Darbības ar dokumentu

Tiesību akts: zaudējis spēku
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Kultūras ministrijas rīkojums Nr.2

Rīgā 1998.gada 6.janvārī

Par nolikumu apstiprināšanu

1. Apstiprināt nolikumu par Latvijas Republikas Kultūras ministrijas prēmijām 1998.gadā.

2. Apstiprināt nolikumu par Latvijas Republikas Kultūras ministrijas stipendijām 1998.gadā.

3. Apstiprināt nolikumu par Latvijas Republikas Kultūras ministrijas stipendijām studijām Parīzē 1998.gadā.

Kultūras ministre R.Umblija

Nolikums par Latvijas Republikas Kultūras ministrijas

prēmijām 1998.gadā

1. Latvijas Kultūras ministrija 1998.gadā izsludina prēmiju konkursu ar kopējo prēmiju fondu Ls 2100 (pēc nodokļu samaksas) par spilgtu radošo devumu Latvijas kultūras bagātināšanā aizvadītajā gadā.

2. Prēmēšanai izvirzāmas juridiskas vai fiziskas personas.

3. Kandidātus prēmijām izvirza profesionālās sabiedriskās organizācijas, nacionālās kultūras biedrības, kultūras, mākslas un kultūrizglītības iestādes.

4. Pieteikumi par prēmēšanai izvirzītajiem kandidātiem, viņu radošā darba raksturojumi, recenzijas (preses atsauksmes) jāiesniedz Kultūras ministrijā līdz 1998. gada 15.februārim.

5. Pieteikto kandidātu devumu vērtē un prēmijas piešķir kultūras ministra apstiprināta komisija 13 cilvēku sastāvā. Komisija ievēlē priekšsēdētāju.

6. Komisija ir tiesīga noteikt prēmiju skaitu, lielumu vai vispār tās nepiešķirt.

7. Prēmiju komisijas sēde ir lemttiesīga, ja tajā piedalās vismaz 2/3 dalībnieku. Pēc aizklātas balsošanas komisija pieņem lēmumu, kam nepieciešams vienkāršs balsu vairākums. Ja balsis sadalās līdzīgi, izšķirošā ir priekšsēdētāja balss.

8. Prēmiju komisijas lēmumu apstiprina kultūras ministrs.

9. Divu nedēļu laikā pēc komisijas lēmuma apstiprināšanas, laureātiem izsniedz naudas summu un laureāta diplomu.

Nolikums par Latvijas Republikas Kultūras ministrijas

stipendijām 1998.gadā

1. Stipendiju mērķis ir rosināt kultūras un mākslas profesionāļus un studentus intensīvam radošam vai studiju darbam, sekmēt nozīmīgu kultūras vērtību rašanos.

2. Kultūras ministrija 1998.gadā izsludina konkursu uz piecpadsmit stipendijām, katru Ls 75 mēnesī (pēc nodokļu samaksas).

3. Stpendidātus izvirza profesionālās sabiedriskās organizācijas, kultūras, mākslas un kultūrizglītības iestādes, iesniedzot pieteikumus par stipendijai izvirzītajiem kandidātiem, viņu radošā vai studiju darba raksturojumu Kultūras ministrijā līdz 1998. gada 15.februārim.

4. Lēmumu par stipendiju piešķiršanu pieņem kultūras ministra apstiprināta komisija 13 cilvēku sastāvā. Komisija ievēlē priekšsēdētāju.

5. Atsevišķos gadījumos komisija ir tiesīga stipendiju sadalīt divās pusgada stipendijās.

6. Komisijas sēde ir lemttiesīga, ja tajā piedalās vismaz 2/3 dalībnieku. Pēc aizklātas balsošanas komisija pieņem lēmumu, kam nepieciešams vienkāršs balsu vairākums. Ja balsis sadalās līdzīgi, izšķirošā ir priekšsēdētāja balss.

7. Komisijas lēmumu apstiprina kultūras ministrs.

8. Pamatojoties uz ministra rīkojumu, stipendiātiem izsniedz Kultūras ministrijas stipendiāta apliecību.

8. Stipendiāta pienākums ir sniegt pārskatu par savu radošo vai studiju darbu (koncerti, izstādes, publikācijas utt.), piedalīties festivālos, konkursos, zinātniskajās konferencēs Latvijā un ārpus tās, piesakot sevi kā Kultūras ministrijas stipendiātu.

Nolikums par Latvijas Republikas Kultūras ministrijas

stipendijām studijām Parīzē 1998.gadā

1. Stipendijas mērķis ir finansiāli atbalstīt talantīgus dažādu kultūras nozaru profesionāļus jaunradei Parīzes starptautiskā mākslas centra darbnīcā, sekmējot viņu meistarības pilnveidošanu un radošu izaugsmi, kā arī veicinot nozīmīgu kultūras vērtību rašanos.

2. Kultūras ministrija 1998.gadā izsludina konkursu uz 2 stipendijām, katru Ls 700 apmērā (pēc nodokļu samaksas), divu mēnešu ilgām studijām Parīzes starptautiskā mākslas centra Latvijas darbnīcā. Stipendija paredzēta ceļa izdevumu un darbnīcas divu mēnešu īres maksas segšanai.

3. Stipendiju kandidātiem līdz 1998.gada 15.februārim jāiesniedz Kultūras ministrijā pieteikums, autobiogrāfija (CV), radošā biogrāfija, studiju mērķa un programmas apraksts un 2 ieteikuma vēstules. Pieteikumā jānorāda vēlamais studiju laiks un ilgums.

4. Lēmumu par stipendiju piešķiršanu pieņem kultūras ministra apstiprināta komisija 13 cilvēku sastāvā. Komisija ievēlē priekšsēdētāju.

5. Komisijas sēde ir lemttiesīga, ja tajā piedalās vismaz 2/3 dalībnieku. Pēc aizklātas balsošanas komisija pieņem lēmumu, kam nepieciešams vienkāršs balsu vairākums. Ja balsis sadalās līdzīgi, izšķirošā ir priekšsēdētāja balss.

6. Komisijas lēmumu apstiprina kultūras ministrs.

7. Stipendiāta pienākums ir sniegt publisku radošo pārskatu (izstāde, koncerts, radošais vakars u.tml.) par savu studiju darbu gada laikā pēc atgriešanās no Parīzes.

8. Kultūras ministrijas grāmatvedībā divu nedēļu laikā pēc atgriešanās iesniedzami dokumenti (transporta biļetes, īres maksas kvītis u.c.), kas apliecina ar studijām saistītos izdevumus.

06.01.1998