Darbības ar dokumentu

Tiesību akts: spēkā esošs

Preiļu novada pašvaldības domes lēmums

Preiļos 2023. gada 28. decembrī (prot. Nr. 15; 30. §)

Par Sosnovska latvāņa izplatības ierobežošanas pasākumu organizatoriskā plāna 2024.-2029. gadam apstiprināšanu

(Ziņo: Ā. Vucāns, izsakās: J. Erts, I. Jakovele, N. Hļebņikova, A. Pastars)

Apzināta situācija Preiļu novadā par teritorijām, kas invadētas ar Sosnovska latvāni un, ņemot vērā apkopoto informāciju un teritoriālo pārklājumu, izstrādāts Sosnovska latvāņa izplatības ierobežošanas pasākumu organizatoriskais plāns 2024.-2029. gadam.

Pamatojoties uz Augu aizsardzības likuma 18.1 panta sestās daļas pirmo punktu, kas nosaka, ka atsevišķu invazīvo augu sugu izplatības ierobežošanas pasākumu īstenošanai Ministru kabineta noteiktajā kārtībā iesaista vietējās pašvaldības. Invazīvo augu sugu izplatības ierobežošanas pasākumu īstenošanai republikas pilsētas pašvaldība vai novada pašvaldība pieņem lēmumu par Ministru kabineta noteikto invazīvo augu sugu izplatības ierobežošanas pasākumiem attiecīgās pašvaldības teritorijā un publicē to laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", Ministru kabineta 2008. gada 14. jūlija noteikumu Nr. 559 "Invazīvo augu sugas - Sosnovska latvāņa - izplatības ierobežošanas noteikumi" 12. punktu, kas nosaka ka pašvaldība, ņemot vērā Kultūraugu uzraudzības valsts informācijas sistēmas datus, apstiprina attiecīgās teritorijas latvāņa izplatības ierobežošanas pasākumu organizatorisko plānu (turpmāk - plāns) pieciem gadiem un līdz plāna uzsākšanas gada 1. aprīlim publicē to savā mājaslapā internetā; pašvaldība rakstiski informē attiecīgās personas par pašvaldības plānotajiem latvāņa ierobežošanas pasākumiem tām piederošajā īpašumā, ja tās nav iesniegušas šo noteikumu 3. vai 7. punktā minēto informāciju vai nav veikušas latvāņa ierobežošanas pasākumus.

Saskaņā ar Ministru kabineta 2008. gada 14. jūlija noteikumu Nr. 559 "Invazīvo augu sugu - Sosnovska latvāņa - izplatības ierobežošanas noteikumu" prasībām novada pašvaldības izvērtē un ņemot vērā ar latvāni invadēto platību, organizē un koordinē latvāņa izplatības ierobežošanas pasākumus, Augu aizsardzības likuma 18.1 panta sestās daļas 1. punktu Ministru kabineta 2008. gada 14. jūlija noteikumu Nr. 559 "Invazīvo augu sugu - Sosnovska latvāņa - izplatības ierobežošanas noteikumu" 10., 12., 13., 15. un 17. punktiem,

Par lēmumu balso:

"PAR" - 14 (Ineta Anspoka, Mindaugas Bitinas, Oskars Bērziņš, Juris Erts, Nadežda Hļebņikova, Jāzeps Ivanāns, Andris Lazdāns, Andris Pastars, Lauris Pastars, Maruta Plivda, Raimonds Rubins, Iveta Stare, Juris Vucāns, Ārijs Vucāns)
"PRET" - nav
"ATTURAS" - nav

Preiļu novada dome NOLEMJ:

1. Apstiprināt Sosnovska latvāņa izplatības ierobežošanas pasākumu organizatorisko plānu 2024.-2029. gadam saskaņā ar pielikumu.

2. Publicēt informāciju par pieņemot lēmumu oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis" pievienojot atsauci uz pašvaldības tīmekļa vietnes www.preili.lv sadaļu, kurā publicēts plāns.

3. Lēmums stājas spēkā ar tā pieņemšanas dienu.

4. Atbildīgais par lēmuma izpildi - Attīstības, investīciju un inženiertehniskās daļas Vides pārvaldības vecākā speciāliste Inese Jakovele.

Preiļu novada domes priekšsēdētājs Ā. Vucāns

 

Sosnovska latvāņu izplatības ierobežošanas pasākumu organizatoriskais plāns Preiļu novadā 2024.-2029. gadam

1. Pašvaldība var kopīgi organizēt Sosnovska latvāņa (turpmāk tekstā - Latvānis) izplatības ierobežošanas pasākumus ar citu novada pašvaldību, ja ar latvāni invadētā teritorija veido vienlaidu audzi starp attiecīgām pašvaldībām.

