Tiesību akts: zaudējis spēku
Attēlotā redakcija: 02.07.2005. - 31.12.2006. / Vēsturiskā
Tiesību akts ir zaudējis spēku.
Ministru kabineta noteikumi Nr.247

Rīgā 1997.gada 15.jūlijā (prot. nr.40 12.§)
Kārtība, kādā pieprasāma un izsniedzama informācija par obligātajā militārajā dienestā iesaucamajām personām, rezerves karavīriem un rezervistiem

(Noteikumu nosaukums MK 28.06.2005. noteikumu Nr.460 redakcijā)

1. Šie noteikumi nosaka kārtību, kādā pieprasāma un izsniedzama informācija par obligātajā militārajā dienestā iesaucamo personu (personām), rezerves karavīru un rezervistu reģistrācijas datiem, izglītību, nodarbošanos, sodāmību un veselības stāvokli.

2. Šo noteikumu 1.punktā minēto informāciju valsts militārā dienesta pārvaldes pieprasa un saņem no valsts pārvaldes iestādēm, pašvaldībām, veselības aprūpes iestādēm un citām juridiskajām personām.

(MK 28.06.2005. noteikumu Nr. 460 redakcijā)

3. Valsts militārā dienesta pārvaldes informāciju par attiecīgo personu (personām) pieprasa rakstiski.

4. Pieprasot informāciju personu apzināšanai, pieprasījumā jānorāda apzināmo personu loks (dzimšanas gads) un precīzi jānorāda, kāda informācija ir nepieciešama un kādā apjomā.

5. Informāciju pieprasa:

5.1. reģistrējot obligātajam militārajam dienestam pakļautās personas;

5.2. aktualizējot obligātajam militārajam dienestam pakļauto personu datu bāzes informāciju;

5.3. iesaucot obligātajā militārajā dienestā, iesaucot rezerves karavīrus un rezervistus uz apmācībām, izvērtējot kandidātus profesionālajam militārajam dienestam vai mācībām militārajā mācību iestādē.

(MK 28.06.2005. noteikumu Nr. 460 redakcijā)

6. Pieprasot informāciju par attiecīgo personu (personām), pieprasījumā jānorāda personas (personu) vārds, uzvārds, personas kods, dzīvesvieta, kā arī precīzi jānorāda, kāda informācija ir nepieciešama.

7. (Svītrots ar MK 28.06.2005. noteikumiem Nr. 460)

8. Pieprasāmās informācijas saturu un apjomu nosaka valsts militārā dienesta pārvaldes vadītājs par katru personu individuāli.

9. Valsts un pašvaldību institūcijas un veselības aprūpes un mācību iestādes atbilstoši savai kompetencei pēc valsts militārā dienesta pārvaldes rakstiska pieprasījuma saņemšanas sagatavo informāciju rakstiski un izsniedz (nosūta) valsts militārā dienesta pārvaldei šādos termiņos: par attiecīgo personu - septiņu dienu laikā, par personu grupu - piecpadsmit dienu laikā no pieprasījuma saņemšanas dienas.

10. Valsts militārā dienesta pārvaldes ir tiesīgas šo noteikumu 1.punktā minēto informāciju no valsts institūcijām saņemt, izmantojot valsts nozīmes datu pārraides tīkla datu bāzes. Šādā gadījumā informāciju attiecīgajām valsts institūcijām rakstiski nepieprasa.

11. Saņemto informāciju valsts militārā dienesta pārvaldēm ir atļauts izmantot tikai dienesta vajadzībām. Tā nav izsniedzama (nosūtāma) citām iestādēm, kā arī nav atļauts izgatavot pēc citu iestāžu pieprasījuma tās izrakstu un kopiju, izņemot gadījumus, kad šī informācija ir nepieciešama tiesību aizsardzības iestādēm, kas to pieprasījušas likumā noteiktajā kārtībā.

12. Ja šo noteikumu 11.punktā minētās prasības netiek ievērotas, attiecīgās valsts militārā dienesta pārvaldes vadītājs atbild saskaņā ar likumu.

Ministru prezidenta vietā - vides aizsardzības un reģionālas attīstības ministrs,
Ministru prezidenta biedrs A.Gorbunovs

Aizsardzības ministrs T.Jundzis
02.07.2005