Darbības ar dokumentu

Tiesību akts: zaudējis spēku
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Ventspils pilsētas domes saistošie noteikumi Nr.31

Ventspilī 2013.gada 22.novembrī (prot. Nr.20; 22.§)

Par grozījumiem Ventspils pilsētas domes 21.04.2008. saistošajos noteikumos Nr.10 "Par Ventspils pašvaldības pabalstu talantīgo trūcīgo un maznodrošināto jauniešu izglītībai"

Izdoti saskaņā ar Sociālo pakalpojumu
un sociālās palīdzības likuma
35.panta trešo un ceturto daļu

Izdarīt Ventspils pilsētas domes 21.04.2008. saistošajos noteikumos Nr.10 "Par Ventspils pašvaldības pabalstu talantīgo trūcīgo un maznodrošināto jauniešu izglītībai" ("Latvijas Vēstnesis", 2008, Nr.80) šādus grozījumus:

1.1. izteikt 1.1. apakšpunktu šādā redakcijā:

"1.1. Jaunietis - šo saistošo noteikumu izpratnē persona, kura apgūst profesionālās vidējās izglītības, arodizglītības vai augstākās izglītības programmu un ir vecumā no 15 līdz 25 gadiem (ieskaitot)."

1.2. aizstāt 1.6. apakšpunktā vārdu "skaitu" ar vārdu "summu".

1.3. izteikt 2.2.1.apakšpunktu šādā redakcijā:

"2.2.1. apgūst profesionālās vidējās izglītības vai arodizglītības programmu pilna laika studijās un semestra vidējā aritmētiskā atzīme nav zemāka par 6,5 ballēm."

1.4. izteikt 2.2.2. apakšpunktu šādā redakcijā:

"2.2.2. apgūst augstākās izglītības programmu pilna laika studijās un vidējā svērtā atzīme sesijā nav zemāka par 6,5 ballēm."

1.5. izteikt 3.punktu šādā redakcijā:

"3. Pabalsta apmērs

3.1. Jaunietim, kurš apgūst profesionālās vidējās izglītības vai arodizglītības programmu pilna laika studijās izglītības iestādē, kas atrodas Ventspils pilsētas administratīvajā teritorijā, pabalsts noteikts sekojošā apmērā:

3.1.1. ja vidējā aritmētiskā atzīme semestrī ir robežās no 6,5 - 7,9 ballēm un ir piešķirts trūcīgas vai maznodrošinātas ģimenes (personas) statuss - 355,72 euro;

3.1.2. ja vidējā aritmētiskā atzīme semestrī ir ne mazāka par 8,0 ballēm un ir piešķirts maznodrošinātas ģimenes (personas) statuss - 426,86 euro;

3.1.3. ja vidējā aritmētiskā atzīme semestrī ir ne mazāka par 8,0 ballēm un ir piešķirts trūcīgas ģimenes (personas) statuss - 469,55 euro.

3.2. Jaunietim, kurš apgūst profesionālās vidējās izglītības vai arodizglītības programmu pilna laika studijās izglītības iestādē, kas atrodas ārpus Ventspils pilsētas administratīvās teritorijas, pabalsts noteikts sekojošā apmērā:

3.2.1. ja vidējā aritmētiskā atzīme semestrī ir robežās no 6,5 - 7,9 ballēm un ir piešķirts trūcīgas vai maznodrošinātas ģimenes (personas) statuss - 569,15 euro;

3.2.2. ja vidējā aritmētiskā atzīme semestrī ir ne mazāka par 8,0 ballēm un ir piešķirts maznodrošinātas ģimenes (personas) statuss - 682,98 euro;

3.2.3. ja vidējā aritmētiskā atzīme semestrī ir ne mazāka par 8,0 ballēm un ir piešķirts trūcīgas ģimenes (personas) statuss - 751,28 euro.

3.3. Jaunietim, kurš apgūst augstākās izglītības programmu pilna laika studijās izglītības iestādē, kas atrodas Ventspils pilsētas administratīvajā teritorijā, pabalsts noteikts sekojošā apmērā:

3.3.1. ja vidējā svērtā atzīme sesijā ir robežās no 6,5 - 7,9 ballēm un ir piešķirts trūcīgas vai maznodrošinātas ģimenes (personas) statuss - 426,86 euro;

3.3.2. ja vidējā svērtā atzīme sesijā ir ne mazāka par 8,0 ballēm un ir piešķirts maznodrošinātas ģimenes (personas) statuss - 512,23 euro;

3.3.3. ja vidējā svērtā atzīme sesijā ir ne mazāka par 8,0 ballēm un ir piešķirts trūcīgas ģimenes (personas) statuss - 563,46 euro.

