Tiesību akts: zaudējis spēku
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Skatīt Ministru kabineta 2016. gada 20. septembra noteikumus Nr. 624 "Noteikumi par privatizācijas sertifikātu kontu apkalpošanas uzdevuma deleģēšanu".
Skatīt Ministru kabineta 2015. gada 7. aprīļa noteikumus Nr. 170 "Noteikumi par privatizācijas sertifikātu kontu apkalpošanas uzdevuma deleģēšanu".
Ministru kabineta noteikumi Nr.1522

Rīgā 2013.gada 17.decembrī (prot. Nr.67 72.§)
Noteikumi par privatizācijas sertifikātu kontu apkalpošanas uzdevuma deleģēšanu

1. Noteikumi nosaka privatizācijas sertifikātu kontu apkalpošanas uzdevuma deleģēšanu valsts akciju sabiedrībai "Latvijas Attīstības finanšu institūcija "Altum"" (vienotais reģistrācijas numurs 40003132437, juridiskā adrese Doma laukums 4, Rīga, LV-1977) (turpmāk – sabiedrība "Altum") un kārtību, kādā tiek segti sabiedrības "Altum" izdevumi, kas saistīti ar deleģētā valsts pārvaldes uzdevuma izpildi.

2. Sabiedrībai "Altum" deleģētais valsts pārvaldes uzdevums ietver privatizācijas sertifikātu kontu atvēršanu, uzturēšanu, privatizācijas sertifikātu ieskaitīšanu privatizācijas sertifikātu kontā un citus ar privatizācijas sertifikātu kontu apkalpošanu un privatizācijas sertifikātu apgrozību saistītus pakalpojumus (turpmāk – valsts pārvaldes uzdevums).

3. Sabiedrība "Altum" atrodas Ekonomikas ministrijas funkcionālā pārraudzībā attiecībā uz valsts pārvaldes uzdevuma izpildi.

4. Valsts un sabiedrība "Altum" noslēdz līgumu (pielikums) par valsts pārvaldes uzdevuma izpildi (turpmāk – valsts pārvaldes uzdevuma izpildes līgums).

5. Ekonomikas ministrija ir pilnvarota valsts vārdā parakstīt valsts pārvaldes uzdevuma izpildes līgumu.

6. Valsts pārvaldes uzdevuma izpildē sabiedrība "Altum" ievēro likumu "Par privatizācijas sertifikātiem" un uz tā pamata izdotos Ministru kabineta noteikumus, kā arī citus normatīvos aktus saistībā ar valsts pārvaldes uzdevuma izpildi.

7. Līdz likuma "Par privatizācijas sertifikātiem" pārejas noteikumu 12.punktā minēto Ministru kabineta noteikumu izdošanai sabiedrībai "Altum" ir visas kredītiestādes vai bankas tiesības un pienākumi, kas paredzēti Ministru kabineta 2007.gada 16.oktobra noteikumos Nr.712 "Privatizācijas sertifikātu izmantošanas noteikumi", Ministru kabineta 2007.gada 16.oktobra noteikumos Nr.711 "Noteikumi par privatizācijas sertifikātu tirgus starpniecības sabiedrību licenču izsniegšanas, apturēšanas un anulēšanas kārtību, valsts nodevas likmi par tās saņemšanu, kā arī starpniecības sabiedrību pienākumiem un to uzraudzības kārtību" un Ministru kabineta 2003.gada 11.februāra noteikumos Nr.71 "Privatizācijas sertifikātu piešķiršanas un privatizācijas sertifikātu kontu atvēršanas noteikumi".

8. Ekonomikas ministrija kopīgi ar Finanšu ministriju, ievērojot valsts pārvaldes uzdevuma izpildes līgumā noteikto kārtību, saskaņo sabiedrības "Altum" izdevumus, kas saistīti ar valsts pārvaldes uzdevuma izpildi.

