Darbības ar dokumentu

Tiesību akts: spēkā esošs

Saeima ir pieņēmusi un Valsts
prezidents izsludina šādu likumu:

Grozījumi Preču un pakalpojumu drošuma likumā

Izdarīt Preču un pakalpojumu drošuma likumā (Latvijas Vēstnesis, 2004, 66.nr.; 2005, 104.nr.; 2007, 203.nr.; 2011, 33.nr.) šādus grozījumus:

1. Aizstāt 5.panta trešajā daļā vārdu "laikrakstā" ar vārdiem "oficiālajā izdevumā".

2. Papildināt 6.panta otrās daļas otro teikumu pēc vārdiem "labu ražošanas praksi attiecīgajā sfērā" ar vārdiem "tirgus uzraudzības iestāžu apstiprinātajām pakalpojumu drošuma vadlīnijām".

3. Papildināt likumu ar 8.1 pantu šādā redakcijā:

"8.1 pants. Ja prece vai pakalpojums var radīt nopietnu risku cilvēka dzīvībai, veselībai, videi vai īpašumam, Ministru kabinets nosaka speciālās prasības vai nepieciešamos pasākumus riska mazināšanai vai novēršanai, preču aprites vai pakalpojumu piedāvāšanas kārtību, kā arī to uzraudzības un kontroles kārtību."

4. 12.pantā:

izslēgt otrās daļas 1.punktā vārdus "tirgū piedāvājamo";

papildināt otrās daļas 3.punktu pēc vārdiem "preču paraugus" ar vārdiem "veikt kontrolpirkumus preču paraugu iegādei";

papildināt pantu ar 2.1 daļu šādā redakcijā:

"(21) Tirgus uzraudzības iestādes un muitas iestādes, veicot Eiropas Parlamenta un Padomes 2008.gada 9.jūlija regulas Nr. 765/2008, ar ko nosaka akreditācijas un tirgus uzraudzības prasības attiecībā uz produktu tirdzniecību un atceļ regulu (EEK) Nr. 339/93, 27.pantā noteiktās darbības, ir tiesīgas pieprasīt un bez maksas izņemt preču paraugus un organizēt preces laboratorisku vai cita veida ekspertīzi."

5. 13.pantā:

papildināt ceturtās daļas 2.punkta "a" apakšpunktu pēc vārda "pieprasīt" ar vārdiem "vai organizēt";

aizstāt ceturtās daļas 2.punkta "b" apakšpunktā vārdus "pieprasīt vai organizēt" ar vārdiem "pieprasīt, koordinēt vai, ja nepieciešams, organizēt";

aizstāt septītās daļas pirmajā teikumā vārdus un skaitļus "Eiropas Kopienas dibināšanas līgumu un jo īpaši tā 28. un 30.panta noteikumiem" ar vārdiem un skaitļiem "Līgumu par Eiropas Savienības darbību un jo īpaši tā 34. un 36.panta noteikumiem".

6. 15.pantā:

izteikt otro daļu šādā redakcijā:

"(2) Ja konstatēts, ka prece neatbilst drošuma prasībām, izdevumus par ekspertīzi un par kontrolpirkumu samaksāto naudas summu atlīdzina:

1) ražotājs;

2) ja preces ražotājs nav reģistrēts Latvijā, - izplatītājs, kurš pirmais piegādājis Latvijas tirgū drošuma prasībām neatbilstošo preci;

3) šā likuma 12.panta 2.1 daļā minētajā gadījumā - importētājs.";

izslēgt 2.1 daļu;

papildināt pantu ar 2.3 daļu šādā redakcijā:

"(23) Ja konstatēts, ka pakalpojums neatbilst drošuma prasībām, izdevumus par ekspertīzi atlīdzina pakalpojuma sniedzējs.";

izslēgt trešās daļas otrajā teikumā vārdus "kas organizējusi ekspertīzi".

Likums Saeimā pieņemts 2014.gada 20.martā.

Valsts prezidents A.Bērziņš

Rīgā 2014.gada 2.aprīlī

16.04.2014