2. Latvāņa izplatības ierobežošanas pasākumus zemes vienībā nodrošina ar latvāni invadētā īpašuma valdītājs vai pašvaldība, līdz pilnīgai audzes iznīcināšanai.

3. Latvāņu izplatības ierobežošanas pasākumu veic atbilstoši izvēlētajai metodei:

3.1. Mehāniskā ierobežošana (M);

3.2. Ķīmiskā ierobežošana (C);

3.3. Bioloģiskā ierobežošana (B);

3.4. Kombinētā jeb Integrētā ierobežošana (K).

4. Pašvaldības atbildīgā struktūrvienība katru gadu veic ar latvāni invadēto teritoriju monitoringu, aizpildot latvānu izplatības ierobežošanas pasākumu uzskaites monitoringa žurnālu. Žurnāls glabājas atbildīgajā struktūrvienībā. Ar latvāni invadētā īpašuma īpašnieks vai valdītājs uzrauga, aizpilda un 20 gadus glabā veikto latvāņu izplatības ierobežošanas pasākumu uzskaites žurnālu - 1. pielikums.

5. Ar latvāni invadētās teritorijas uzraudzības laiks no 1. jūlija līdz 31. augustam. Veicot zemes vienības apsekošanu, tiek sastādīts Akts par ar latvāņiem invadētās zemes vienības apsekošanu - 2. pielikums.

6. Zemes vienības teritorijas latvāņa izplatības ierobežošanas pasākumu organizatoriskajā plānā tiek iekļautas saskaņā ar 3. pielikumu "Metodika par kārtību, kādā ar Sosnovska latvāni invadētās zemes vienības iekļauj Preiļu novada administratīvās teritorijas latvāņa izplatības ierobežošanas pasākumu organizatoriskajā plānā".

7. Ja ar latvāni invadētajā teritorijā valdītājam piederošajā zemes vienībā ir konstatēts latvāņa augs ar izveidojušos ziedkopu, tiek uzskatīts, ka latvāņa izplatības ierobežošanas pasākumi nav veikti.

8. Sākot no 2025. gada, ja persona, tam piederošā īpašumā, nav veikusi latvāņa ierobežošanas pasākumus, tad pašvaldība nākamā kalendārā gada laikā organizē to ierobežošanas pasākumus, pirms tam rakstiski informējot. Pašvaldības izvēlēta persona, kurai ir attiecīgs aprīkojums veic latvāņa ierobežošanu ar izvēlētu metodi. Pašvaldība izsniedz zemes īpašniekam rēķinu par veiktajiem darbiem.

9. Ar latvāni invadēto zemes vienību kadastru apzīmējumi (saskaņā ar Kultūraugu uzraudzības valsts informācijas sistēmas datiem) un adrese - 5. pielikumā, publiski pieejama informācija.

10. Latvāņa izplatības ierobežošanas pasākumu veikšanas kalendārais grafiks - 4. pielikumā, publiska pieejama informācija.

11. Informācija par latvāņa izplatības ierobežošanas pasākumu veicējiem pieejama 6. pielikumā vai arī Valsts augu aizsardzības dienesta mājaslapā: https://www.vaad.gov.lv/lv/latvanu-ierobezosanas-pakalpojumu-sniedzeju-saraksts?utm_source=https%3A%2F%2Fwww.google.com%2F.

12. Līdz katra nākamā kalendārā gada 1. aprīlim tiek papildināti un publicēti latvāņu izplatības ierobežošanas plāna pielikumi, ja ir uzraudzības rezultāti vai Kultūraugu uzraudzības valsts informācijas sistēmā tiek konstatētas jaunas ar latvāni invadētas zemes vienības.