9. Šo noteikumu 8.punktā minētajā kārtībā saskaņotie sabiedrības "Altum" izdevumi tiek segti no ieņēmumiem par privatizācijas sertifikātu kontu apkalpošanu un valsts akciju sabiedrības "Privatizācijas aģentūra" (turpmāk – Privatizācijas aģentūra) rezerves fonda līdzekļiem, kas izveidots saskaņā ar likumu "Par valsts un pašvaldību īpašuma objektu privatizāciju".

10. Maksājumi no rezerves fonda tiek veikti kā priekšapmaksa, reizi ceturksnī sedzot šo noteikumu 8.punktā noteiktajā kārtībā saskaņotos sabiedrības "Altum" izdevumus par kārtējā gada nākamajiem trim mēnešiem.

11. Ja atbilstoši sabiedrības "Altum" sniegtajiem pārskatiem par iepriekšējā ceturksnī veiktajiem izdevumiem un gūtajiem ienākumiem no privatizācijas sertifikātu kontu apkalpošanas tiek konstatēts naudas līdzekļu pārpalikums, minētie līdzekļi tiek pārcelti uz nākamo ceturksni, attiecīgi samazinot saskaņā ar šo noteikumu 10.punktu veiktās priekšapmaksas apmēru.

12. Ekonomikas ministrija ar lēmumu apstiprina no rezerves fonda sabiedrībai "Altum" izmaksājamo līdzekļu apmēru par valsts pārvaldes uzdevuma izpildi.

13. Privatizācijas aģentūra piecu darbdienu laikā pēc Ekonomikas ministrijas lēmuma saņemšanas sedz sabiedrības "Altum" izdevumus, kas saistīti ar valsts pārvaldes uzdevuma izpildi.

14. Ekonomikas ministrija iesniedz priekšlikumu par valsts pārvaldes uzdevuma izpildes deleģēšanu citai privātpersonai vai valsts pārvaldes iestādei, ja sabiedrība "Altum" atkāpjas no valsts pārvaldes uzdevuma izpildes līguma.

15. Slēdzot valsts pārvaldes uzdevuma izpildes līgumu, Ekonomikas ministrijai apstiprināt uzdevuma izpildes tāmi 2014.gadam, ņemot vērā šādas paredzamās izmaksas:

15.1. uzdevuma izpildes pastāvīgās izmaksas – 468 484,81 euro;

15.2. vienreizējie izdevumi, kas nepieciešami uzdevuma izpildes nodrošināšanai, – 65 167,53 euro;

15.3. investīcijas jaunas privatizācijas sertifikātu uzskaites sistēmas ieviešanā – 199 650,26 euro.

16. Noteikumi stājas spēkā 2014.gada 1.janvārī.

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis

Ekonomikas ministrs, vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra pienākumu izpildītājs Daniels Pavļuts
Pielikums
Ministru kabineta
2013.gada 17.decembra noteikumiem Nr.1522
Līgums par privatizācijas sertifikātu konta apkalpošanas uzdevuma izpildi

Rīgā, 201__.gada ___._____________

Latvijas Republika, Ekonomikas ministrijas (vienotais reģistrācijas Nr.90000086008; adrese Brīvības iela 55, Rīga, LV-1519) personā, kuras vārdā saskaņā ar Ministru kabineta 2010.gada 23.marta noteikumiem Nr.271 "Ekonomikas ministrijas nolikums" rīkojas ___________________________, (turpmāk – Ministrija) no vienas puses, un

valsts akciju sabiedrība "Latvijas Attīstības finanšu institūcija "Altum"" (vienotais reģistrācijas Nr.40003132437; juridiskā adrese Doma laukums 4, Rīga, LV-1977), kuras vārdā saskaņā ar valdes _______________________________ lēmumu (protokols Nr._______) rīkojas tās valdes priekšsēdētājs ___________________________________, no otras puses (turpmāk – Pakalpojuma sniedzējs),

pamatojoties uz Ministru kabineta 2013.gada 17.decembra noteikumu Nr.1522 "Noteikumi par privatizācijas sertifikātu kontu apkalpošanas uzdevuma deleģēšanu" 2.punktu, noslēdz šādu līgumu (turpmāk – Līgums), Pakalpojuma sniedzējam deleģējot valsts pārvaldes uzdevumu, kas aptver privatizācijas sertifikātu kontu atvēršanu, uzturēšanu, privatizācijas sertifikātu ieskaitīšanu privatizācijas sertifikātu kontā un citus ar privatizācijas sertifikātu kontu apkalpošanu un privatizācijas sertifikātu apgrozību saistītus pakalpojumus (turpmāk – valsts pārvaldes uzdevums).

