Tiesību akts: spēkā esošs
Ministru kabineta rīkojums Nr. 434

Rīgā 2023. gada 14. jūlijā (prot. Nr. 36 32. §)
Par Juridiskās palīdzības administrāciju

1. Lai nodrošinātu valsts pārvaldes institucionālās sistēmas pilnveidošanu un darbības efektivitāti, saskaņā ar Valsts pārvaldes iekārtas likuma 15. panta ceturtās daļas 1. punktu ar 2024. gada 1. janvāri likvidēt Tieslietu ministrijas pakļautībā esošo Juridiskās palīdzības administrāciju, pievienojot to Tieslietu ministrijas padotībā esošajai Tiesu administrācijai.

2. Noteikt, ka ar 2024. gada 1. janvāri Tiesu administrācija ir Juridiskās palīdzības administrācijas funkciju, pārvaldes uzdevumu, tiesību, saistību, prasību, informācijas sistēmu, mantas, finanšu līdzekļu, lietvedības un arhīva pārņēmēja.

3. Tieslietu ministram izveidot Juridiskās palīdzības administrācijas likvidācijas komisiju. Likvidācijas komisijai līdz 2024. gada 1. janvārim:

3.1. nodrošināt Juridiskās palīdzības administrācijas materiālo un nemateriālo vērtību, finanšu līdzekļu un saistību inventarizāciju un materiālo un nemateriālo vērtību, finanšu līdzekļu, saistību, kā arī arhīva un lietvedības nodošanu Tiesu administrācijai;

3.2. nodrošināt Juridiskās palīdzības administrācijas slēguma bilances sagatavošanu.

4. Tieslietu ministrijai izstrādāt un tieslietu ministram līdz 2023. gada 20. novembrim iesniegt noteiktā kārtībā izskatīšanai Ministru kabinetā grozījumus Ministru kabineta 2022. gada 20. septembra noteikumos Nr. 585 "Tiesu administrācijas nolikums", paredzot to spēkā stāšanos ar 2024. gada 1. janvāri.

5. Ar Juridiskās palīdzības administrācijas likvidāciju saistītos izdevumus segt no Juridiskās palīdzības administrācijas darbības nodrošināšanai piešķirtajiem valsts budžeta līdzekļiem.

Ministru prezidents, ārlietu ministra pienākumu izpildītājs A. K. Kariņš

Tieslietu ministre I. Lībiņa-Egnere
14.07.2023