Darbības ar dokumentu

Tiesību akts: zaudējis spēku
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Liepājas pilsētas domes saistošie noteikumi Nr.3

Liepājā 2017.gada 19.janvārī (prot. Nr.1, 3.§)

Par grozījumiem Liepājas pilsētas domes 2008.gada 17.janvāra saistošajos noteikumos Nr.3 "Par pašvaldības nodevu par reklāmas izvietošanu Liepājā"

Izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām"
43.panta pirmās daļas 7.punktu,
likuma "Par nodokļiem un nodevām"
12.panta pirmās daļas 7.punktu un
Ministru kabineta 2005.gada 28.jūnija
noteikumu Nr.480 "Noteikumi par kārtību,
kādā pašvaldības var uzlikt pašvaldību nodevas"
16.1 punktu

Izdarīt Liepājas pilsētas domes 2008.gada 17.janvāra saistošajos noteikumos Nr.3 "PAR PAŠVALDĪBAS NODEVU PAR REKLĀMAS IZVIETOŠANU LIEPĀJĀ" šādus grozījumus:

1. Papildināt ar 2.3.13.apakšpunktu šādā redakcijā:

"2.3.13. pašvaldības izveidotu aģentūru un kapitālsabiedrību, kurās Liepājas pilsētas pašvaldībai pieder kapitāla daļas, kuras darbojas kultūras, mākslas, sporta un tūrisma jomā, sniegta informācija par tās pamatdarbības pakalpojumu".

2. Izteikt 3.2.apakšpunktā tekstu "B - reklāmas nodevas bāzes likme 1,00 euro; reklāmai, kas izvietota sabiedriskā transporta pieturvietu nojumēs, bāzes likme - 0,50 euro" šādā redakcijā:

"B - reklāmas nodevas bāzes likme 1,00 euro".

Liepājas pilsētas domes priekšsēdētājs U.Sesks

 

Saistošo noteikumu "Par grozījumiem Liepājas pilsētas domes 2008. gada 17. janvāra saistošajos noteikumos Nr.3 "Par pašvaldības nodevu par reklāmas izvietošanu Liepājā""
paskaidrojuma raksts

Paskaidrojuma raksta sadaļas Informācija
1. Projekta nepieciešamības pamatojums Grozījumi Liepājas pilsētas domes 2008.gada 17.janvāra saistošajos noteikumos Nr.3 "PAR PAŠVALDĪBAS NODEVU PAR REKLĀMAS IZVIETOŠANU LIEPĀJĀ" izstrādāti, ievērojot, ka pašvaldības izveidotas aģentūras un kapitālsabiedrības, līdzīgi kā pašvaldības iestādes, savu darbību veic pašvaldības attīstības veicināšanai, līdz ar ko samērīgs risinājums ir šo subjektu atbrīvošana no reklāmas nodevas samaksas gadījumos, kad informācija tiek sniegta par tās pamatdarbības pakalpojumu kultūras, mākslas, sporta un tūrisma jomā. Vienlaikus, ievērojot Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas vēstuli, paredzēts izslēgt tiesību normu, kas rada nepamatotas ekonomiskās priekšrocības komersantam, kurš izvieto reklāmu sabiedriskā transporta pieturvietu nojumēs.
2. Īss projekta satura izklāsts Saistošie noteikumi tiek papildināti ar apakšpunktu, kurš paredz papildināt subjektu loku, kas atbrīvojami no nodevas par reklāmas izvietošanu publiskās vietās - pašvaldības izveidotas aģentūras un kapitālsabiedrības, sniedzot informāciju par tās pamatdarbības pakalpojumu kultūras, mākslas, sporta un tūrisma jomā.

No saistošajiem noteikumiem tiek izslēgta norma, kas paredz reklāmai, kas izvietota sabiedriskā transporta pieturvietu nojumēs, bāzes likmi - 0,50 euro (pamata bāzes likme ir 1,00 euro).

3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu

Atbrīvojot pašvaldības izveidotās aģentūras un kapitālsabiedrības no reklāmas nodevas, provizoriski aprēķini liecina, ka ienākumi samazināsies aptuveni par 2000 euro.

Sabiedriskā transporta pieturvietās šobrīd ar bāzes likmi 0,5 euro reklāmas izvieto tikai SIA "RIGABURGER". Komersantam tiks vērsta uzmanība uz tiesībām vērsties Liepājas pilsētas domē ar lūgumu samazināt vai atbrīvot no nodevas samaksas saskaņā ar saistošo noteikumu 2.7.punktu. Eventuāli secināms, ka ietekmes uz budžetu nebūs.

4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Paplašinot subjektu, kas atbrīvojami no reklāmas nodevas samaksas, loku, tiks veicināta uzņēmējdarbība pilsētā. Savukārt subjektiem, kas izvieto reklāmu sabiedriskā transporta pieturvietās, līdzīgi kā citiem reklāmas devējiem, paliek tiesības vērsties Liepājas pilsētas domē ar lūgumu samazināt vai atbrīvot no nodevas, ievērojot ieguldījumu pilsētas infrastruktūras uzlabošanā (saistošo noteikumu 2.7.punkts).
5. Informācija par administratīvajām procedūrām Saistošie noteikumi tiks nosūtīti informācijai Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai, pēc pozitīva atzinuma saņemšanas tiks publicēti oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis" un Liepājas pilsētas pašvaldības mājaslapā www.liepaja.lv.

6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām

Vairākkārt saņemtas uzņēmēju vēstules ar lūgumu pārskatīt reklāmas nodevas apmēru; pēdējā - Liepājas Olimpiskā centra 2016.gada 20.oktobra vēstule "Par kapitālsabiedrību atbrīvošanu no reklāmas nodevas".

Liepājas pilsētas domes priekšsēdētājs U.Sesks

01.03.2017