1. Līguma priekšmets

Līgums paredz kārtību, kādā Pakalpojuma sniedzējs par Līgumā paredzēto samaksu izpilda tam deleģēto valsts pārvaldes uzdevumu, vienojoties par konkrētu valsts pārvaldes uzdevuma izpildes kārtību, noteikumiem un termiņiem.

2. Pakalpojuma sniedzēja tiesības un pienākumi

2.1. Pakalpojuma sniedzējam, pildot valsts pārvaldes uzdevumu, ir šādas tiesības:

2.1.1. šajā Līgumā noteiktajā kārtībā un apmērā saņemt samaksu par valsts pārvaldes uzdevuma pienācīgu izpildi;

2.1.2. šajā Līgumā noteiktajā kārtībā un apmērā saņemt kompensāciju par izdevumiem, kas radušies, izpildot likuma "Par privatizācijas sertifikātiem" pārejas noteikumu 11.punktā noteikto – pārņemt privatizācijas sertifikātu kontus no kredītiestādēm;

2.1.3. saņemt no valsts pārvaldes institūcijām informāciju, kas nepieciešama valsts pārvaldes uzdevuma izpildei;

2.1.4. iesniegt saskaņošanai Ministrijā precizētu Līguma 2.2.2.apakšpunktā minēto izdevumu tāmi, ja gada ietvaros stājās spēkā normatīvie akti, kas maina valsts pārvaldes uzdevuma izpildes apjomu vai valsts pārvaldes uzdevuma izmaksas kļūst dārgākas. Pakalpojuma sniedzējs attiecīgi paskaidro sadārdzinājuma veidošanos.

2.2. Pakalpojuma sniedzējam, pildot valsts pārvaldes uzdevumu, ir šādi pienākumi:

2.2.1. pildīt valsts pārvaldes uzdevumu atbilstoši spēkā esošajiem normatīvajiem aktiem, kas regulē ar privatizācijas sertifkātiem un to izmantošanu saistītos jautājumus;

2.2.2. katru gadu līdz 1.novembrim iesniegt Ministrijā un Finanšu ministrijā prognozējamo nākamā gada izdevumu tāmi un tās pamatojomu, kā arī ienākumu prognozi par privatizācijas sertifikātu pakalpojumu sniegšanu. Minētais pienākums neattiecas uz 2014.gada izdevumu tāmi;

2.2.3. līdz 2014.gada 10.janvārim iesniegt Ministrijā un Finanšu ministrijā izdevumu tāmi un tās pamatojomu, lai nodrošinātu likuma "Par privatizācijas sertifikātiem" pārejas noteikumu 11.punktā noteikto – privatizācijas sertifikātu kontu pārņemšana no likvidējamās akciju sabiedrības "Latvijas Krājbanka";

2.2.4.  15 dienu laikā pēc kārtējā ceturkšņa beigām iesniegt Ministrijā pārskatu par privatizācijas sertifikātu kontu apkalpošanu, finanšu līdzekļu izlietojumu un ieņēmumiem no pakalpojuma maksas;

2.2.5.  15 dienu laikā pēc privatizācijas sertifikātu kontu pārcelšanas no kredītiestādes atbilstoši likuma "Par privatizācijas sertifikātiem" pārejas noteikumu 11.punktam iesniegt Ministrijā pārskatu par valsts pārvaldes uzdevuma izpildes gaitu un finanšu līdzekļu izlietojumu, pārņemot no kredītiestādēm privatizācijas sertifikātu kontus;