Nr.p.k Aktivitāte Atbildīgais Laiks, kad plānota aktivitāte
1. Latvāņu izplatības ierobežošanas pasākumu plānošana un veikšana, pielietojot latvāņu izplatības ierobežošanas metodes, kas norādītas teritoriju Ministru kabineta 2008. gada 14. jūlija noteikumu Nr. 559 "Invazīvo augu sugas - Sosnovska latvāņa - izplatības ierobežošanas noteikumi" (turpmāk tekstā - Noteikumi) 20. punktā. Ar latvāni invadēto zemju īpašnieki vai tiesiskie valdītāji Katru gadu - visa gada garumā
2. Zemes īpašnieku vai tiesisko valdītāju informēšana par plānotajiem latvāņa ierobežošanas pasākumiem tām piederošajā īpašumā, ja tās nav iesniegušas Noteikumu 3. vai 7. punktā minēto informāciju vai nav veikušas latvāņa ierobežošanas pasākumus. Nekustamā īpašuma daļa, Pagastu pārvalžu vadītāji Katru gadu - līdz 10. aprīlim
3. Informācijas sniegšana Preiļu novada pašvaldībai par:

a) plānotajiem latvāņu ierobežošanas pasākumiem,

b) vietu, kur plānots veikt latvāņu ierobežošanas pasākumu,

c) laiku, kad plānots veikt latvāņu ierobežošanas pasākumu, ja ar latvāņiem invadētā teritorijā, kur:

a) pavasarī veikta latvāņu izplatības ierobežošana, pielietojot ķīmisko latvāņu ierobežošanas metodi

vai

b) aizliegts izmantot ķīmisko latvāņu izplatības ierobežošanas metodi, plānota latvāņu ziedkopu nogriešana, savākšana un iznīcināšana latvāņa ziedēšanas beigās, kad auga centrālās ziedkopas čemurā izveidojušās sēklas, sānu ziedkopas zied vai daļā no tām, iespējams, jau izveidojušās sēklas (nav pieļaujama sēklu nogatavošanās), kura tiek ņemta vērā, pašvaldības darbiniekiem apsekojot ar latvāņiem invadētās teritorijas un konstatējot vai attiecīgā zemes vienībā latvāņu ierobežošanas pasākumi ir vai nav veikti saskaņā ar Noteikumu 26. punktu.

Ar latvāni invadēto teritoriju zemju īpašnieki vai tiesiskie valdītāji Katru gadu līdz 10. jūnijam
4. Informācijas apkopošana par Latvāņa izplatības ierobežošanas pasākumu plāna Preiļu novadā 2024.-2029. gadam (turpmāk tekstā - Plāns) norādīto informāciju. Pagastu pārvalžu vadītāji Lauksaimniecības konsultanti Katru gadu līdz 14. jūnijam
5. Informatīva semināra par latvāņu ierobežošanu, izmantojamajām metodēm, un rezultātiem, sadarbībā ar Valsts Augu aizsardzības dienestu Invazīvo augu sugas izplatības ierobežošanas komisija (turpmāk tekstā - Komisija) Katru gadu līdz 15. aprīlim
6. Ar latvāņiem invadēto zemju vienību apsekošana (vismaz 1 reize), konstatētā fakta ir/nav veikti latvāņu ierobežošanas pasākumi - reģistrācija latvāņu ierobežošanas pasākumu uzskaites žurnālā (1. pielikums), informācijas sniegšana Preiļu novada pašvaldības policijai par zemes vienībām, kurās nav veikti latvāņu ierobežošanas pasākumi, ņemot vērā Plāna VI sadaļas 4. punktā apkopoto informāciju. Pagastu pārvalžu vadītāji, kopā ar apsekošanas komisiju (turpmāk tekstā - Apsekošanas komisija), kuras sastāvā ir vismaz divi Invazīvo augu sugas izplatības ierobežošanas ekspertu komisijas dalībnieki (turpmāk tekstā - Ekspertu grupa) Katru gadu no 15. jūnija līdz 31. jūlijam
7. Zemes vienību apsekošana (vismaz 1 reize), ar latvāņiem invadēto teritoriju fakta konstatācija, informācijas sniegšana Valsts augu aizsardzības dienestā (turpmāk tekstā - VAAD), sadarbība ar zemes īpašnieku vai tiesisko valdītāju, datu reģistrācija latvāņu ierobežošanas pasākumu uzskaites žurnālā (1. pielikums). Pagastu pārvalžu vadītāji, Ekspertu grupa Katru gadu no 1. jūnija līdz 30. septembrim
8. Ar latvāņiem invadēto zemes vienību apsekošana, konstatētā fakta - ir/nav veikti latvāņu ierobežošanas pasākumi. Ja konstatēts, ka latvāņu ierobežošana nav veikta, zemju īpašnieku/tiesisko valdītāju informēšana par nepieciešamību veikt latvāņu ierobežošanu, nosakot termiņu, līdz kuram veicama latvāņu ierobežošana. Ja latvāņu ierobežošana nav veikta pēc noteiktā termiņa, līdz kuram veicama latvāņu ierobežošana, - administratīvā protokola sastādīšana, zemes īpašnieka/ tiesiskā valdītāja informēšana par administratīvā protokola sastādīšanu. Administratīvās lietas nosūtīšana Preiļu novada pašvaldības domes administratīvajai komisijai lēmuma pieņemšanai/soda piemērošanai. Pagastu pārvalžu vadītāji, Ekspertu grupa

