Darbības ar dokumentu

Tiesību akts: zaudējis spēku
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Ministru kabineta noteikumi Nr.310

Rīgā 1997.gada 2.septembrī (prot. nr.49 8.§)

Kārtība, kādā piesakāmi kreditoru prasījumi un no Uzņēmumu reģistra izslēdzamas tās sabiedrības ar ierobežotu atbildību, kuru pamatkapitāla lielums neatbilst likuma prasībām

Izdoti saskaņā ar likuma "Par uzņēmējdarbību" 34.2 pantu

I. Vispārīgie jautājumi

1. Šie noteikumi nosaka kārtību, kādā piesakāmi kreditoru prasījumi un no Uzņēmumu reģistra izslēdzamas tās sabiedrības ar ierobežotu atbildību, par kurām laikrakstā "Latvijas Vēstnesis" līdz šo noteikumu spēkā stāšanās dienai ir bijusi Uzņēmumu reģistra publikācija par pamatkapitāla lieluma neatbilstību likuma "Par sabiedrībām ar ierobežotu atbildību" 23.panta prasībām un ja šo publikāciju Uzņēmumu reģistrs nav atsaucis (turpmāk - sabiedrība).

2. Kreditors šo noteikumu izpratnē ir valsts, pašvaldība, juridiskā persona, fiziskā persona vai ar līgumu saistītu personu grupa, kurai ir prasījuma tiesības pret sabiedrību.

II. Kreditoru prasījumu pieteikšana un reģistrācija

3. Kreditors prasījumu piesaka Uzņēmumu reģistrā trīs mēnešu laikā pēc šo noteikumu spēkā stāšanās dienas. Pēc minētā termiņa izbeigšanās kreditoru prasījumi Uzņēmumu reģistrā netiek pieņemti.

4. Kreditors, izņemot nodokļu administrāciju, aizpilda pieteikuma veidlapu (1.pielikums) un personiski vai ar pārstāvja starpniecību iesniedz vai nosūta to pa pastu ierakstītā vēstulē Uzņēmumu reģistram.

5. Uzņēmumu reģistrs kreditora pieteikumu reģistrē speciālā žurnālā un izsniedz izziņu, kas apliecina pieteikuma iesniegšanu (2.pielikums).

6. Attiecīgā nodokļu administrācijas institūcija par visām sabiedrībām, kuru juridiskā adrese ir tās teritorijā, šo noteikumu 3.punktā minētajā termiņā sniedz Uzņēmumu reģistram izziņu par nodokļu nomaksāšanu.

III. Sabiedrības izslēgšana no Uzņēmumu reģistra

7. Sabiedrība, pret kuru nav pieteikti kreditoru prasījumi, pēc Uzņēmumu reģistra valsts notāra lēmuma piecpadsmit dienu laikā no šo noteikumu 3.punktā minētā termiņa izbeigšanās tiek izslēgta no Uzņēmumu reģistra.

8. Par sabiedrības izslēgšanu no Uzņēmumu reģistra tiek publicēts paziņojums laikrakstā "Latvijas Vēstnesis". Sabiedrības veidlapas un zīmogi tiek uzskatīti par nederīgiem.

9. 30 dienu laikā pēc šo noteikumu 8.punktā minētās publikācijas jebkura ieinteresētā persona ir tiesīga iesniegt Uzņēmumu reģistra galvenajam valsts notāram sūdzību par Uzņēmumu reģistra valsts notāra lēmumu. Par Uzņēmumu reģistra galvenā valsts notāra lēmumu var iesniegt sūdzību tiesā.

IV. Noslēguma jautājumi

10. Pēc sabiedrības izslēgšanas no Uzņēmumu reģistra tās mantu un līdzekļus savstarpēji sadala bijušie sabiedrības dalībnieki proporcionāli daļām pamatkapitālā vai vienojoties par citādu sadalījumu. Bijušie dalībnieki savas īpašuma tiesības uz sabiedrības mantu un līdzekļiem apliecina ar jebkuru dokumentu, kurš pierāda sabiedrības mantas vai līdzekļu īpašuma tiesības, ar Uzņēmumu reģistra izziņu par sabiedrības dalībniekiem un pamatkapitāla sadalījumu uz sabiedrības izslēgšanas brīdi, kā arī ar citiem dokumentiem.

11. Sabiedrības izpildinstitūcijas vadītāja pienākums ir 30 dienu laikā pēc šo noteikumu 8.punktā minētās publikācijas nodot Uzņēmumu reģistrā sabiedrības reģistrācijas apliecību.

12. Par nepatiesu ziņu sniegšanu Uzņēmumu reģistram un reģistrācijas apliecības neiesniegšanu vainīgās personas tiek sauktas pie administratīvās atbildības.

Ministru prezidents G.Krasts

Tieslietu ministrs Dz.Rasnačs



06.09.1997