Darbības ar dokumentu

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas padomes lēmums Nr. 207

Rīgā 2022. gada 12. oktobrī (prot. Nr. 43, 14. p.)

Par sabiedrības ar ierobežotu atbildību "JUGLAS JAUDA" koģenerācijas stacijā saražotās siltumenerģijas tarifiem

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija (turpmāk - Regulators) 2022.gada 26.septembrī saņēma sabiedrības ar ierobežotu atbildību "JUGLAS JAUDA", vienotais reģistrācijas numurs: 40003659385, juridiskā adrese: Mārkalnes iela 1A, Rīga, LV-1024 (turpmāk - SIA "JUGLAS JAUDA"), iesniegumu (2022.gada 23.septembris Nr.1-6.2/026) ar tam pievienotu koģenerācijas stacijā saražotās siltumenerģijas tarifu projektu un 2022.gada 28.septembrī - tarifu projekta precizējumu (2022.gada 28.septembris Nr.1-6.2/028) (turpmāk - tarifu projekts).

Regulators konstatē

1. No 2022.gada 1.oktobra spēkā esošais normatīvais regulējumus1 noteic:

1.1. lai nodrošinātu samērīgu tarifu sloga pieaugumu visām sabiedrības grupām, Regulators līdz 2022.gada 31.oktobrim apstiprina regulēto centralizētās siltumapgādes pakalpojumu tarifu projektus, kuri iesniegti un par kuriem līdz 2022.gada 30.septembrim nav pieņemts Regulatora lēmums;

1.2. šos tarifu projektus Regulators apstiprina atbilstoši šajā projektā ietvertajām tarifu vērtībām, nevērtējot tarifus veidojošo izmaksu pamatojumu un pamatojošos dokumentus pēc būtības, un šie apstiprinātie tarifi stājas spēkā nākamajā dienā pēc Regulatora lēmuma publicēšanas oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis" un ir piemērojami līdz 2023.gada 30.aprīlim. Uz šiem tarifiem nav attiecināms likuma "Par sabiedrisko pakalpojumu regulatoriem" 21.panta piektajā daļā noteiktais termiņš;

1.3. no 2023.gada 1.maija būs spēkā tādi siltumenerģijas apgādes pakalpojumu tarifi, kādus regulēto centralizētās siltumapgādes pakalpojumu sniedzējs būs piemērojis līdz šajā lēmumā apstiprināto tarifu spēkā stāšanās dienai, ja Regulators nebūs lēmis citādi2.

2. SIA "JUGLAS JAUDA" saražotās siltumenerģijas tarifu veidojošajās izmaksās ir iekļautas šķeldas un dabasgāzes kā kurināmā izmaksas.

3. SIA "JUGLAS JAUDA" saskaņā ar Regulatora 2010.gada 11.jūnija lēmuma Nr. 1/10 "Koģenerācijas tarifu aprēķināšanas metodika" (turpmāk - Metodika) 46.2punktu ir aprēķinājusi dabasgāzes akcīzes nodokļa komponenti - 1,78 EUR/MWh.

4. Enerģētikas likuma 6.panta 3.1daļa noteic, ka energoapgādes komersants, kas piegādā siltumenerģiju enerģijas lietotājiem, pārdod siltumenerģiju tiem nepieciešamajā vai noteiktajā kvalitātē un pieprasītajā daudzumā par Regulatora noteiktajiem tarifiem vai par tarifiem, ko noteicis attiecīgais pakalpojumu sniedzējs saskaņā ar Regulatora noteikto tarifu aprēķināšanas metodiku, ja ir saņemta Regulatora atļauja, izņemot Enerģētikas likuma 49.panta pirmajā un 1.1daļā minētos gadījumus.

5. No Regulatora Metodikas 39.3punkta izriet, ka Regulators pēc savas iniciatīvas var noteikt tarifu piemērošanas kārtību un kārtību, kādā komersants informē lietotājus, pašvaldību un Regulatoru par piemērojamiem tarifiem.

