Darbības ar dokumentu

Tiesību akts: spēkā esošs

Ministru kabineta noteikumi Nr. 460

Rīgā 2017. gada 8. augustā (prot. Nr. 38 50. §)

Grozījumi Ministru kabineta 2007. gada 2. maija noteikumos Nr. 296 "Noteikumi par rūpniecisko zveju teritoriālajos ūdeņos un ekonomiskās zonas ūdeņos"

Izdoti saskaņā ar Zvejniecības likuma
13. panta pirmās daļas 1. punktu

Izdarīt Ministru kabineta 2007. gada 2. maija noteikumos Nr. 296 "Noteikumi par rūpniecisko zveju teritoriālajos ūdeņos un ekonomiskās zonas ūdeņos" (Latvijas Vēstnesis, 2007, 72. nr.; 2008, 49. nr.; 2009, 85., 157., 203. nr.; 2011, 129. nr.; 2012, 19. nr.; 2013, 24., 164. nr.; 2015, 96., 178. nr.; 2016, 179. nr.) šādus grozījumus:

1. Izteikt 6.2.4. apakšpunktu šādā redakcijā:

"6.2.4. šo noteikumu 6.2.3. apakšpunktā minētos no saraksta izslēgtos zvejas kuģus no jauna var iekļaut sarakstā 24 mēnešu laikā no izslēgšanas brīža, tiem atjaunojot arī pirms izslēgšanas paredzētās zvejas vietas un zvejas rajonus, ja zvejniekam ar attiecīgo pašvaldību ir noslēgts līgums par rūpnieciskās zvejas tiesību nomu un ir saņemts Zemkopības ministrijas saskaņojums par zvejas kuģa iekļaušanu sarakstā. Pēc šī termiņa beigām no saraksta izslēgtajiem kuģiem piekrītošā kuģu bruto tonnāža un dzinēju jauda var tikt iedalīta citiem zvejniekiem zvejas kuģu bruto tonnāžas un dzinēju jaudas palielināšanai, ievērojot šo noteikumu 6.2.1. apakšpunktā minēto nosacījumu;".

2. Papildināt noteikumus ar 8.3.1 apakšpunktu šādā redakcijā:

"8.3.1 iesniegt aizpildīto piekrastes zvejas žurnālu par iepriekšējo mēnesi Valsts vides dienestā līdz nākamā mēneša piecpadsmitajam datumam;".

3. Izteikt 8.6. apakšpunktu šādā redakcijā:

"8.6. zvejā aiz piekrastes ūdeņiem marķēt peldošos noenkurotos zvejas rīkus atbilstoši Eiropas Savienības normatīvo aktu prasībām par zvejas rīku marķēšanu Eiropas Savienības dalībvalstu ūdeņos tālāk par 12 jūras jūdzēm no piekrastes dalībvalstu krasta līnijas. Piekrastes zvejā ievērot šo noteikumu 14. punktā minētās prasības;".

4. Izteikt 8.18. apakšpunktu šādā redakcijā:

"8.18. ziņot par kuģa nozveju un par tā paredzamo ienākšanas laiku zivju izkraušanas vietā vismaz divas stundas pirms paredzamās ierašanās ostā vai izkraušanas vietā un izkraušanas uzsākšanas atbilstoši šo noteikumu 5. pielikumā norādītajam kuģa ziņojuma saturam. Izmantojot elektroniskos vai mobilos (SMS) saziņas līdzekļus, Valsts vides dienestam nosūta šādu ar ziņojumu saistītu informāciju:

8.18.1. par visiem kuģiem, kas garāki par 10 metriem (ziņojumu nosūta arī tad, ja kuģis atgriežas bez nozvejas);

8.18.2. par kuģiem ar garumu no astoņiem līdz 10 metriem, ja uz tiem ir paturēta vismaz 300 kg mencu vai divas tonnas brētliņu un reņģu vai citu pelaģisko krājumu nozveja;".

5. Izteikt 8.23. apakšpunktu šādā redakcijā:

"8.23. izkraut un pārkraut attiecīgo sugu zivis vai attiecīgo zivju sugu nozvejas apjomu tikai šādās apstiprinātās ostās un izkraušanas vietās:

8.23.1. Baltijas jūrā nozvejotās mencas, ja to dzīvsvars uz kuģa ir vismaz 750 kilogramu, - Pāvilostas, Liepājas un Ventspils ostā;

8.23.2. Baltijas jūrā un Rīgas jūras līcī nozvejotās brētliņas un reņģes vai citas pelaģiskās sugas, ja to dzīvsvars uz kuģa ir vismaz piecas tonnas, - Pāvilostas, Rīgas, Liepājas, Ventspils, Mērsraga, Salacgrīvas, Skultes, Kuivižu un Rojas ostā, kā arī Nīcas pagasta (Nīcas novadā) Jūrmalciema piestātnē un Kolkas pagasta (Dundagas novadā) Kolkas ciema piestātnē;

8.23.3. dziļūdens sugas, ja to svars ir lielāks par 100 kilogramiem, - Rīgas, Liepājas un Ventspils ostā;

8.23.4. jebkuras zivju sugas jebkura apjoma zvejas produktus no trešo valstu kuģiem - Rīgas un Ventspils ostā;".

