieteikta par deputāta kandidātu, nav pārkāpusi šā likuma 9. panta 4. punkta prasības, veicama kārtībā, kāda noteikta likumā par bijušās PSRS Valsts drošības komitejas dokumentu saglabāšanu, izmantošanu un sadarbības fakta konstatēšanu.»;

uzskatīt Pārejas noteikumu 2. un 3. punktu attiecīgi par 4. un 5. punktu.

Likums stājas spēkā ar tā izsludināšanas dienu.

Likums Saeimā pieņemts 1994. gada 17. februārī

Valsts prezidents G.ULMANIS

Rīgā 1994. gada 19. februārī

19.02.1994