2.2.6. nekavējoties informēt Ministriju par jebkurām procedūras vai organizācijas izmaiņām, kas var ietekmēt šā Līguma īstenošanu, kā arī par visiem notikumiem, kas var būtiski kaitēt veiksmīgai valsts pārvaldes uzdevuma izpildei;

2.2.7. sniegt Ministrijai papildu informāciju par valsts pārvaldes uzdevuma izpildes gaitu vai par valsts piešķirto finanšu līdzekļu izlietošanu 10 darbdienu laikā pēc tās pieprasījuma, ja pieprasījumā nav norādīts cits termiņš;

2.2.8.  10 darbdienu laikā pēc valsts pārvaldes uzdevuma deleģējuma izbeigšanās iesniegt Ministrijā valsts pārvaldes uzdevuma izpildes pārskatu un ziņojumu par finanšu līdzekļu izlietojumu par pēdējo darbības gadu;

2.2.9. nodrošinot valsts pārvaldes uzdevuma izpildes nepārtrauktību, nodot visu ar valsts pārvaldes uzdevuma izpildi saistīto informāciju un dokumentus personai vai institūcijai, kurai Ministru kabinets deleģē vai nosaka valsts pārvaldes uzdevuma tālāku izpildi.

2.2.10.  10 dienu laikā iesniegt Ministrijā Līguma 3.1.2.apakšpunktā minēto informāciju.

3. Ministrijas tiesības un pienākumi

3.1. Ministrijai, funkcionāli pārraugot valsts pārvaldes uzdevuma izpildi, ir šādas tiesības:

3.1.1. pieprasīt no Pakalpojuma sniedzēja informāciju par valsts pārvaldes uzdevuma izpildi un par tā izpildei piešķirtā finansējuma izlietojumu;

3.1.2. pieprasīt papildu informāciju par Līguma 2.2.2., 2.2.3., 2.2.4., 2.2.5. un 2.2.8.apakšpunktā minētajiem dokumentiem.

3.2. Ministrijai, funkcionāli pārraugot valsts pārvaldes uzdevuma izpildi, ir šādi pienākumi:

3.2.1. mēneša laikā pēc izdevumu tāmes saņemšanas vai 10 dienu laikā pēc Līguma 2.2.10.apakšpuntā minētās papildu informācijas iesniegšanas izskatīt un apstiprināt Līguma 2.2.2. vai 2.2.3.apakšpunktā minētās izdevumu tāmes, nosūtot rakstisku apsptiprinājumu Pakalpojuma sniedzējam;

3.2.2.  10 darbdienu laikā pēc Līguma 3.2.1.apakšpunktā minētās izdevumu tāmes apstiprināšanas ar lēmumu apstiprināt privatizācijas sertifikātu kontu pārņemšanas izdevumu segšanu Pakalpojuma sniedzējam no valsts akciju sabiedrības "Privatizācijas aģentūra" rezerves fonda, kas izveidots saskaņā ar likumu "Par valsts un pašvaldību īpašuma objekta privatizāciju" (turpmāk – rezerves fonds);

3.2.3.  10 darbdienu laikā pēc Līguma spēkā stāšanās ar lēmumu apstiprināt 2014.gada pirmā ceturkšņa pārvaldes uzdevuma izpildes izdevumu segšanu Pakalpojumu sniedzējam no rezerves fonda;

3.2.4.  10 darbdienu laikā pēc Līguma 2.2.4.apakšpunktā minēto dokumentu saņemšanas vai piecu darbdienu laikā pēc Līguma 2.2.10.apakšpunktā minētās papildu informācijas saņemšanas ar lēmumu apstiprināt kārtējā ceturkšņa izdevumu segšanu Pakalpojuma sniedzējam no rezerves fonda;

3.2.5. sniegt Pakalpojuma sniedzējam informāciju par Ministrijas rīcībā esošām sūdzībām saistībā ar Pakalpojuma sniedzējam deleģētā valsts pārvaldes uzdevuma izpildi, kā arī citu informāciju, kas saistīta ar valsts pārvaldes uzdevuma izpildi;