6. Izteikt 16.5.3.2. apakšpunktu šādā redakcijā:

"16.5.3.2. zveju ar zivju tīkliem, kas nogremdēti uz grunts, un akmeņplekstu tīkliem, kuru augstums nepārsniedz trīs metrus, zvejojot vietās, kas dziļākas par pieciem metriem, piekrastes ūdeņu joslā no Kolkas raga līdz Latvijas Republikas dienvidu robežai;".

7. Aizstāt 22.4. apakšpunktā skaiti "23.3." ar skaitļiem un vārdu "22.5. un 22.6.".

8. Papildināt noteikumus ar 22.5. un 22.6. apakšpunktu šādā redakcijā:

"22.5. mencu piezveja piekrastē pašpatēriņa zvejā nedrīkst pārsniegt 10 procentu no kopējā nozvejas svara;

22.6. mencu piezveja piekrastē citu zivju sugu komerciālajā zvejā ir atļauta tikai tad, ja konkrētajam zvejniekam ir noteikts mencu nozvejas limits vai attiecīgajiem ūdeņiem (Baltijas jūras, Rīgas jūras līča piekrastes ūdeņi) ir paredzēts mencu piezvejas limits. Ja konkrētajam zvejniekam citu zivju sugu zvejā Baltijas jūras piekrastes ūdeņos mencu piezvejas apjoms noteiktā kopējā mencu piezvejas limita robežās attiecīgā gada laikā sasniedz 100 kilogramu, zvejnieks mencu zveju var turpināt tikai tad, ja attiecīgajā pašvaldībā tiek saņemts mencu nozvejas apjoma limits."

9. Svītrot 23.3. apakšpunktu.

10. Aizstāt 1. pielikuma 4. punktā vārdus "(inspektora vārds, uzvārds, tālruņa numurs)" ar vārdiem "(sagatavotāja vārds, uzvārds, tālruņa numurs)".

11. Aizstāt 1. pielikuma tabulas "Informācija par roņu nodarītajiem postījumiem zvejas rīkiem un nozvejai" 3. ailē vārdus "Novēroto roņu skaits" ar vārdiem "Zvejas rīkos bojāgājušo roņu skaits".

12. Izteikt 5. pielikumu šādā redakcijā:

"5. pielikums
Ministru kabineta
2007. gada 2. maija
noteikumiem Nr. 296

Kuģa ziņojuma saturs pirms kuģa ienākšanas ostā vai izkraušanas vietā un izkraušanas sākuma

1. Kuģa nosaukums.

2. Izkraušanas ostas vai izkraušanas vietas nosaukums un piestātnes numurs vai nosaukums.

3. Paredzamais ienākšanas laiks ostā pēc Latvijas laika.

4. Nozvejoto zivju identifikācijas kods (reņģe - HER, brētliņa - SPR, menca - COD, lasis - SAL, taimiņš - TRS, plekste - FLE, akmeņplekste - TUR, salaka - SME, lucītis - ELP, apaļais jūrasgrundulis - NBU, četrragu buļļzivs - TGQ, menca, kas mazāka par piemērojamo minimālo saglabāšanas references izmēru, - BMS COD, lasis, kas mazāks par piemērojamo minimālo saglabāšanas references izmēru, - BMS SAL) un svars kilogramos vai attiecībā uz lašu nozveju - daudzums gabalos.

5. Piezvejas zivju identifikācijas kods un svars kilogramos."

13. Papildināt 6. pielikuma II nodaļu ar 3.1 punktu šādā redakcijā:

"3.1 Apaļo jūrasgrunduļu murds ne lielāks par 150

no 24 līdz 361

no 24 līdz 36"

14. Izteikt 9. pielikumu šādā redakcijā:

"9. pielikums
Ministru kabineta
2007. gada 2. maija
noteikumiem Nr. 296

Ģerboņa vieta

 

(valsts iestāde)

Piekrastes zvejas atļauja (licence) Nr._________

1. Izsniegšanas vieta  

2. Izsniegšanas datums  

3. Zvejas mērķis  
 

(pašpatēriņa zveja vai komerciālā zveja (komerciālajai zvejai norādīt īpašās atļaujas (licences) numuru komercdarbībai zvejniecībā))


4. Zvejas atļauja (licence) izdota  
 

(juridiskās personas nosaukums, reģistrācijas numurs

 

vai fiziskās personas vārds, uzvārds un personas kods, vai individuālā komersanta reģistrācijas numurs)

 

(adrese, tālruņa numurs)


5. Izdošanas pamatojums  
 

(nomas līguma protokola numurs un izsniegšanas datums)


6. Zvejas vieta  
 

(pašvaldības piekrastes teritorija)


7. Zvejas rīki  
 

(nosaukums, skaits, linuma acs izmērs)


8. Zivju suga un nozvejas apjoms (ja noteikts limits)  
 

(zivju suga, daudzums, kg)


9. Zvejas rīka marķējums  

10. Kuģis (zvejas laiva)  
 

(reģistrācijas numurs, borta numurs)


11. Zvejas atļauju (licenci) saņēma  
 

(vārds, uzvārds, personas kods, paraksts, adrese)

 
 

12. Zvejas atļaujas (licences) derīguma termiņš no  

līdz

 

13. Izsniedzējs  
 

(valsts iestādes amatpersonas amats, vārds, uzvārds un paraksts)

 

Z. v."

Ministru prezidents Māris Kučinskis

Zemkopības ministrs Jānis Dūklavs

11.08.2017