Darbības ar dokumentu

Tiesību akts: zaudējis spēku
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Finansu un kapitāla tirgus komisijas Padomes lēmums Nr. 12/4

Rīgā 2001. gada 28. septembrī

Par "Gada pārskata revidenta apstiprināšanas noteikumiem"

Pamatojoties uz Finansu un kapitāla tirgus komisijas likuma 17. pantu, Kredītiestāžu likuma 85. pantu, Apdrošināšanas sabiedrību un to uzraudzības likuma 52. pantu, likuma "Par privātajiem pensiju fondiem" 25. pantu, likuma "Par ieguldījumu sabiedrībām" 74. pantu un Valsts fondēto pensiju likuma 14. pantu,

Finansu un kapitāla tirgus komisijas padome nolemj:

1. Apstiprināt "Gada pārskata revidenta apstiprināšanas noteikumus" (pielikumā).

2. Noteikt, ka finansu un kapitāla tirgus dalībniekiem, kuri ir apstiprinājuši 2001. gada pārskatu revidentus (auditorus) līdz šī lēmuma spēkā stāšanās dienai, jāinformē Finansu un kapitāla tirgus komisija par izvēlētajiem zvērinātajiem revidentiem (auditoriem) līdz 2001. gada 30. novembrim.

3. Noteikt, ka finansu un kapitāla tirgus dalībniekiem nav jāinformē Finansu un kapitāla tirgus komisija par gada pārskata pārbaudei izvēlētajiem zvērinātajiem revidentiem (auditoriem), kurus bija apstiprinājusi Vērtspapīru tirgus komisija vai Apdrošināšanas uzraudzības inspekcija līdz šī lēmuma spēkā stāšanās dienai.

4. Noteikt, ka ar šī lēmuma spēkā stāšanos spēku zaudē Vērtspapīru tirgus komisijas 2001. gada 25. jūnija rīkojums Nr. 31 "Kārtība, kādā piešķiramas tiesības veikt ieguldījumu fondu gada pārskatu un gada pārskatu par valsts fondēto pensiju shēmas līdzekļu pārvaldīšanu pārbaudi", Apdrošināšanas uzraudzības inspekcijas 1998. gada 26. oktobra rīkojums Nr. 119 "Par zvērināta revidenta apstiprināšanas kārtību" un Apdrošināšanas uzraudzības inspekcijas 1999. gada 16. novembra rīkojums Nr. 174 "Kārtība, kādā piešķiramas tiesības veikt privātā pensiju fonda gada pārskata pārbaudi".

Finansu un kapitāla tirgus komisijas priekšsēdētājs U. Cērps

Gada pārskata revidenta apstiprināšanas noteikumi

1. "Gada pārskata revidenta apstiprināšanas noteikumi" nosaka kārtību, kādā piešķiramas tiesības veikt banku, krājaizdevu sabiedrību, apdrošinātāju, privāto pensiju fondu, ieguldījumu fondu gada pārskatu un pārskatu par valsts fondēto pensiju shēmas līdzekļu pārvaldīšanu (tālāk tekstā - gada pārskati) pārbaudi.

2. Gada pārskatu pārbaudi veic zvērināti revidenti, zvērinātu revidentu komercsabiedrības (uzņēmējsabiedrības) un auditori (auditorsabiedrības) (tālāk tekstā - revidenti), kuri saskaņā ar likumu ir tiesīgi sniegt revīzijas pakalpojumus.

3. Bankas, krājaizdevu sabiedrības, apdrošinātāji, privātie pensiju fondi, ieguldījumu sabiedrības un citi valsts fondēto pensiju shēmas līdzekļu pārvaldītāji pēc revidentu kandidatūras izvēles ne vēlāk kā 60 dienas pirms to apstiprināšanas rakstveidā informē Finansu un kapitāla tirgus komisiju par gada pārskatu pārbaudei izvēlētajiem revidentiem.

4. Ja Finansu un kapitāla tirgus komisija 15 dienu laikā pēc 3. punktā minētās informācijas saņemšanas neaizliedz izmantot attiecīgā revidenta pakalpojumus, uzskatāms, ka Finansu un kapitāla tirgus komisija ir devusi piekrišanu izmantot attiecīgā revidenta pakalpojumus.

28.09.2001