6. No Metodikas 39.6punkta izriet, ka Regulators pēc savas iniciatīvas vai komersanta pieprasījuma atbilstoši Enerģētikas likuma 6.panta 3.1daļai var dot uz noteiktu termiņu atļauju komersantam pašam noteikt tarifus saskaņā ar Metodiku, ja ir mainījusies iepirktā kurināmā cena (turpmāk - kurināmā cena). Atļaujā Regulators nosaka atskaites periodu komersanta iesniedzamajai informācijai par kurināmā izmaksu izmaiņām.

7. Metodikas 39.7punkts noteic, ja komersants ir saņēmis 39.6punktā minēto atļauju un komersants pieņem lēmumu par jauniem tarifiem, tad ne vēlāk kā 30 dienas pirms jauno tarifu spēkā stāšanās brīža komersants publicē tarifus oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", nosūta attiecīgajai pašvaldībai iedzīvotāju informēšanai un ievietošanai tās tīmekļvietnē un publicē savā tīmekļvietnē, ja tāda ir, un vienlaikus iesniedz Regulatoram pamatojumu jaunajiem tarifiem, iesniedzot Metodikas 39.71. līdz 39.74.apakšpunktā noteikto informāciju.

8. SIA "JUGLAS JAUDA" uz šā lēmuma pieņemšanas dienu spēkā esošie koģenerācijas stacijā saražotās siltumenerģijas tarifi ir apstiprināti ar Regulatora 2008.gada 1.oktobra lēmumu Nr.335 "Par sabiedrības ar ierobežotu atbildību "Juglas Jauda" koģenerācijas stacijā saražotās siltumenerģijas un elektroenerģijas tarifiem" (turpmāk - Lēmums Nr.335) (Latvijas Vēstnesis, 2008, 155.nr.). Ar Regulatora 2009.gada 1.aprīļa lēmumu Nr.67 "Par SIA "Juglas jauda" koģenerācijas stacijā saražotās siltumenerģijas un elektroenerģijas tarifu piemērošanas kārtību" (turpmāk - Lēmums Nr.67) (Latvijas Vēstnesis, 2009, 54.nr), 2016.gada 12.maija lēmumu Nr.74 "Par sabiedrības ar ierobežotu atbildību "Juglas jauda" koģenerācijas stacijā saražotās siltumenerģijas tarifu piemērošanas kārtību" (turpmāk - Lēmums Nr.74) (Latvijas Vēstnesis, 2016, 93.nr), 2017.gada 18.oktobra lēmumu Nr.117 "Par sabiedrības ar ierobežotu atbildību "JUGLAS JAUDA" koģenerācijas stacijā saražotās siltumenerģijas tarifu piemērošanas kārtību" (turpmāk - Lēmums Nr.117) (Latvijas Vēstnesis, 2017, 210.nr) un 2020.gada 18.jūnija lēmumu Nr.70 "Par sabiedrības ar ierobežotu atbildību "JUGLAS JAUDA" koģenerācijas stacijā saražotās siltumenerģijas tarifu piemērošanas kārtību" (turpmāk - Lēmums Nr.70) (Latvijas Vēstnesis, 2020, 122.nr) noteikta tarifu piemērošanas kārtība.

9. SIA "JUGLAS JAUDA" pilnvarotais pārstāvis attālināti piedalījās Regulatora padomes sēdē un uzturēja lūgumu apstiprināt SIA "JUGLAS JAUDA" koģenerācijas stacijā saražotās siltumenerģijas tarifus.

