Darbības ar dokumentu

Tiesību akts: spēkā esošs

Saeima ir pieņēmusi un Valsts
prezidents izsludina šādu likumu:

Grozījumi likumā "Par valsts proves uzraudzību"

Izdarīt likumā "Par valsts proves uzraudzību" (Latvijas Republikas Saeimas un Ministru Kabineta Ziņotājs, 1995, 5.nr.) šādus grozījumus:

1. Izteikt 4. un 5.pantu šādā redakcijā:

"4.pants. Provēšana ir dārgmetālu un to sakausējumu kvalitatīvā un kvantitatīvā raksturojuma noteikšana, kā arī dārgakmeņu un citu juvelierizstrādājumos izmantojamo vērtīgo akmeņu raksturojuma noteikšana un kvalitatīvā novērtēšana. Provēšanas metodes un remediju nosaka finansu ministra apstiprinātas instrukcijas, kuras izstrādātas saskaņā ar starptautiski atzītu standartu un normatīvu prasībām.

5.pants. Proves uzraudzība ietver dārgmetālu un to izstrādājumu proves noteikšanu, sastāva analīzi un ekspertīzi, kontrolanalīžu veikšanu, proves zīmogu nospiedumu ekspertīzi, dārgakmeņu un citu juvelierizstrādājumos izmantojamo vērtīgo akmeņu ekspertīzi un kvalitatīvo novērtēšanu, kā arī dārgmetālu izstrādājumu zīmogošanas noteikumu ievērošanas kontroli."

2. Izteikt 15. un 16.pantu šādā redakcijā:

"15.pants. Inspekcija ir valsts iestāde, kas darbojas Finansu ministrijas pārraudzībā. Inspekcija nodrošina kontroli pār to, kā uzņēmumos, uzņēmējsabiedrībās, organizācijās un iestādēs ievēro šo likumu un citus ar šā likuma izpildi saistītos normatīvos aktus, kā arī sniedz ar proves darbu (provēšana, zīmogošana, analīžu un ekspertīžu veikšana, dārgakmeņu un citu vērtīgo akmeņu kvalitatīvā novērtēšana u.c.) saistītos pakalpojumus.

16.pants. Inspekcija ir juridiskā persona, un tai ir nodalīts valsts budžeta finansējums. Tai ir nošķirta manta, patstāvīga bilance, zīmogs ar papildinātā mazā valsts ģerboņa attēlu un inspekcijas pilnu nosaukumu, cita atribūtika, kā arī Valsts kases noteikts budžeta konts."

3. 19.pantā:

izteikt pirmās daļas 3.punktu šādā redakcijā:

"3) apstiprina inspekcijas štatus, kā arī inspekcijas pamatbudžeta apakšprogrammas ieņēmumu un izdevumu tāmi;";

izteikt pirmās daļas 5.punktu šādā redakcijā:

"5) pieņem lēmumus par normatīvo aktu pārkāpumiem, kas saistīti ar šā likuma un saskaņā ar šo likumu izstrādāto normatīvo aktu neievērošanu, par vainīgo personu saukšanu pie likumā noteiktās atbildības, kā arī uzliek vainīgajām personām likumos noteiktos sodus;".

4. Izteikt 20.panta 4.punktu šādā redakcijā:

"4) sastādīt aktus par pārbaužu laikā konstatētajiem pārkāpumiem un nelikumīgajām darbībām operācijās ar dārgmetāliem, dārgakmeņiem un to izstrādājumiem, kā arī atbilstoši savai kompetencei uzlikt likumos noteiktos sodus;".

5. Izslēgt 22.panta 2.punktu.

Likums Saeimā pieņemts 1998.gada 1.aprīlī.

Valsts prezidents G.Ulmanis

Rīgā 1998.gada 16.aprīlī

30.04.1998