3.4. Jaunietim, kurš apgūst augstākās izglītības programmu pilna laika studijās izglītības iestādē, kas atrodas ārpus Ventspils pilsētas administratīvās teritorijas, pabalsts noteikts sekojošā apmērā:

3.4.1. ja vidējā svērtā atzīme sesijā ir robežās no 6,5 - 7,9 ballēm un ir piešķirts trūcīgas vai maznodrošinātas ģimenes (personas) statuss - 640,29 euro;

3.4.2. ja vidējā svērtā atzīme sesijā ir ne mazāka par 8,0 ballēm un ir piešķirts maznodrošinātas ģimenes (personas) statuss - 768,35 euro;

3.4.3. ja vidējā svērtā atzīme sesijā ir ne mazāka par 8,0 ballēm un ir piešķirts trūcīgas ģimenes (personas) statuss - 845,19 euro."

1.6. svītrot 4.5.apakšpunktā vārdus "un aprēķina tā lielumu".

2. Saistošie noteikumi stājas spēkā 2014.gada 1.janvārī.

Ventspils pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks D.Ošenieks

 

 

Saistošo noteikumu Nr.31 "Par grozījumiem Ventspils pilsētas domes 21.04.2008. saistošajos noteikumos Nr.10 "Par Ventspils pašvaldības pabalstu talantīgo trūcīgo un maznodrošināto jauniešu izglītībai""
paskaidrojuma raksts

Paskaidrojuma raksta sadaļas

Norādāmā informācija

1. Projekta nepieciešamības pamatojums Pašvaldības pabalstu piešķiršanas kārtība talantīgiem trūcīgiem un maznodrošinātiem studentiem Ventspils pilsētā ir noteikta saistošajos noteikumos Nr.10 "Par Ventspils pašvaldības pabalstu talantīgo trūcīgo un maznodrošināto jauniešu izglītībai" (turpmāk - Saistošie noteikumi). Saistošie noteikumi paredz, ka aprēķinot pabalsta apmērus, tiek pielietota formula, kurā viens no lielumiem ir valstī noteiktās minimālās darba algas apmērs.
Līdz ar to, katru reizi, kad minimālā darba alga valstī tiek palielināta, palielinās arī pabalstu apmēri studentiem. Kā zināms, arī no 2014.gada 1.janvāra minimālās darba algas apmērs Latvijas Republikā palielināsies. Lai neturpinātos situācija, ka pabalstu apmēri studentiem turpina ievērojami palielināties arī tad, kad pašvaldība nav to plānojusi, ir nepieciešams Saistošajos noteikumos veikt grozījumus.
2. Īss projekta satura izklāsts Sagatavotie grozījumi Saistošajos noteikumos paredz, ka pabalstu apmēri studentiem vairs netiek aprēķināti, izmantojot formulu, bet tie tiek izteikti fiksētos skaitļos. Izsakot skaitļos, visi pabalstu apmēri tiek saglabāti esošajā līmenī, neviens pabalstu apmērs netiek samazināts.
Papildu augstāk minētajiem grozījumiem, Saistošajos noteikumos arī precizēts, kādās izglītības programmās studējošajiem ir tiesības pretendēt uz Saistošajos noteikumos noteiktajiem pabalstiem.
3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu Ņemot vērā, ka visi pabalstu apmēri dažādu izglītības programmu studentiem tiek izteikti skaitļos, nemainot iespējamās esošās pabalstu summas, projekts nerada nekādu ietekmi uz pašvaldības budžetu.
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Nav ietekmes.
5. Informācija par administratīvajām procedūrām Saistošo noteikumu piemērošanā personas var vērsties Ventspils pilsētas domes Sociālajā dienestā.
Pēc Saistošo noteikumu grozījumu spēkā stāšanās, pabalstu pieprasītājiem nemainīsies pabalstu saņemšanas kārtība.
Saistošo noteikumu projekts izskatīts Ventspils pilsētas domes Likumības komisijā (14.11.2013.), Ventspils pilsētas domes Ekonomikas un budžeta komisijā (15.11.2013). un Ventspils pilsētas domes Sociālo jautājumu komitejā (13.11.2013.)
6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Saistošo noteikumu projekts ir izskatīts Ventspils pilsētas domes Sociālo lietu komisijā (11.11.2013.), kurā darbojas dažādu sabiedrības grupu pārstāvji un nevalstisko organizāciju pārstāvji. Saistošo noteikumu projekts un paskaidrojuma raksts ir pieejams Ventspils pilsētas domes Sociālajā dienestā.

Ventspils pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks D.Ošenieks

01.01.2014