Regulators secina

1. SIA "JUGLAS JAUDA" tarifu projekts nav izvērtēts un par to līdz 2022.gada 30.septembrim nav pieņemts Regulatora lēmums, attiecīgi atbilstoši Energoresursu cenu ārkārtēja pieauguma samazinājuma pasākumu likuma regulējumam3 Regulatoram ir pienākums apstiprināt SIA "JUGLAS JAUDA" tarifu projektu atbilstoši šajā projektā ietvertajām tarifu vērtībām, nevērtējot tarifus veidojošo izmaksu pamatojumu un pamatojošos dokumentus pēc būtības, un šie apstiprinātie tarifi stāsies spēkā nākamajā dienā pēc Regulatora lēmuma publicēšanas oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis" un būs piemērojami līdz 2023.gada 30.aprīlim.

2. Izvērtējot Administratīvā procesa likuma 66.pantā noteiktos lietderības apsvērumus attiecībā uz tarifu piemērošanas kārtības noteikšanu, Regulators secina, ka minētās kārtības noteikšana ir nepieciešama, piemērota, vajadzīga un atbilstoša šā administratīvā akta mērķa sasniegšanai - nodrošināt iespēju SIA "JUGLAS JAUDA" piemērot apstiprinātos koģenerācijas stacijā saražotās siltumenerģijas tarifus atbilstoši noslēgtajiem kurināmā piegādes līgumiem un lietotājiem būt informētiem par kārtējā mēnesī piemērojamo saražotās siltumenerģijas tarifu. Regulators, pieņemot šo lēmumu, vadās no privātpersonu tiesību un tiesisko interešu ievērošanas principa, samērojot ar citiem Administratīvā procesa likumā nostiprinātajiem principiem, tostarp samērīguma principu.

3. Regulators secina, ka SIA "JUGLAS JAUDA" ir iespējamas šķeldas cenas izmaiņas. Tādējādi, lai SIA "JUGLAS JAUDA" būtu tiesiska iespēja savlaicīgāk reaģēt uz šķeldas cenas izmaiņām un noteikt tarifus, kas atbilst kurināmā pamatotām izmaksām, ir pamatoti izdot Regulatora atļauju SIA "JUGLAS JAUDA" pašai noteikt koģenerācijas stacijā saražotās siltumenerģijas tarifus.

4. Ņemot vērā šā lēmuma konstatējumu daļas 1.punktu un secinājumu daļas 1.punktu, šīs atļaujas termiņš nosakāms līdz 2023.gada 30.aprīlim un SIA "JUGLAS JAUDA" saskaņā ar šo atļauju noteiktie koģenerācijas stacijā saražotās siltumenerģijas tarifi piemērojami līdz 2023.gada 30.aprīlim.

5. Pēc atļaujas piešķiršanas SIA "JUGLAS JAUDA" pašai noteikt koģenerācijas stacijā saražotās siltumenerģijas tarifus likuma "Par sabiedrisko pakalpojumu regulatoriem" un enerģētikas nozares speciālo normatīvo aktu tiesību normas nodrošina Regulatora tiesības uzraudzīt SIA "JUGLAS JAUDA" darbību un aizstāvēt lietotāju tiesības saņemt saražotās siltumenerģijas pakalpojumu par tarifiem, kuri atbilst pamatotām izmaksām.

6. Atļauja SIA "JUGLAS JAUDA" pašai noteikt koģenerācijas stacijā saražotās siltumenerģijas tarifus nozīmē SIA "JUGLAS JAUDA" tiesības izvēlēties, vai un kad atļauju izmantot.

Vienlaicīgi, lai nodrošinātu lietotāju interešu aizstāvību, nosakāms atļaujas nosacījums - SIA "JUGLAS JAUDA" pienākums pašai saskaņā ar Metodiku savlaicīgi noteikt koģenerācijas stacijā saražotās siltumenerģijas tarifus gadījumā, ja kurināmā (šķeldas) cena būs zemāka nekā atbilstošā cena piemērotajā saražotās siltumenerģijas tarifā un ja šī lieluma izmaiņas samazina koģenerācijas stacijā saražotās siltumenerģijas tarifu.

