Darbības ar dokumentu

Tiesību akts: zaudējis spēku
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Saeima ir pieņēmusi
un Valsts prezidents izsludina šādu likumu:

Grozījumi likumā "Par iekšējā tirgus aizsardzību"  

Izdarīt likumā "Par iekšējā tirgus aizsardzību" (Latvijas Republikas Saeimas un Ministru Kabineta Ziņotājs, 1999, 6. nr.) šādus grozījumus:

1. Aizstāt visā likuma tekstā vārdu "komisija" (attiecīgā locījumā) ar vārdu "birojs" (attiecīgā locījumā).

2. Izteikt 3.pantu šādā redakcijā:

"3.pants. Atbildīgā institūcija

(1) Lai nodrošinātu šā likuma, Antidempinga likuma un likuma "Par aizsardzību pret subsidēto importu" izpildi, Ministru kabinets izveido Ekonomikas ministrijas pārraudzībā esošu valsts pārvaldes iestādi - Valsts iekšējā tirgus aizsardzības biroju (turpmāk - birojs) un apstiprina tā nolikumu.

(2) Birojs ir juridiskā persona, tam ir zīmogs ar papildinātā Latvijas Republikas valsts mazā ģerboņa attēlu un biroja nosaukumu. Birojam ir budžeta konts Valsts kasē.

(3) Biroja darbību finansē, piešķirot dotāciju no valsts budžeta vispārējiem ieņēmumiem. Birojam ir tiesības sniegt maksas pakalpojumus Ministru kabineta noteiktajā kārtībā.

(4) Biroja funkcijas ir šādas:

1) savas kompetences ietvaros nodrošināt un pārraudzīt iekšējā tirgus aizsardzības politikas īstenošanu;

2) nodrošināt šā likuma, Antidempinga likuma un likuma "Par aizsardzību pret subsidēto importu" izpildi;

3) izstrādāt normatīvo aktu projektus iekšējā tirgus aizsardzības un antidempinga jomā, kā arī aizsardzībai pret subsidēto importu.

(5) Birojam ir tiesības:

1) pieprasīt no iestādēm, uzņēmumiem (uzņēmējsabiedrībām) un citām juridiskajām un fiziskajām personām biroja funkciju izpildei nepieciešamo informāciju, tai skaitā ierobežotas pieejamības informāciju, iepazīties ar nepieciešamajiem dokumentiem un iegūt to kopijas, kā arī saņemt no attiecīgajām personām rakstveida vai mutvārdu paskaidrojumus;

2) veicot šajā likumā, Antidempinga likumā un likumā "Par aizsardzību pret subsidēto importu" noteiktās funkcijas, pieaicināt neatkarīgus ekspertus, konsultantus un citus speciālistus."

3. Papildināt likumu ar 3.1 pantu šādā redakcijā:

"3.1 pants. Biroja amatpersonu kompetence

(1) Biroja darbu vada direktors, kuru pēc ekonomikas ministra ieteikuma ieceļ amatā un atbrīvo no amata Ministru kabinets.

(2) Biroja direktors:

1) bez īpaša pilnvarojuma pārstāv biroju;

2) vada, plāno un organizē biroja darbu;

3) rīkojas ar biroja finansu līdzekļiem un atbild par to izlietošanu;

4) ieceļ amatā un atbrīvo no amata biroja ierēdņus, pieņem darbā un atlaiž no darba biroja darbiniekus;

5) apstiprina biroja iekšējo struktūru, struktūrvienību funkcijas un amatu sarakstu, biroja darbinieku dienesta pienākumu aprakstus un birojā strādājošo ierēdņu (ierēdņu kandidātu) amatu aprakstus, iekšējās kārtības noteikumus un dienesta instrukcijas;

6) sekmē biroja amatpersonu un darbinieku apmācību un kvalifikācijas celšanu.

(3) Biroja direktora prombūtnes laikā viņa pienākumus pilda biroja direktora vietnieks. Direktora vietnieku ieceļ amatā un atbrīvo no amata biroja direktors."

Likums stājas spēkā nākamajā dienā pēc tā izsludināšanas.

Likums Saeimā pieņemts 2000.gada 13.aprīlī.

Valsts prezidente V.Vīķe-Freiberga

Rīgā 2000.gada 4.maijā

05.05.2000