Darbības ar dokumentu

Tiesību akts: zaudējis spēku
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Jēkabpils pilsētas domes saistošie noteikumi Nr.18

Jēkabpilī 2014.gada 26.jūnijā

Grozījumi Jēkabpils pilsētas domes 2013.gada 29.augusta saistošajos noteikumos Nr.43 "Jēkabpils pilsētas pašvaldības nolikums"

Izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām"
21.panta pirmās daļas 1.punktu, 24.pantu

1. Izdarīt Jēkabpils pilsētas domes 2013.gada 29.augusta saistošajos noteikumos Nr.43 "Jēkabpils pilsētas pašvaldības nolikums" šādu grozījumu:

papildināt 14.punktu ar 14.18. - 14.22.apakšpunktiem šādā redakcijā:

"14.18. parakstīt izziņas par atteikumu izmantot pirmpirkuma tiesības,

14.19. atbild par grāmatvedības uzskaiti un organizāciju,

14.20. izstrādā un apstiprina normatīvajiem aktiem grāmatvedības un budžeta jomā atbilstošu un pašvaldības specifikai atbilstošu vienotu grāmatvedības uzskaites kārtību pašvaldībai, kuru ievēro visas finanšu pārskatu konsolidācijā iesaistītās iestādes, un nosaka konkrētus principus, nostādnes, metodes, noteikumus un praksi (tai skaitā uzskaites pamatprincipus, kontu plānu un darījumu grāmatojumus, būtiskuma līmeni), ko iestādes lieto, veicot grāmatvedības uzskaiti un sagatavojot finanšu pārskatus,

14.21. nosaka grāmatvedības attaisnojuma un uzskaites dokumentu un pieņemšanas - nodošanas aktu sagatavošanas, parakstīšanas, apmaksas un aprites kārtību, kā arī preču un pakalpojumu saņemšanas, uzskaites un norakstīšanas kārtību pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādēs, Jēkabpils bāriņtiesā, Jēkabpils Tālākizglītības un informācijas tehnoloģiju centrā.

14.22. nosaka personāla lietvedības dokumentu sagatavošanas, parakstīšanas un aprites kārtību pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādēs, Jēkabpils bāriņtiesā, Jēkabpils Tālākizglītības un informācijas tehnoloģiju centrā."

Jēkabpils pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks sociālos jautājumos J.Raščevskis

 

 

Jēkabpils pilsētas domes 26.06.2014. saistošo noteikumu Nr.18 "Grozījumi Jēkabpils pilsētas domes 2013.gada 29.augusta saistošajos noteikumos Nr.43 "Jēkabpils pilsētas pašvaldības nolikums""
paskaidrojuma raksts

Paskaidrojuma raksta sadaļas

Norādāmā informācija

1. Projekta nepieciešamības pamatojums Lai nodrošinātu ātru un efektīvu pašvaldības uzdevumu izpildi, ir nepieciešams pašvaldības vārdā pilnvarot pašvaldības izpilddirektoru un noteikt tā kompetenci pašvaldības nolikumā.
2. Īss projekta satura izklāsts Saistošie noteikumi izstrādāti, pamatojoties uz likuma "Par pašvaldībām" 21.panta pirmās daļas 1. un 24.pantu, 41.panta pirmās daļas 1.punktu.

01.10.2010. Ministru kabineta noteikumu Nr.919 "Noteikumi par vietējo pašvaldību pirmpirkuma tiesību izmantošanas kārtību un termiņiem" 2.punktu un 4.punktu, t.i., atsavinot nekustamo īpašumu, pirkuma līgums vai tā noraksts pirms īpašuma tiesību nostiprināšanas zemesgrāmatās iesniedzams attiecīgajai vietējās pašvaldības domei, tās pilnvarotai institūcijai vai amatpersonai, kas pēc pirkuma līguma vai tā noraksta saņemšanas izsniedz rakstisku izziņu un ja vietējai pašvaldībai atsavināmais nekustamais īpašums nav nepieciešams, lai pildītu likumā noteiktās pašvaldību funkcijas, pašvaldības institūcija vai amatpersona ne vēlāk kā piecu darbdienu laikā pēc pirkuma līguma vai tā noraksta saņemšanas sagatavo izziņu par atteikumu izmantot pirmpirkuma tiesības.

15.12.2009. Ministru kabineta noteikumu Nr.1486 "Kārtība, kādā budžeta iestādes kārto grāmatvedības uzskaiti" 5.punktā ir noteikts, ka Ministrija, cita centrālā valsts iestāde vai pašvaldība izstrādā un apstiprina normatīvajiem aktiem grāmatvedības un budžeta jomā atbilstošu un nozares vai pašvaldības specifikai atbilstošu vienotu grāmatvedības uzskaites kārtību nozarei vai pašvaldībai. Vienoto grāmatvedības uzskaites kārtību ievēro visas finanšu pārskatu konsolidācijā iesaistītās iestādes. Minēto noteikumu 6.punktā noteikts, ka grāmatvedības uzskaites kārtība nosaka konkrētus principus, nostādnes, metodes, noteikumus un praksi (tai skaitā uzskaites pamatprincipus, kontu plānu un darījumu grāmatojumus, būtiskuma līmeni), ko budžeta iestāde lieto, veicot grāmatvedības uzskaiti un sagatavojot finanšu pārskatus.

Ar saistošajiem noteikumiem tiek noteikta pašvaldības izpilddirektora kompetence.

3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu Saistošie noteikumi nepiedāvā izmaiņas attiecībā uz pašvaldības budžetu. Saistošo noteikumu izpilde tiks nodrošināta esošo institūciju ietvaros.
4. Informācija par administratīvajām procedūrām Par saistošo noteikumu piemērošanu var griezties Jēkabpils pilsētas pašvaldībā.
5. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Nav attiecināms.

Jēkabpils pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks sociālos jautājumos J.Raščevskis

27.06.2014