7. Saņemot no SIA "JUGLAS JAUDA" Metodikas 39.71. līdz 39.74.apakšpunktā noteikto informāciju saistībā ar aprēķinātajiem tarifiem, Regulators 21 dienas laikā pēc jauno tarifu un pamatojuma saņemšanas izvērtēs iesniegto tarifu atbilstību Metodikai un iesniegto tarifu pamatojumu, kas nodrošinās Regulatora uzraudzību pār SIA "JUGLAS JAUDA" aprēķinātajiem tarifiem. Ja Regulators 21 dienas laikā pēc jauno tarifu un pamatojuma saņemšanas pieņems lēmumu par SIA "JUGLAS JAUDA" iesniegto tarifu neatbilstību Metodikai vai noraidīs iesniegto tarifu pamatojumu, tarifi nestāsies spēkā SIA "JUGLAS JAUDA" noteiktajā termiņā un Regulators rīkosies atbilstoši Metodikas 39.10punktā noteiktajam.

8. Ņemot vērā konstatētos tiesiskos un faktiskos apstākļus, secināms, ka Regulatoram, lai nodrošinātu tiesisko noteiktību un skaidrību, ir nepieciešams lemt par Lēmuma Nr.335, Lēmuma Nr.67, Lēmuma Nr.74, Lēmuma Nr.117 un Lēmuma Nr.70 piemērošanu, nosakot, ka no 2022.gada 15.oktobra līdz 2023.gada 30.aprīlim SIA "JUGLAS JAUDA" nepiemēro ar Lēmumu Nr.335 apstiprinātos koģenerācijas stacijā saražotās siltumenerģijas tarifus un ar Lēmumiem Nr.67, Nr.74, Nr.117 un Nr.70 noteikto tarifu piemērošanas kārtību.

Saskaņā ar Metodikas 5., 9., 14., 14.1, 39.3, 39.6, 39.7, 40., 43., 44. un 46.2 punktu, likuma "Par akcīzes nodokli" 6.1panta pirmo daļu, 15.1panta pirmās daļas 1.punktu, pamatojoties uz likuma "Par sabiedrisko pakalpojumu regulatoriem" 7.pantu, 9.panta pirmās daļas 1., 3. un 9.punktu un otro daļu, 10.panta pirmo daļu, 20.panta otro daļu, 25.panta pirmo daļu, Energoresursu cenu ārkārtēja pieauguma samazinājuma pasākumu likuma 7.2panta pirmo, otro un ceturto daļu, Enerģētikas likuma 6.panta 3.1daļu, Administratīvā procesa likuma 13.pantu, 55.panta 1.punktu, 56.panta pirmo daļu, 63.panta pirmās daļas 1.punktu, 65.panta pirmo un trešo daļu, 66.panta pirmo daļu un 68.panta pirmo, otro un trešo daļu,

padome nolemj:

1. apstiprināt SIA "JUGLAS JAUDA" koģenerācijas stacijā saražotās siltumenerģijas tarifus (bez pievienotās vērtības nodokļa) pie dažādām dabasgāzes cenām intervālā no 166,00 EUR/MWh līdz 227,00 EUR/MWh:

Dabasgāzes cena (bez akcīzes nodokļa), EUR/MWh Siltumenerģijas tarifs EUR/MWh (ar akcīzes nodokļa komponenti 1,78 EUR/MWh)
166,00 107,54
166,50 107,76
167,00 107,98
167,50 108,20
168,00 108,42
168,50 108,64
169,00 108,86
169,50 109,08
170,00 109,30
170,50 109,52
171,00 109,74
171,50 109,96
172,00 110,18
172,50 110,40
173,00 110,62
173,50 110,84
174,00 111,06
174,50 111,28
175,00 111,50
175,50 111,72
176,00 111,94
176,50 112,16
177,00 112,38
177,50 112,60
178,00 112,82
178,50 113,04
179,00 113,26
179,50 113,48
180,00 113,70
180,50 113,92
181,00 114,14
181,50 114,36
182,00 114,58
182,50 114,80
183,00 115,02
183,50 115,24
184,00 115,46
184,50 115,68
185,00 115,90
185,50 116,12
186,00 116,34
186,50 116,56
187,00 116,78
187,50 117,00
188,00 117,22
188,50 117,44
189,00 117,66
189,50 117,88
190,00 118,10
190,50 118,32
191,00 118,54
191,50 118,76
192,00 118,98
192,50 119,20
193,00 119,42
193,50 119,64
194,00 119,86
194,50 120,08
195,00 120,30
195,50 120,52
196,00 120,74
196,50 120,96
197,00 121,18
197,50 121,40
198,00 121,62
198,50 121,84
199,00 122,06
199,50 122,28
200,00 122,50
200,50 122,72
201,00 122,94
201,50 123,16
202,00 123,38
202,50 123,60
203,00 123,82
203,50 124,04
204,00 124,26
204,50 124,48
205,00 124,70
205,50 124,92
206,00 125,14
206,50 125,36
207,00 125,58
207,50 125,80
208,00 126,02
208,50 126,24
209,00 126,46
209,50 126,68
210,00 126,90
210,50 127,12
211,00 127,34
211,50 127,56
212,00 127,78
212,50 128,00
213,00 128,22
213,50 128,44
214,00 128,66
214,50 128,88
215,00 129,10
215,50 129,32
216,00 129,54
216,50 129,76
217,00 129,98
217,50 130,20
218,00 130,42
218,50 130,64
219,00 130,86
219,50 131,08
220,00 131,30
220,50 131,52
221,00 131,74
221,50 131,96
222,00 132,18
222,50 132,40
223,00 132,62
223,50 132,84
224,00 133,06
224,50 133,28
225,00 133,50
225,50 133,72
226,00 133,94
226,50 134,16
227,00 134,38

2. noteikt, ka šā lēmuma lemjošās daļas 1.punktā apstiprinātie tarifi ir spēkā no 2022.gada 15.oktobra līdz 2023.gada 30.aprīlim;

3. uzdot SIA "JUGLAS JAUDA", piemērojot koģenerācijas stacijā saražotās siltumenerģijas tarifu, ņemt vērā konkrētajā mēnesī aktuālo dabasgāzes cenu un iepriekšējā periodā (viens mēnesis vai vairāki) piemēroto un faktisko dabasgāzes cenu šādā kārtībā:

3.1. saražotās siltumenerģijas tarifa piemērošanas pirmajā periodā (viens mēnesis vai vairāki) un periodā, kad netiek izmantota iepriekšējā perioda dabasgāzes cenas starpības korekcija, piemērojamais saražotās siltumenerģijas tarifs atbilst tam šā lēmuma lemjošās daļas 1.punkta saražotās siltumenerģijas tarifam, pie kura dabasgāzes cena ir aritmētiski vistuvāk konkrētajā mēnesī aktuālajai dabasgāzes cenai;

3.2. saražotās siltumenerģijas tarifa piemērošanas periodā, kad tiek izmantota iepriekšējā perioda dabasgāzes cenas starpības korekcija, piemērojamais saražotās siltumenerģijas tarifs nosakāms, saskaitot 3.2.1., 3.2.2. un 3.2.3.apakšpunktā minētās komponentes un pielīdzinot aritmētiski tuvākajam šā lēmuma lemjošās daļas 1.punkta saražotās siltumenerģijas tarifam. Saskaitāmās komponentes:

3.2.1. saražotās siltumenerģijas tarifa aprēķina komponente (EUR/MWh), kas aprēķināta, pamatojoties uz apstiprinātajā tarifā iekļautajām izmaksām, iekļaujot konkrētajā mēnesī aktuālo dabasgāzes cenu;