3.2.6. sniegt informāciju Pakalpojuma sniedzējam par Ministrijā saņemtu privātpersonas pieteikumu par zaudējumu atlīdzināšanu saskaņā ar Valsts pārvaldes iestāžu nodarīto zaudējumu atlīdzināšanas likumu (turpmāk – Atlīdzināšanas likums);

3.2.7. līdz kārtējā gada 15.oktobrim sniegt Pakalpojumu sniedzējam rakstisku informāciju ar valsts pārvaldes uzdevuma izpildes nosacījumiem par nākamo kalendāra gadu. Minētais pienākums neattiecas uz 2014.gada izdevumu tāmi.

4. Norēķinu kārtība par valsts pārvaldes uzdevuma izpildi

4.1. Pakalpojuma sniedzēja izdevumi par valsts pārvaldes uzdevuma izpildi tiek saskaņoti ar Ekonomikas ministriju.

4.2. Līguma 4.1.apkšpunktā minētajā kārtībā saskaņotie Pakalpojumu sniedzēja izdevumi tiek segti no ieņēmumiem par privatizācijas sertifikātu kontu apkalpošanu un rezerves fonda līdzekļiem.

4.3. Pakalpojuma sniedzēja izdevumi, kas radušies, lai nodrošinātu likuma "Par privatizācijas sertifikātiem" pārejas noteikumu 11.punktā noteikto – pārņemt privatizācijas sertifikātu kontus no kredītiestādēm –, tiek segti no rezerves fonda līdzekļiem.

4.4. Līguma 4.2. un 4.3.apakšpunktā minēto izdevumu apmaksai Pakalpojuma sniedzējs iesniedz Ministrijā Līguma 2.2.2., 2.2.3. un 2.2.4.apakšpunktā minētos dokumentus, kā arī 3.1.2.apakšpunktā minēto papildinformāciju.

4.5. Ministrija atbilstoši Līguma 3.2.2., 3.2.3. un 3.2.4.apakšpunktā noteiktajai kārtībai sagatavo un apstiprina lēmumu par priekšapmaksas veikšanu Pakalpojumu sniedzējam saistībā ar kārtējā ceturkšņa valsts pārvaldes uzdevuma izpildi vai privatizācijas sertifikātu kontu pārņemšanu no kredītiestādes, kas tiek nosūtīts valsts akciju sabiedrībai "Privatizācijas aģentūra", apmaksas veikšanai no rezerves fonda.

4.6. Ministrija Līguma 3.2.4.apakšpunktā minetajā lēmumā koriģē izdevumu tāmes saskaņoto apmēru par kārtējo ceturksni, ja saskaņā ar Līguma 2.2.4.apakšpunktu sniegto pārskatu par Pakalpojumu sniedzēja iepriekšējā ceturksnī veiktajiem izdevumiem un gūtajiem ienākumiem no privatizācijas sertifikātu kontu apkalpošanas tiek konstatēta pārmaksa, attiecīgi samazinot veicamās priekšapmaksas apmēru.

4.7. Ministrija Līguma 3.2.4.apakšpunktā minētajā lēmumā norāda ieturējuma apmēru par Pakalpojuma sniedzējam radītajiem izdevumiem valstij saistībā ar zaudējumu atlīdzināšanu trešajai personai, pamatojoties uz Līguma 5.3.apakšpunktā minētajiem lēmumiem.

4.8. Piešķirtais finansējums, atskaitot Līguma 4.7.apakšpunktā minētajā kārtībā noteikto ieturējumu, piecu darbdienu laikā pēc Līguma 3.2.2., 3.2.3. un 3.2.4.apakšpunktā minētā lēmuma pieņemšanas tiek pārskaitīts Pakalpojuma sniedzēja norādītajā kontā.

