Darbības ar dokumentu

Tiesību akts: spēkā esošs

Ministru kabineta noteikumi Nr. 626

Rīgā 2016. gada 20. septembrī (prot. Nr. 46 7. §)

Grozījumi Ministru kabineta 2014. gada 5. augusta noteikumos Nr. 445 "Kārtība, kādā veicami maksājumi par dzīvojamo māju privatizācijas objektiem"

Izdoti saskaņā ar likuma "Par valsts un pašvaldību dzīvojamo māju
privatizāciju" 5. panta otro daļu, 41. panta sesto daļu,
45. panta otro daļu un 66. panta pirmo daļu

Izdarīt Ministru kabineta 2014. gada 5. augusta noteikumos Nr. 445 "Kārtība, kādā veicami maksājumi par dzīvojamo māju privatizācijas objektiem" (Latvijas Vēstnesis, 2014, 161. nr.; 2015, 118. nr.) šādus grozījumus:

1. Izteikt norādi, uz kāda likuma pamata noteikumi izdoti, šādā redakcijā:

"Izdoti saskaņā ar likuma "Par valsts un pašvaldību dzīvojamo māju privatizāciju" 5. panta otro daļu, 41. panta sesto daļu, 45. panta otro daļu un 66. panta pirmo daļu".

2. Izteikt 7. punktu šādā redakcijā:

"7. Maksājumi par privatizācijas objektu, kas veikti euro, ieskaitāmi privatizācijas komisijas norādītajā kontā, maksājumi par privatizācijas objektu, kas veikti sertifikātos, ieskaitāmi tās institūcijas sertifikātu uzkrāšanas kontā, kurai saskaņā ar likuma "Par valsts un pašvaldību dzīvojamo māju privatizāciju" 5. panta otro daļu ir deleģēts valsts pārvaldes uzdevums - apkalpot privatizācijas sertifikātu kontus, kuros veicami maksājumi par dzīvojamo māju privatizācijas objektiem un dzīvokļu, mākslinieka darbnīcu un neapdzīvojamo telpu nodošanu īpašumā līdz dzīvojamās mājas privatizācijai (turpmāk - privatizācijas sertifikātu kontu turētājs), likumā "Par valsts un pašvaldību dzīvojamo māju privatizāciju", šajos noteikumos un pirkuma līgumā noteiktajā kārtībā."

3. Izteikt pielikuma 3. punktu šādā redakcijā:

"3. Pircējs ir iemaksājis  
 

(privatizācijas komisijas nosaukums)

norādītajā naudas kontā Nr. ______________________ ______ euro un

 

(privatizācijas sertifikātu konta turētāja nosaukums (firma), reģistrācijas numurs un adrese)

sertifikātu uzkrāšanas kontā Nr. ___________________ ______ privatizācijas (kompensācijas) sertifikātus, un to apliecina šīs institūcijas sagatavotais un līgumam pievienotais apliecinājums."

Ministru prezidents Māris Kučinskis

Ministru prezidenta biedrs,
ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens

28.09.2016