Darbības ar dokumentu

Tiesību akts: zaudējis spēku
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Dobeles novada domes saistošie noteikumi Nr. 11

Dobelē 2020. gada 30. aprīlī

Grozījumi Dobeles novada domes 2017. gada 26. oktobra saistošajos noteikumos Nr. 9 "Par pabalstu krīzes situācijā Dobeles novadā"

APSTIPRINĀTI
ar Dobeles novada domes
2020. gada 30. aprīļa
lēmumu Nr. 133/6 (prot. Nr. 6)

Izdoti saskaņā ar Sociālo pakalpojumu un
sociālās palīdzības likuma 35. panta otro daļu

Izdarīt Dobeles novada domes 2017. gada 26. oktobra saistošajos noteikumos Nr. 9 "Par pabalstu krīzes situācijā Dobeles novadā" šādus grozījumus:

1. Papildināt saistošos noteikumus ar 6.3. apakšpunktu šādā redakcijā:

"6.3. 80 euro vienai personai mēnesī, ja ģimene (persona) valstī izsludinātās ārkārtējās situācijas sakarā ar Covid-19 izplatību dēļ nespēj nodrošināt savas pamatvajadzības.".

2. Papildināt saistošos noteikumus ar 6.1 punktu šādā redakcijā:

"6.1 Saistošo noteikumu 6.3. apakšpunktā minētā pabalsta kopējā summa vienai ģimenei nevar pārsniegt šo noteikumu 6.2. apakšpunktā noteikto apmēru.".

3. Papildināt saistošos noteikumus ar 12.1 punktu šādā redakcijā:

"12.1 Saistošo noteikumu 6.3. apakšpunktā minēto pabalstu piešķir laikā, kamēr valstī ir izsludināta ārkārtējā situācija un vienu kalendāra mēnesi pēc ārkārtējās situācijas beigām.".

Dobeles novada domes priekšsēdētājs A. Spridzāns

 

Saistošo noteikumu Nr. 11 "Grozījumi Dobeles novada domes 2017. gada 26. oktobra saistošajos noteikumos Nr. 9 "Par pabalstu krīzes situācijā Dobeles novadā""
paskaidrojuma raksts

Paskaidrojuma raksta sadaļas Norādāmā informācija
1. Projekta nepieciešamības pamatojums Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības likuma 35. panta otrā daļa paredz, ka pašvaldība, neizvērtējot ģimenes (personas) ienākumus, var piešķirt ģimenei (personai) pabalstu krīzes situācijā, savukārt pārejas noteikumu 37. punktā noteikts, ka laikā, kamēr visā valstī ir izsludināta ārkārtējā situācija sakarā ar Covid-19 izplatību, un vienu kalendāra mēnesi pēc ārkārtējās situācijas beigām pašvaldība piešķir ģimenei (personai), kura ārkārtējās situācijas dēļ nespēj nodrošināt savas pamatvajadzības, šā likuma 35. panta otrajā daļā noteikto pabalstu krīzes situācijā, kas tiek izmaksāts no pašvaldības budžeta līdzekļiem.

Saistošie noteikumi ir nepieciešami, lai uzlabotu sociālo situāciju ģimenēm (personām), kuras krīzes situācijā nonākušas sakarā ar ārkārtējo situāciju valstī (piemēram, personai piešķirts atvaļinājums bez darba algas saglabāšanas, bezdarbnieka statuss, bet persona bezdarbnieka pabalstu vēl nesaņem, pašnodarbināta vai uz uzņēmuma līguma nodarbināta persona zaudējusi savu ienākumu avotu, ģimenei (personai) radušies papildus izdevumi, ko tā pati nespēj segt atrodoties pašizolācijā saistībā ar atgriešanos no Covid-19 skartajām valstīm.) Pabalsts krīzes situācijā ārkārtējās situācijas laikā ir viens no atbalsta veidiem Dobeles novada iedzīvotājiem, kas ļaus nodrošināt pamatvajadzības minētājā periodā.

2. Īss projekta satura izklāsts Saistošie noteikumi paredz, ka ģimenei (personai), kura ārkārtējās situācijas dēļ nespēj nodrošināt savas pamatvajadzības, laikā, kamēr visā valstī ir izsludināta ārkārtējā situācija sakarā ar Covid-19 izplatību un vienu kalendāra mēnesi pēc ārkārtējās situācijas beigām, piešķir pabalstu 80 euro mēnesī katram ģimenes loceklim. Lai saņemtu minēto pabalstu, persona iesniedz Sociālajā dienestā argumentētu iesniegumu un dokumentus, kuri apliecina krīzes situācijas faktu. Pabalstu krīzes situācijā pārskaita pabalsta pieprasītāja iesniegumā norādītajā kredītiestādes kontā.
3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu Papildu budžeta līdzekļi 2020. gadā netiek paredzēti.
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Neattiecas.
5. Informācija par administratīvajām procedūrām Nemainās.
6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Neattiecas.

Dobeles novada domes priekšsēdētājs A. Spridzāns

01.05.2020