4.9. Pakalpojuma sniedzējs atmaksā rezerves fondā neizlietotos līdzekļus, kas ar Līguma 3.2.2.apakšpunktā minēto lēmumu tika piešķirti par privatizācijas sertifikātu kontu pārņemšanu no kredītiestādēm.

5. Zaudējumu pieteikuma izskatīšana un zaudējumu segšana

5.1. Ja Pakalpojuma sniedzējs ir saņēmis privātpersonas zaudējumu atlīdzības pieteikumu atbilstoši Atlīdzināšanas likumam, kas saistīts ar valsts pārvaldes uzdevumu izpildi, Pakalpojuma sniedzējs nekavējoties pārsūta minēto pieteikumu Ministrijai, kā arī sniedz skaidrojumu par zaudējumu rašanās iemesliem, norādot, vai atlīdzības pieteikums ir pamatots.

5.2. Ja Ministrija ir saņēmusi privātpersonas zaudējumu atlīdzības pieteikumu atbilstoši Atlīdzināšanas likumam, kas saistīts ar valsts pārvaldes uzdevumu izpildi, Ministrija nekavējoties pārsūta Pakalpojuma sniedzējam minēto pieteikumu skaidrojumu sniegšanai. Pakalpojuma sniedzējs piecu darbdienu laikā sniedz skaidrojumu par zaudējumu rašanās iemesliem, norādot, vai atlīdzības pieteikums ir pamatots.

5.3. Valsts pārvaldes uzdevuma izpildes gaitā trešajai personai radītie un Atlīdzināšanas likumā noteiktie zaudējumi tiek segti no valsts budžeta līdzekļiem, pamatojoties uz spēkā stājušos Ministrijas lēmumu un tiesas nolēmumu.

5.4. Līguma 5.3.apakšpunktā minētie valsts budžeta izdevumi tiek kompensēti kā ieturējums no finanšu līzdekļiem, ko paredzēts maksāt Pakalpojuma sniedzējam no rezerves fonda atbilstoši Līguma 4.5., 4.6., 4.7. un 4.8.apakšpunktā noteiktajai kārtībai. Šā punkta nosacījumi nav piemērojami, ja trešajai personai zaudējumi radušies Ministrijas vai citas valsts pārvaldes institūcijas darbības vai bezdarbības dēļ.

5.5. Ja Pakalpojuma sniedzējam ir beidzies valsts pārvaldes uzdevuma izpildes deleģējums, bet Līguma 5.4.apakšpunktā noteiktā kārtībā nav segti visi valsts budžeta izdevumi, Pakalpojuma sniedzējs neatlīdzinātos izdevumus sedz no saviem līdzekļiem.

6. Nepārvarama vara

6.1. Puse tiek atbrīvota no atbildības par daļēju vai pilnīgu Līgumā paredzēto saistību neizpildi, ja saistību neizpilde radusies nepārvaramu ārkārtēja rakstura apstākļu dēļ, kuru darbība sākusies pēc Līguma parakstīšanas un kurus Puse nevarēja iepriekš paredzēt un novērst (piemēram, ugunsnelaime, kara darbība, epidēmija, dabas stihija, kā arī citi apstākļi, kas neiekļaujas Puses iespējamās kontroles un ietekmes robežās).

6.2. Tai Pusei, kas atsaucas uz nepārvaramu ārkārtēja rakstura apstākļu darbību, triju dienu laikā par tiem jāpaziņo otrai Pusei, norādot iespējamo saistību izpildes termiņu.

7. Informācijas pieejamība

7.1. Informācijas pieejamība attiecībā uz šā Līguma nosacījumu izpildi tiek nodrošināta, ievērojot Informācijas atklātības likumā noteikto kārtību.

7.2. Informācijas pieejamība attiecībā uz personu kontu apkalpošanu tiek nodrošināta, ievērojot likuma "Par privatizācijas sertifikātiem" 4.panta ceturtajā daļā noteikto kārtību.

