Tiesību akts: spēkā esošs
Ministru kabineta rīkojums Nr. 358

Rīgā 2023. gada 16. jūnijā (prot. Nr. 32 31. §)
Par humānās palīdzības sniegšanu Ukrainai

1. Saskaņā ar Civilās aizsardzības un katastrofas pārvaldīšanas likuma 24. panta pirmo daļu atbalstīt humānās palīdzības sniegšanu Ukrainai sakarā ar postošajiem plūdiem, kas radušies pēc Kahovkas hidroelektrostacijas aizsprosta uzspridzināšanas.

2. Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestam sagatavot humānās palīdzības sūtījumu (humānās palīdzības resursus precizēt pēc piedāvājuma saskaņošanas ar Ukrainas atbildīgajām iestādēm, izmantojot Eiropas Savienības civilās aizsardzības mehānisma vienoto ārkārtējo situāciju komunikācijas un informācijas sistēmu) no Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta un valsts materiālo rezervju resursiem.

3. Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestam organizēt šā rīkojuma 2. punktā minētā humānās palīdzības sūtījuma nogādāšanu Ukrainā.

4. Iekšlietu ministrijai apkopot informāciju par kopējo finansējumu, kas nepieciešams humānās palīdzības sniegšanā izlietoto Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta resursu un valsts materiālo rezervju atjaunošanai un humānās palīdzības transportēšanas izdevumu segšanai, kā arī sagatavot un:

4.1. līdz 2023. gada 1. novembrim iesniegt Ministru kabinetā rīkojuma projektu par finanšu līdzekļu piešķiršanu no valsts budžeta programmas 02.00.00 "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem" atbilstoši faktiskajām izmaksām. Noteikt, ka Iekšlietu ministrijai papildus piešķiramais finansējums, kas nepieciešams humānās palīdzības transportēšanas izdevumu segšanai, nepārsniedz 20 000 euro;

4.2. līdz 2024. gada 1. oktobrim iesniegt Ministru kabinetā rīkojuma projektu par finanšu līdzekļu piešķiršanu no valsts budžeta programmas 02.00.00 "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem" atbilstoši faktiskajām izmaksām. Noteikt, ka Iekšlietu ministrijai papildus piešķiramais finansējums, kas nepieciešams humānās palīdzības sniegšanā izlietoto resursu un valsts materiālo rezervju atjaunošanai, nepārsniedz 433 119 euro.

Ministru prezidents A. K. Kariņš

Iekšlietu ministrs M. Kučinskis
16.06.2023