Darbības ar dokumentu

Tiesību akts: zaudējis spēku
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Ekonomikas ministrijas rīkojums nr.4

1995.gada 10.janvārī

Par kārtību, kādā ievedami preču un citu priekšmetu paraugi pārbaudes, analīzes un izmēģinājumu mērķiem

Izdots saskaņā ar likuma "Par muitas nodokli (tarifiem)" 22.pantu

 

1. Lietotie termini

Preces - juridisko personu valdījumā esošie priekšmeti (materiāli), kas tiek pārvietoti pāri Latvijas Republikas muitas robežai kā pirkšanas un pārdošanas, maiņas, nomas vai citāda ekonomiska darījuma objekti.

Priekšmeti - jebkuri priekšmeti (materiāli), kuri tiek pārvietoti pāri Latvijas Republikas muitas robežai.

Paraugi - preces vai priekšmeti (materiāli) šīs kārtības izpratnē, kuriem piemīt sensoro, fizisko, ķīmisko, bioloģisko un bakterioloģisko īpašību kopums, ko testēšanas, mērījumu vai citu pārbaužu rezultātā varētu attiecināt uz visu preču vai priekšmetu partiju.

Pārbaudes, analīzes un izmēģinājumu metodes - testēšanas, izmēģinājumu, pārbaužu praktiskās īstenošanas paņēmieni atbilstoši normatīvi tehniskās dokumentācijas prasībām.

Ievedums Latvijas Republikā - preču un citu priekšmetu faktiskā pārvietošana pāri Latvijas Republikas muitas robežai.

 

2. Šie noteikumi nosaka kārtību, kādā Latvijas Republikā ar muitas nodokli netiek aplikti preču un citu priekšmetu paraugi, kuri ievesti pārbaudes, analīzes un izmēģinājumu mērķiem.

3. Juridiskajai personai, kas ieved Latvijas Republikā preču un citu priekšmetu paraugus pārbaudes, analīzes vai izmēģinājumu mērķiem, nav jāmaksā muitas nodokļi, ja muitas iestādē tiek iesniegta Ekonomikas ministrijas izsniegta atļauja, kas apstiprināta ar valsts sekretāra vai viņa vietnieka parakstu un zīmogu.

4. Ekonomikas ministrija izsniedz šo atļauju, pamatojoties uz šādiem dokumentiem:

4.1. motivētu juridiskās personas iesniegumu ar lūgumu atļaut bez muitas nodokļa maksājumiem ievest preces un citus priekšmetus, kuri nav domāti kā pirkšanas vai pārdošanas, maiņas, nomas vai citāda ekonomiska darījuma objekts. Iesniegumā jānorāda ievedēja saistība pēc pārbaudes, testēšanas vai izmēģinājumu pabeigšanas iesniegt Ekonomikas ministrijai un FM VID attiecīgus dokumentus gadījumā, ja ievestie paraugi pārbaužu, testēšanas vai izmēģinājumu rezultātā nav mainījuši savu nosaukumu un ir pilnībā izlietoti, iznīcināti vai citādā veidā kļuvuši nelietojami un to atpakaļizvešana nav fiziski iespējama (norakstīšanas, iznīcināšanas u.c. aktus, ekspertīzes slēdzienus u.tml.);

4.2. līguma vai vēstules kopiju (oriģinālu uzrādot) par preču un priekšmetu paraugu ievešanu pārbaudes, analīzes vai izmēģinājumu mērķiem;

4.3. pārbaudes, testēšanas vai izmēģinājuma metodes kopiju vai tās izrakstu, kura reglamentē parauga lielumu (daudzumu), pārbaudes, analīzes vai izmēģinājuma kārtību;

4.4. ministrijas, kuras ietekmes sfērā darbojas uzņēmējs, valsts sekretāra vai valsts sekretāra vietnieka akceptētu saskaņojumu attiecībā uz preču un citu priekšmetu paraugiem, to fizisko daudzumu (apjomu);

4.5. Valsts augu aizsardzības stacijas atlaujas kopiju, oriģinālu uzrādot dokumentus iesniedzot, attiecībā uz paraugiem, kuri saskaņā ar kombinēto nomenklatūru klasificēti 38.preču grupā (Augu aizsardzības likuma p.6.2.1.).

5. Ekonomikas ministrija izsniedz atļaujas preču un citu priekšmetu paraugu ievešanai pārbaudes, analīzes un izmēģinājumu mērķiem katrai atsevišķai ieveduma partijai.

Ministrs J.Zvanītājs

10.01.1995