Pašvaldības policijas darbinieki

Katru gadu no 1. jūlija līdz 30. septembrim
9. Ar latvāņiem invadēto zemes vienību apsekošana un apsekošanas akta sastādīšana (2. pielikums), ja lauksaimniecības konsultants vai pagasta pārvalde vadītājs konstatējis, ka ar latvāņiem invadētā zemes vienībā latvāņu izplatības ierobežošanas pasākumi nav veikti, un šajā zemes vienībā pašvaldība plāno organizēt un koordinēt latvāņu izplatības ierobežošanas pasākumu veikšanu. Pagastu pārvalžu vadītāji

Lauksaimniecības konsultanti

Ekspertu grupa

Katru gadu no 15. jūnija līdz 30. septembrim
10. Sosnovska latvāņu izplatības ierobežošanas pasākumu plāna Preiļu novadā 2024.-2029. gadam precizēšana. Ekspertu grupa Katru gadu no 1. februāra līdz 1. aprīlim
11. Priekšlikumu sagatavošana un iekļaušana Plānā par zemes vienībām, kuras invadētas ar latvāni, par kurām zemes īpašnieks vai tiesiskais valdītājs nav iesniedzis Noteikumu 3. vai 7. punktā minēto informāciju vai neveic latvāņa izplatības ierobežošanas pasākumus, kas veicama saskaņā ar metodiku par kārtību, kādā ar latvāni invadētās zemes vienības iekļauj Preiļu novada administratīvās teritorijas latvāņa izplatības ierobežošanas pasākumu organizatoriskajā plānā (3. pielikums) Ekspertu grupa Katru gadu - visa gada garumā
12. Latvāņu izplatības ierobežošanas pasākumu organizēšana un koordinēšana ar latvāņiem invadētās zemes vienībās, kuras iekļautas Plānā, kurās zemes īpašnieks vai tiesiskais valdītājs neveic latvāņu ierobežošanu vai par kurām nav iesniedzis Noteikumu 3. vai 7. punktā minēto informāciju, atkarībā no pieejamā finansējuma latvāņu ierobežošanas pasākumu veikšanai, latvāņu ierobežošanas pakalpojumu piedāvājuma, kā arī ņemot vērā zemes vienību reģistrācijas kārtību Plānā, esošo situāciju konkrētā zemes vienībā un Noteikumu 21. punktā noteiktās prasības latvāņu izplatības ierobežošanas metodes izvēlei.*** Ekspertu grupa Katru gadu no 1. februāra līdz 31. augustam
13. Rēķinu izrakstīšana par latvāņu ierobežošanas pasākuma/u organizēšanu, koordinēšanu un veikšanu, pamatojoties uz Noteikumu 17. punktu, un izsniegšana zemes īpašniekiem vai tiesiskajiem valdītājiem, kuru nekustamā īpašumā (zemes vienībā) organizēti latvāņu ierobežošanas pasākumi saskaņā ar Plānu.*** Ekspertu grupa, Finanšu pārvaldes Finanšu un grāmatvedības daļa No 2025. gada 1. janvāra

Katru gadu no 1. jūnija līdz 30. septembrim

14. Rēķinu par latvāņu ierobežošanas pasākuma/u organizēšanu, koordinēšanu un veikšanu zemes vienībā saskaņā ar Plānu neapmaksas gadījumos, maksājuma saistību piespiedu izpildes pasākumu organizēšana un veikšana.*** Ekspertu grupa, Juridiskā un iepirkumu daļa No 2025. gada 1. janvāra

Katru gadu - visa gada garumā

15. Informācijas sniegšana par Latvāņu izplatības ierobežošanas pasākumu plānu Preiļu novadā 2024.-2029. gadam, latvāņu izplatības ierobežošanas pasākumiem. Ekspertu grupa Katru gadu - visa gada garumā
16. Sadarbība ar valsts institūcijām, pašvaldībām, sabiedriskām organizācijām saistībā ar latvāņu izplatības ierobežošanas pasākumu organizēšanu koordinēšanu. Ekspertu grupa Katru gadu - un visa gada garumā