3.2.2. apstiprinātajā saražotās siltumenerģijas tarifā iekļautā akcīzes nodokļa komponente;

3.2.3. dabasgāzes izmaiņu kompensācijas komponente (EUR/MWh) - iepriekšējā perioda faktisko cenu un iepriekšējā periodā piemērojamā saražotās siltumenerģijas tarifa atbilstošo cenu starpības reizinājums ar iepriekšējā perioda faktiskajiem apjomiem, kas attiecināti uz iepriekšējā periodā lietotājiem nodoto siltumenerģijas apjomu;

4. uzdot SIA "JUGLAS JAUDA" šā lēmuma lemjošās daļas 3.2.apakšpunktā minēto aprēķinu veikt, ja iepriekšējā perioda faktiskā dabasgāzes cena ir zemāka nekā atbilstošās cenas iepriekš piemērotajā saražotās siltumenerģijas tarifā, un noteikt, ka SIA "JUGLAS JAUDA" ir tiesīga veikt šā lēmuma lemjošās daļas 3.2.apakšpunktā minēto aprēķinu, ja iepriekšējā perioda faktiskā dabasgāzes cena ir augstāka nekā atbilstošās cenas iepriekš piemērotajā saražotās siltumenerģijas tarifā;

5. uzdot SIA "JUGLAS JAUDA" iesniegt Regulatoram šā lēmuma lemjošās daļas 3.punktā minētos aprēķinus ("Excel" formātā) līdz 2022.gada 19.oktobrim un turpmāk līdz mēneša trešajai darbdienai, ja plānotas piemērojamā saražotās siltumenerģijas tarifa izmaiņas;

6. uzdot SIA "JUGLAS JAUDA" iesniegt Regulatoram līdz mēneša trešajai darbdienai informāciju par koģenerācijas stacijā saražotajai siltumenerģijai iepriekšējā mēnesī patērētās dabasgāzes apjomu (tūkst. nm3 un MWh), dabasgāzes cenām (atsevišķi norādot dabasgāzes cenas un sistēmas pakalpojumu cenas) un lietotājiem nodotās siltumenerģijas apjomu;

7. uzdot SIA "JUGLAS JAUDA" informāciju par kārtējā mēnesī piemērojamo koģenerācijas stacijā saražotās siltumenerģijas tarifu līdz 2022.gada 19.oktobrim un turpmāk reizi mēnesī līdz attiecīgā mēneša trešajai darbdienai ievietot savā tīmekļvietnē un vienlaicīgi informēt Regulatoru, nosūtot informāciju ievietošanai Regulatora tīmekļvietnē, kā arī Regulatoram iesniegt dokumentu, kas apliecina aktuālo dabasgāzes cenu;

8. uzdot SIA "JUGLAS JAUDA" informēt Regulatoru par jaunu noslēgtu dabasgāzes piegādes līgumu vai grozījumiem līgumā trīs darba dienu laikā pēc jauna līguma noslēgšanas, iesniedzot līguma kopiju un informāciju, kas pamato saimnieciski izdevīgākā kurināmā (dabasgāzes) cenas piedāvājuma izvēli;

9. piešķirt SIA "JUGLAS JAUDA" atļauju pašai saskaņā ar Metodiku noteikt koģenerācijas stacijā saražotās siltumenerģijas tarifus pie dažādām dabasgāzes cenām šķeldas cenas izmaiņu gadījumā;

10. noteikt atļaujas un atbilstoši tai noteikto tarifu termiņu - šīs atļaujas termiņš nosakāms no šā lēmuma spēkā stāšanās brīža līdz 2023.gada 30.aprīlim, un SIA "JUGLAS JAUDA" saskaņā ar šo atļauju noteiktie koģenerācijas stacijā saražotās siltumenerģijas tarifi piemērojami līdz 2023.gada 30.aprīlim;

