Darbības ar dokumentu

Tiesību akts: spēkā esošs

Ministru kabineta noteikumi Nr.49

Rīgā 2014.gada 21.janvārī (prot. Nr.3 44.§)

Grozījumi Ministru kabineta 2002.gada 22.oktobra noteikumos Nr.478 "Kārtība, kādā aizpildāmas, iesniedzamas, reģistrējamas un glabājamas valsts amatpersonu deklarācijas un aizpildāmi un iesniedzami valsts amatpersonu saraksti"

Izdoti saskaņā ar likuma "Par interešu konflikta novēršanu
valsts amatpersonu darbībā" 20.panta piekto daļu,
24.panta 2.1 daļu un trešo daļu

Izdarīt Ministru kabineta 2002. gada 22. oktobra noteikumos Nr. 478 "Kārtība, kādā aizpildāmas, iesniedzamas, reģistrējamas un glabājamas valsts amatpersonu deklarācijas un aizpildāmi un iesniedzami valsts amatpersonu saraksti" (Latvijas Vēstnesis, 2002, 157. nr.; 2003, 105. nr.; 2006, 74., 163. nr.; 2010, 12., 97. nr.; 2012, 25. nr.; 2013, 52. nr.) šādus grozījumus:

1. Izteikt 3.2., 3.3. un 3.4. apakšpunktu šādā redakcijā:

"3.2. norādot informāciju par citiem amatiem, ko tas ieņem papildus valsts amatpersonas amatam, kā arī par uzņēmuma līgumiem vai pilnvarojumiem, kuros noteiktās saistības tas pilda, sniedz ziņas par to juridisko personu identifikācijas datiem, kurās deklarācijas iesniedzējs ieņem amatus, vai fiziskajām personām (norādot vārdu un uzvārdu) vai juridisko personu identifikācijas datiem, kuras ir deklarācijas iesniedzēja darba devēji vai pilnvarotāji. Sniedzamas ziņas arī par deklarācijas iesniedzēja amatiem biedrībās, nodibinājumos, politiskajās un reliģiskajās organizācijās un arodbiedrībās;

3.3. norādot informāciju par tā īpašumā, valdījumā vai lietošanā esošajiem nekustamajiem īpašumiem (arī par īpašumiem, kurus tas nomā no citām personām un kuri ir tā valdījumā sakarā ar nodibināto aizbildnību vai aizgādnību), sniedz ziņas par to veidiem un atrašanās vietu (valsts, pilsēta/apdzīvota vieta). Valsts ieņēmumu dienests elektroniskās deklarēšanas sistēmā nodrošina, ka ir pieejami Tiesu administrācijas pārziņā esošās valsts informācijas sistēmas "Valsts vienotā datorizētā zemesgrāmata" dati par deklarācijas iesniedzēja īpašumā (kopīpašumā) esošajiem nekustamajiem īpašumiem (nekustamā īpašuma veids, atrašanās vieta (valsts, pilsēta/apdzīvota vieta), atzīme par to, vai nekustamais īpašums ir īpašumā vai kopīpašumā);

3.4. norādot informāciju par to, ka deklarācijas iesniedzējs ir individuālais komersants, par komercsabiedrībām, kuru dalībnieks, akcionārs vai biedrs tas ir, kā arī par tam piederošajām kapitāla daļām, akcijām un vērtspapīriem, sniedz ziņas par to identifikācijas datiem, kā arī par to juridisko personu identifikācijas datiem, kuru kapitāla daļas pieder deklarācijas iesniedzējam (norādot kapitāla daļu skaitu un summu), deklarācijas iesniedzējam piederošajiem vērtspapīriem sadalījumā pa to veidiem (norādot to veidu, skaitu, summu nominālvērtībā un juridiskās personas - vērtspapīru emitenta - nosaukumu). Privatizācijas un kompensācijas sertifikātiem norāda tikai to skaitu;".

2. Izteikt 4.3. apakšpunktu šādā redakcijā:

"4.3. sniedz ziņas par tā īpašumā (kopīpašumā), valdījumā vai lietošanā esošajiem nekustamajiem īpašumiem (arī par īpašumiem, kurus tas nomā no citām personām un kuri ir tā valdījumā sakarā ar nodibināto aizbildnību vai aizgādnību), norādot īpašuma adresi. Valsts ieņēmumu dienests elektroniskās deklarēšanas sistēmā nodrošina, ka ir pieejami Tiesu administrācijas pārziņā esošās valsts informācijas sistēmas "Valsts vienotā datorizētā zemesgrāmata" dati par deklarācijas iesniedzēja īpašumā (kopīpašumā) esošajiem nekustamajiem īpašumiem (nekustamā īpašuma veids, nekustamā īpašuma nosaukums (ja tāds ir), nekustamā īpašuma atrašanās vieta (pilsēta/pagasts/novads) un nekustamā īpašuma objekta adrese (ja tāda ir), atzīme par to, vai nekustamais īpašums ir īpašumā vai kopīpašumā);".

3. Papildināt noteikumus ar 27. punktu šādā redakcijā:

"27. Šo noteikumu 3.12. un 4.8. apakšpunktā minētā norma par Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes pārziņā esošās valsts informācijas sistēmas "Iedzīvotāju reģistrs" datu pieejamību par deklarācijas iesniedzēja laulāto, vecākiem, brāļiem, māsām un bērniem (vārds, uzvārds un radniecība) Valsts ieņēmumu dienesta elektroniskās deklarēšanas sistēmā un šo noteikumu 3.3. un 4.3. apakšpunktā minētā norma par Tiesu administrācijas pārziņā esošās valsts informācijas sistēmas "Valsts vienotā datorizētā zemesgrāmata" datu pieejamību Valsts ieņēmumu dienesta elektroniskās deklarēšanas sistēmā piemērojama ar 2015. gada 1. janvāri."

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis

Finanšu ministrs Andris Vilks

24.01.2014