Preiļu novada domes priekšsēdētājs Ā. Vucāns

 

Sosnovska latvāņu izplatības ierobežošanas
pasākumu plānam Preiļu novadā 2024.-2029. gadam

Sosnovska latvāņu izplatības ierobežošanas pasākumu veikšanas 2024. gada kalendārais grafiks

Nr.p.k. Zemes vienības kadastra apzīmējums Pagasts Latvāņu izplatības ierobežošanas pasākumu veikšanas kalendāra grafiks Ar latvāņiem invadētā zemes platība, ha Izmaksas
  Metode Mehāniskā Ķīmiskā
Laika posms, kurā plānots veikt latvāņu izplatības ierobežošanas pasākumus Mehāniskā (M) Bioloģiskā (B) Ķīmiskā (Ķ) Kombinātā(K)     Mehāniskā Ķīmiskā
1 2 3 4 5 6 7 8   9    
2024. gads
1. 7680 004 0336 Ivana Sorokina iela 13, Stabulnieki, Stabulnieku pagasts 01.04.2024.-31.10.2024. X       0,60   297  
2. 7678 003 0378 "Salvijas," Madžuļi, Sīļukalna pagasts 01.04.2024.-31.10.2024.     X     0,35 0 231
3. 76480050014 "Dzelzīši", Borisovka, Galēnu pagasts 01.04.2024.-31.10.2024.     X     0,7 0 462
4. 76480040277(001) Ceļš Leščinski-Ceperi, Galēnu pagasts 01.04.2024.-31.10.2024. X       0,08   39,6 0
5. 76560050155 Ārdava, Pelēču pagasts 01.04.2024.-31.10.2024.     X

2x350

    0,6 0 396
6. 76560060154 Pelēču pagasts 01.04.2024.-31.10.2024.     X

2x350

    0,2 0 132
7. 76560030084001 Pelēču pagasts, Pašvaldības autoceļš Aizkalne-Arengofa-Maskavecišķi- Zapori km 4,461 01.04.2024.-31.10.2024. X

2x160

        2 990 0
8. 76560040143001 Pelēču pagasts, Pašvaldības autoceļš Križovka-Pīnovka-Maskavecišķi km 1,082 01.04.2024.-31.10.2024. X

2x40

        4 495 0
9. 7676 001 0193 Silajāņu pagasts, Kostigu kapi 01.04.2024.-31.10.2024.     X     0,05 0 33
10. 7676 002 0087 Pie Kotļerovas bibliotēkas, Silajāņu pagasts 01.04.2024.-31.10.2024. X       1,0   495 0
11. 7676 002 0285 Silajāņu pagasts 01.04.2024.-31.10.2024. X       0,22   108,9 0
12. 7676 003 0088 Silajāņu pagasts, Silajāņu karjeri 01.04.2024.-31.10.2024. X       0,10   49,5 0
13. 7676 004 0107 Silajāņu pagasts 01.04.2024.-31.10.2024. X       1,30   643,5 0
14. 7676 004 0253 Silajāņu pagasts 01.04.2024.-31.10.2024. X       0,50   247,5 0
15. 7676 004 0254 Silajāņu pagasts 01.04.2024.-31.10.2024. X       0,40   198 0
16. 7676 004 0279 Silajāņu pagasts Šmaukstu dārzs 01.04.2024.-31.10.2024.     X     0,05 0 33
17. 7676 004 0318 Silajāņu pagasts, Silajāņu kapi 01.04.2024.-31.10.2024.     X     0,15 0 99
18. 7676 004 0322 Silajāņu pagasts, Feimankas ieloks,

Ambulance

01.04.2024.-31.10.2024.     X     0,20 0 132
19. 7676 004 0325 Silajāņu pagasts, Kalna iela 2-st māja 01.04.2024.-31.10.2024.     X     0,16 0 105,6
20. 7676 004 0327 Kalna iela 1