8. Līguma izpildes termiņš un kārtība

8.1. Valsts pārvaldes uzdevums tiek veikts no 2014.gada 1.janvāra līdz valsts pārvaldes uzdevuma izbeigšanai šajā Līgumā noteiktajā kārtībā vai līdz privatizācijas un zemes reformas procesa pabeigšanai.

8.2. Ja normatīvajos aktos tiek izdarīti grozījumi, kas ietekmē valsts pārvaldes uzdevuma izpildi vai finansēšanas kārtību un Līgumā noteikto saistību izpildi, Puses pēc iespējas savlaicīgi izdara grozījumus Līgumā.

8.3. Ja kāds no Līguma noteikumiem zaudē spēku normatīvo aktu izmaiņu dēļ, Līgums nezaudē spēku tā pārējos noteikumos. Šādā gadījumā Pusēm ir pienākums piemērot Līgumu atbilstoši spēkā esošajiem normatīvajiem aktiem.

8.4. Valsts pārvaldes uzdevuma izpildi var izbeigt, ja Puse sešus mēnešus iepriekš par to rakstiski informē otru Pusi.

8.5. Ja Pakalpojuma sniedzējs iesniedz Līguma 8.4.apakšpunktā minēto paziņojumu, Ministrija sagatavo un noteiktā kārtībā virza izskatīšanai Ministru kabinetā Ministru kabineta noteikumu projektu, kas paredz noteikt valsts pārvaldes institūciju vai citu privātpersonu par atbildīgo valsts pārvaldes uzdevuma izpildē.

9. Noslēguma jautājumi

9.1. Puses apliecina, ka tām ir attiecīgās pilnvaras, lai slēgtu šo Līgumu un uzņemtos tajā noteiktās tiesības un pienākumus, kā arī iespējas veikt šajā Līgumā noteikto pienākumu izpildi.

9.2. Jautājumi, kas nav noteikti šajā Līgumā, tiek risināti saskaņā ar spēkā esošajiem Latvijas Republikas tiesību aktiem.

9.3. Līguma izpildes laikā radušos strīdus Puses risina pārrunu ceļā, bet, ja vienošanās nav panākta 30 darbdienu laikā, normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā.

9.4. Visi Līguma grozījumi vai papildinājumi ir spēkā tikai tad, ja tie noformēti rakstiski un ir Pušu parakstīti. Šādi Līguma grozījumi un papildinājumi ar to parakstīšanas brīdi kļūst par Līguma neatņemamu sastāvdaļu.

9.5. Ar šī Līguma slēgšanu tiek apstiprināta izdevumu tāme 2014.gadam (pielikums), kas kļūst par Līguma neatņemamu sastāvdaļu.

9.6. Līguma 3.2.1.apakšpunktā minētā Ministrijas rakstiski apstiprinātā izdevumu tāme uzskatāma par neatņemamu šā Līguma sastāvdaļu.

9.7. Ja kādai no Pusēm tiek mainīts juridiskais statuss, atrašanās vieta vai citi rekvizīti, tas nekavējoties par to paziņo otrai Pusei.

9.8. Līgums ir saistošs Pusēm un to tiesību un saistību pārņēmējiem.

9.9. Līgums ir parakstīts latviešu valodā divos eksemplāros, katrs no tiem uz _____ lapām, no kuriem viens glabājas pie Pakalpojuma sniedzēja, bet otrs – Ministrijā.

10. Kontaktpersonas

10.1. No Ministrijas puses:

 ;

tālrunis

 

(vārds, uzvārds, amats)

   

10.2. No Pakalpojuma sniedzēja puses:

 ;

tālrunis

 

(vārds, uzvārds, amats)

   

Pušu rekvizīti un paraksti

LR Ekonomikas ministrija
Brīvības iela 55,
Rīga, LV-1519
Reģ. Nr. 90000086008
 VAS "Latvijas Attīstības
finanšu institūcija "Altum""
Doma laukums 4
Rīga, LV-1977
Reģ. Nr. 40003132437
   
Ekonomikas ministrs, vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra pienākumu izpildītājs Daniels Pavļuts
01.01.2014