11. noteikt atļaujas nosacījumu - SIA "JUGLAS JAUDA" pienākumu turpmāk pašai saskaņā ar Metodiku savlaicīgi noteikt koģenerācijas stacijā saražotās siltumenerģijas tarifus pie dažādām dabasgāzes cenām gadījumā, ja kurināmā (šķeldas) cena būs zemāka nekā atbilstošā cena piemērotajā saražotās siltumenerģijas tarifā un ja šī lieluma izmaiņas samazina saražotās siltumenerģijas tarifu;

12. uzdot SIA "JUGLAS JAUDA" iesniegt Regulatoram informāciju par kurināmā (šķeldas) cenu izmaiņām trīs darbdienu laikā, ja izpildās šā lēmuma lemjošās daļas 11.punktā minētais nosacījums;

13. uzdot SIA "JUGLAS JAUDA" vienlaicīgi ar šā lēmuma lemjošās daļas 12.punktā noteiktās informācijas iesniegšanu informēt Regulatoru par jauniem noslēgtajiem kurināmā (šķeldas) piegādes līgumiem vai grozījumiem līgumos, iesniedzot kopijas, kā arī sniegt informāciju, kas pamato saimnieciski izdevīgākās kurināmā cenas piedāvājuma izvēli;

14. noteikt, ka no 2022.gada 15.oktobra līdz 2023.gada 30.aprīlim SIA "JUGLAS JAUDA" nepiemēro ar Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas:

14.1. 2008.gada 1.oktobra lēmumu Nr.335 "Par sabiedrības ar ierobežotu atbildību "Juglas Jauda" koģenerācijas stacijā saražotās siltumenerģijas un elektroenerģijas tarifiem" (Latvijas Vēstnesis, 2008, 155.nr.) apstiprinātos koģenerācijas stacijā saražotās siltumenerģijas tarifus;

14.2. 2009.gada 1.aprīļa lēmumu Nr.67 "Par SIA "Juglas jauda" koģenerācijas stacijā saražotās siltumenerģijas un elektroenerģijas tarifu piemērošanas kārtību" (Latvijas Vēstnesis, 2009, 54.nr) noteikto tarifu piemērošanas kārtību;

14.3. 2016.gada 12.maija lēmumu Nr.74 "Par sabiedrības ar ierobežotu atbildību "Juglas jauda" koģenerācijas stacijā saražotās siltumenerģijas tarifu piemērošanas kārtību" (Latvijas Vēstnesis, 2016, 93.nr) noteikto tarifu piemērošanas kārtību;

14.4. 2017.gada 18.oktobra lēmumu Nr.117 "Par sabiedrības ar ierobežotu atbildību "JUGLAS JAUDA" koģenerācijas stacijā saražotās siltumenerģijas tarifu piemērošanas kārtību" (Latvijas Vēstnesis, 2017, 210.nr) noteikto tarifu piemērošanas kārtību;

14.5. 2020.gada 18.jūnija lēmumu Nr.70 "Par sabiedrības ar ierobežotu atbildību "JUGLAS JAUDA" koģenerācijas stacijā saražotās siltumenerģijas tarifu piemērošanas kārtību" (Latvijas Vēstnesis, 2020, 122.nr) noteikto tarifu piemērošanas kārtību.

Ja mainās tarifus ietekmējošie faktori vai SIA "JUGLAS JAUDA" neievēro normatīvos aktus vai šajā lēmumā noteikto, Regulators var ierosināt tarifu pārskatīšanu vai atcelt šo lēmumu.

Lēmums stājas spēkā ar tā parakstīšanas dienu.

Šo administratīvo aktu var pārsūdzēt Administratīvajā apgabaltiesā viena mēneša laikā no dienas, kad ieinteresētā persona uzzina vai tai vajadzēja uzzināt par pieņemto administratīvo aktu.


Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas
padomes priekšsēdētāja A. Ozola

12.10.2022