3-st. māja, Silajāņu pagasts

01.04.2024.-31.10.2024.     X     0,15 0 99
21. 7676 004 0332 Silajāņu pagasts, Gateris 01.04.2024.-31.10.2024.     X     0,27 0 178,2
22. 7676 004 0333 Silajāņu pagasts, Skolas iela 7 01.04.2024.-31.10.2024.     X     0,25 0 165
23. 7676 004 0354 Silajāņu pagasts, Mežs Kuļčos 01.04.2024.-31.10.2024. X       0,40   198 0
24. 7676 004 0374 Silajāņu pagasts, Fermas ribas, Gailīši 01.04.2024.-31.10.2024. X       0,30   148,5 0
25. 7676 004 0379 Silajāņu pagasts, Vecaine 01.04.2024.-31.10.2024.     X     0,82 0 541,2
26. 7676 004 0380 Silajāņu pagasts, pie sūkņu stacijām 01.04.2024.-31.10.2024.     X     0,29 0 191,4
27. 7676 004 0381 Silajāņu pagasts, Purviņos 01.04.2024.-31.10.2024. X       0,86   425,7 0
28. 7676 004 0386 Silajāņu pagasts, angārs 01.04.2024.-31.10.2024. X       0,29   143,55 0
29. 7676 004 0416 Silajāņu pagasts, pie kaltes 01.04.2024.-31.10.2024.     X     0,32 0 211,2
30. 7676 004 0427 Silajāņu pagasts, Ūši 01.04.2024.-31.10.2024. X       0,22   108,9 0
31. 7676 004 0452 Silajāņu pagasts, Krācītes pie Šmuksta 01.04.2024.-31.10.2024. X       0,05   24,75 0
32. 7676 005 0106 Silajāņu pagasts, Silajāņu ezeri 01.04.2024.-31.10.2024.     X     0,10 0 66
33. 76620020081 Riebiņu pagasts, Pašvaldība 01.04.2024.-31.10.2024.     X     1,00 0 660
34. 76620050091 Riebiņu pagasts, Pašvaldība 01.04.2024.-31.10.2024.     X     0,50 0 330
35. 76620060134 Riebiņu pagasts, Pašvaldība 01.04.2024.-31.10.2024.     X     1.00 0 660
36. 76620060022 Riebiņu pagasts, Pašvaldība (nomnieks Z/S Viktorija) 01.04.2024.-31.10.2024.     X     1.00 0 660
37. 76620060165 Riebiņu pagasts, Pašvaldība (nomnieks SIA Zirgu Oāze) 01.04.2024.-31.10.2024.     X     1.00 0 660
38. 76620060115 Riebiņu pagasts, Pašvaldība 01.04.2024.-31.10.2024.     X     0,80 0 528
39. 76010070901 Preiļi, Rietumu iela-vecā izgāztuve 01.04.2024.-31.10.2024.       X   3,00 0 1980
40. 76010061803 Preiļi, Daugavpils iela angārs 01.04.2024.-31.10.2024.       X   0,50 0 330
41. 76010070010 Preiļi, Rietumu iela 01.04.2024.-31.10.2024.       X   3,00 0 1980
42. 76700010180 Rušonas pagasts, "Baltaiskrogs", Caici 01.04.2024.-31.10.2024.         X 2,5604 0 1689,864
43. 76700010181 Rušonas pagasts, Pīzāni 01.04.2024.-31.10.2024.         X 1,9185 0 1266,21
44. 76700010205 Rušonas pagasts, Pašvaldības autoceļs Gaiļmuiža-Pizāni-Ivanāni 4,8 km 01.04.2024.-31.10.2024.         X 0,2054 0 135,564
45. 76700010205 Rušonas pagasts, Pašvaldības autoceļs Gaiļmuiža-Pizāni-Ivanāni 4,8 km 01.04.2024.-31.10.2024.         X 0,0473 0 31,218
46. 76700010205 Rušonas pagasts, Pašvaldības autoceļš Gaiļmuiža-Pizāni-Ivanāni 4,8 km 01.04.2024.-31.10.2024.         X 0,0858 0 56,628
47. 76700010337 Rušonas pagasts, Pīzāni 01.04.2024.-31.10.2024.       X   0,6165 0 406,89
48. 76700090100 Rušonas pagasts, Pašvaldības autoceļš Kastīre-Geļenova-Šaures5,69 km 01.04.2024.-31.10.2024.         X 0,0182 0 12,012
49. 76700070150 Rušonas pagasts, Kastīre, Liepu iela 0,78 km 01.04.2024.-31.10.2024.         X 0,0300 0 19,8
50. 76700010317 Rušonas pagasts, "Gailīšu Ciema ūdenstornis", Gaiļmuiža 01.04.2024.-31.10.2024.       X   0,015 0 9,9
51. 76700010342 Rušonas pagasts, "Gailīšu Īpašumi", Gaiļmuiža 01.04.2024.-31.10.2024.       X   0,015 0 9,9
                    4613,40 14501,586
Kopā izmaksas: 19114,986
Plus cenu pieaugums 25% 23893,733

28.12.2023