Darbības ar dokumentu

Tiesību akts: zaudējis spēku
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Talsu novada domes saistošie noteikumi Nr. 22

Talsos 2012. gada 25. oktobrī (prot. Nr. 20, 22. p., lēmums Nr. 769)

Par grozījumiem 11.02.2010. saistošajos noteikumos Nr. 6 "Par nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumu piešķiršanu Talsu novadā"

Izdoti saskaņā ar likuma "Par nekustamā īpašuma nodokli"
5. panta 3. daļu

1. Papildināt Talsu novada domes 11.02.2010. saistošos noteikumus Nr. 6 "Par nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumu piešķiršanu Talsu novadā" (protokols Nr. 3, lēmums Nr. 114) ar 2.7. punktu šādā redakcijā:

"2.7. Par piesārņotu un potenciāli piesārņotu īpašumā esošu zemi, kura netiek izmantota saimnieciskās darbības veikšanai - 90% no nekustamā īpašuma nodokļa summas, saskaņā ar domes apstiprināto nekustamo īpašumu sarakstu."

2. Papildināt saistošos noteikumus Nr. 6 ar 4.6. punktu šādā redakcijā:

"4.6. Punktā 2.7. minēto personu īpašumam nodokļa atvieglojums tiek piešķirts pēc domes apstiprinātā nekustamo īpašumu saraksta, aprēķinot nodokli par taksācijas gadu."

3. Papildināt saistošos noteikumus Nr. 6 ar 4.7. punktu šādā redakcijā:

"4.7. Punktā 2.7. minēto personu īpašumam nodokļa atvieglojums netiek piešķirts, ja ir nekustamā īpašuma nodokļa parāds. Nodokļa atvieglojums tiek piešķirts taksācijas gadā ar nākamo mēnesi pēc nodokļa parāda samaksas."

Talsu novada domes priekšsēdētājs M. Krotovs

 

25.10.2012. saistošo noteikumu Nr. 22 "Par grozījumiem 11.02.2010. saistošajos noteikumos Nr. 6 "Par nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumu piešķiršanu Talsu novadā""
paskaidrojuma raksts

Sadaļas nosaukums

Sadaļas paskaidrojums

1. Projekta nepieciešamības pamatojums Likuma "Par nekustamā īpašuma nodokli" 5. panta 3. daļa paredz, ka pašvaldības var izdot saistošos noteikumus, kuros paredzēti atvieglojumi atsevišķām nekustamā īpašuma nodokļa maksātāju kategorijām.
2. Īss projekta satura izklāsts Noteikumu sagatavošanas mērķis ir papildināt esošos noteikumus. Tiek paplašināts to personu loks, kuras var pretendēt uz nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumiem.
3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu Saistošo noteikumu īstenošana samazinās pašvaldības budžeta ienākumus līdz 500 latiem.
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Ietekme uz uzņēmējdarbības vidi ir nenozīmīga.
5. Informācija par administratīvajām procedūrām Administratīvās procedūras netiek mainītas.
6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Konsultācijas nav notikušas.

Talsu novada domes priekšsēdētājs M. Krotovs

02.12.2012